Презентація "Північна Америка " 4 клас

Про матеріал

Цей матеріал можна застосувати при вивченні теми"Материки", підтемі "Північна Америка". Презентацію складено згідно оновленої програми та підручника Гільберг, Сак.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Північна Америка Презентація для 4 класу ФУРДЬ М.Ю.

Номер слайду 2

Північна Америка — третій за площею материк планети. повністю розташована в Західній і Північній півкулях . Береги материка омивають води Тихого, Атлантичного та Північного Льодовитого океанів. Більшу частину території Північної Америки займають рівнини.

Номер слайду 3

Найвища їх точка — гора Мак-Кінлі. Її висота 6194 м  Уздовж узбережжя Тихого океану простяглися одні з найбільших гір світу — Кордильєри.

Номер слайду 4

Територія Північної Америки розташована в усіх теплових смугах Землі У холодній смузі зима довга, малосніжна й холодна. Температура повітря сягає -32 °С. Літо коротке й холодне. У помірній смузі відбувається зміна пір року. На узбережжях зима не дуже холодна, а літо — прохолодне. Упродовж року випадає багато опадів. У централь-ній частині материка зима холодна, а літо — тепле. Опадів випадає мало. У жаркій смузі впродовж усього року тепло. Температура повітря рідко опускається нижче +20 °С. Випадає багато опадів.

Номер слайду 5

Північна Америка Міссісіпі, Маккензі, Юкон, Колорадо- найбільші річки Північної Америки Північна Америка — материк озер, у яких містяться величезні запаси прісної води Великі озера Верхнє, Гурон, Мічиган, Ері й Онтаріо з’єднані між собою протоками.

Номер слайду 6

Річка Колорадо тече в дуже глибокій ущелині — каньйоні

Номер слайду 7

Озера Онтаріо та Ері сполучає невелика річка Ніагара, на якій розташований один з найвідоміших водоспадів світу — Ніагарський . Його води падають із висоти понад 50 м.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На території холодної смуги Північної Америки ростуть мохи й лишайники. Далі на південь з’являються карликові дерева, кущики чорниць, журавлини, морошки. Холодна смуга — це царство моржів, білих ведмедів та птахів.Тут живуть також песець, полярний вовк, полярна сова, олень карибу. Тільки в Північній Америці живе вівцебик, який одночасно схожий і на бика, і на вівцю

Номер слайду 10

Дикобраз    Ондатра   Опосум Тварини північноамериканських лісів

Номер слайду 11

Бізон    Койот    Лучний  собачка Тварини північноамериканських прерій

Номер слайду 12

Агава   Юка    Кактус Рослини північноамериканської пустелі

Номер слайду 13

Гримуча змія Антпилоповий ховрах Рогата ящірка Тварини північноамериканських пустель

Номер слайду 14

У Північній Америці розташовані 23 країни. Значна частина території материка належить двом великим країнам. Це — Канада (столиця — місто Оттава) та Сполучені Штати Америки (США) зі столицею в місті Вашингтоні

Номер слайду 15

Збирання бавовнику Нафтопереробний завод Виробництво літаків

Номер слайду 16

У Канаді розташовано національний парк «Райдінг-Маунтен». У ньому на територіях, покритих лісами і преріями, живуть бізони, північні олені, лосі, американські чорні ведмеді, бобри, багато видів птахів .

Номер слайду 17

У національному парку «Секвоя», розташованому на території США, під охороною перебувають ліси секвої — одного з найвищих і найтовщих дерев на Землі  .

Номер слайду 18

Північна Америка — третій за площею і кількістю населення материк на планети На ньому розташовані 23 країни світу, з яких найбільшу територію займають Канада і США. Північна Америка — материк із розвинутими промисловістю та сільським господарством.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Зайцев Михаил
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Крицька Любов Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сухорукова Ганна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 липня 2018
Переглядів
40368
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку