Презентація "Південна Америка"

Про матеріал
сформувати знання про географічне положення материка, ознайомити учнів з формами земної поверхні, особливостями клімату, корисних копалин;виховувати спостережливість, любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південна Америка

Номер слайду 2

Материк Південна Америка повністю розташований у Західній півкулі. Своїми контурами він нагадує трикутник. Більша частина материка розміщена на південь від екватора. За площею материк посідає четверте місце. Південна Америка омивається водами Атлантичного і Тихого океанів. Атлантичний океан. Тихий океан

Номер слайду 3

Поверхню материка можна умовно поділити на дві частини: західну – гірську, де вузькою смугою простягнулися гори Анди, та широку рівнинну територію. Анди величезною стіною відмежували материк від Тихого океану. Найвища вершина Анд – гора Аконкагуа.

Номер слайду 4

Гора Аконкагуа (висота 6962 м).

Номер слайду 5

Материк дуже багатий на корисні копалини: нафту, природний газ, залізну руду, руди кольорових металів, золото, алмази.

Номер слайду 6

Південна Америка – найбільш дощовий материк, оскільки значна його частина розміщена поблизу екватора. Тут найвологіше місце на Землі.

Номер слайду 7

Південну Америку називають материком контрастів, адже на південному заході знаходиться також пустеля Атакама. Це одне з найпосушливіших місць на Землі, оскільки роками тут може не випадати жодної краплі дощу.

Номер слайду 8

На території Південної Америки протікає найбільша річка Землі – Амазонка. Друга за величиною річка материка – Парана – утворює водоспад Ігуасу.

Номер слайду 9

Водоспадів на річках Південної Америки безліч. Тут знаходиться найвищий водоспад у світі – Анхель. Річкова вода, що падає, сприяє розвитку гідроенергетики.

Номер слайду 10

Водоспад Анхель – найвищий у світі (979 м). Він розташований у тропічних лісах Венесуели, на території Національного парку «Канайма». Водоспад Анхель падає з вершини гори Ауянтепуй. Названо його на честь Джеймса Енджела (іспанською мовою – Анхель). У 1935 році літак дослідника «Фламінго» застряг у болотистих джунглях на вершині, де він помітив водоспад. Незабаром весь світ дізнався про це диво природи.

Номер слайду 11

Південна Америка багата на озера. Найбільше озеро цього материка – Маракайбо. Найбільше високогірне озеро, розташоване в Андах, - Тітікака. У ньому солі більше, ніж в інших прісноводних озерах. Температура його води становить +14◦ С. Маракайбо. Тітікака

Номер слайду 12

Площа лісів і різноманітність їх порід дають підставу називати Південну Америку «легенями світу».

Номер слайду 13

Населення Південної Америки складається з індіанців, африканських негрів та європейців. Найбільш заселені узбережжя океанів. Значну частину населення залучено до видобутку корисних копалин. Завдяки сприятливим природним умовам тут вирощують банани, кавові дерева, сільськогосподарські культури, зокрема зернові, та розводять тварин.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Романенко Наталя Анатоліївна
    Дякую за чудову презентацію! Бажаю творчих успіхів автору!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2020
Переглядів
3709
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку