Презентація "Південний Буг"

Про матеріал

Презентація про фізико - географічне розташування річки, перелік лівих та правих приток. екологічний стан річки, види забруднення водойми, про водосховища на річці

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південний Буг

Номер слайду 2

Південний Буг – ріка на південному заході України. Довжина – 806 км. Площа басейну 63 700 кв. км. Єдина велика річка України, яка повністю протікає на її території.

Номер слайду 3

ПРАВІЛІВІПлоска. Вовк. Згар. Рів. Саврань. Кодима. Чичиклія. Бужок. Соб. Синиця. Синюха Гірський Тікич. Мертвовод. Гнилий ЯланецьІнгул. ПРИТОКИ

Номер слайду 4

Ріка перетинає територію трьох областей і відповідно три обласні центри розташовані на ній: Хмельницький, Вінниця, Миколаїв (при впадінні в Бузький лиман), частково вона тече в межах Кіровоградської області та по її межі з Одеською.

Номер слайду 5

Відомі такі забруднення води: Фізичне забруднення – пісок, мул, глина – наслідки ерозії, пил, радіоактивні домішки, частиною золи від ТЄС;Теплове - спуск у водойми води з теплових та атомних електростанцій;Біологічне – мікроорганізми, віруси, бактерії, грибки, найпростіші, черви, промисловими біологічними забруднювачами є м'ясокомбінати, цукрові та маслозаводи;Хімічне – кислоти, солі, луги;Органічне – нафта та її сполуки, відходи тваринництва;Поверхневе – активні речовини – миючі засоби, пестициди.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Якісний стан підземних вод внаслідок господарської діяльності також постійно погіршується.

Номер слайду 8

Екологічні проблеми річки: Вода у річці Південний Буг забруднена органічними речовинами. Характеризується підвищеним показником кольоровості Властиві елементи екологічного та метаболічного регресу. Підприємств промисловості та комунального господарства скидають забруднюючі речовини кількістю, яка перевищує встановлений рівень гранично допустимого скиду Проводяться меліорація боліт, випрямлення русел річок і оранка узбережжя

Номер слайду 9

Проблема екологічного стану водних об'єктів є актуальною для всіх водних басейнів України. Значної шкоди екосистемі Південного Бугу поряд із щорічним забрудненням басейну органічними речовинами, нафтопродуктами, хлоридами, сульфатами, солями важких металів завдає забруднення біогенними речовинами внаслідок використання відсталих технологій сільськогосподарського виробництва, низької ефективності комунальних очисних споруд.

Номер слайду 10

Сьогодні найвідчутніші екологічні біди Південного Бугу пов 'язані саме з існуючими водосховищами, частина з яких (Сандракське, Сутиське, Чернятське, Гайворонське, Вознесенське) поступово перетворюються на антропогенні болота - комплекси, не властиві для середньої і південної частини його басейну, а також з будівництвом комплексу Південно-Української АЕС. Проте навіть таке багатовікове і активне використання ресурсів Південного Бугу не змогло знищити його унікальної краси.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Заяць Елла Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 липня 2018
Переглядів
6528
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку