Презентація "Пиво та енергетичні напої - заряджають чи вбивають?"

Про матеріал
Цікавий матеріал, який стане у нагоді під час проведення колективної творчої справи чи показової виховної години.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пиво та енергетичні напої заряджають чи вбивають? Пиво та енергетичні напої - заряджають чи вбивають?

Номер слайду 2

Склад та вплив на організм людини пива і енергетичних напоїв

Номер слайду 3

Пиво - це….

Номер слайду 4

Енергетичні напої - це…

Номер слайду 5

Дані соцопитування серед школярів 7 класу. «Як часто ви вживаєте енергетичні напої?» 1 раз спробував; Раз у декілька місяців; 1 раз на рік; Я не знаю що це таке; 1-2 рази у 3 місяці.

Номер слайду 6

Дані соцопитування серед школярів 7 класу. «Чим вас приваблюють енергетичні напої та пиво?» Нічим; Не купую взагалі.

Номер слайду 7

По даним соцопитування серед школярів 7 класу. «Як часто ви вживаєте пиво?» 1 раз на рік (1 учень); Не вживаю (25 учнів); Безалкогольне (з батьками) (1 учень); Інколи на свята (1 учень).

Номер слайду 8

Анкетувальна діаграма По даним соцопитування серед школярів 7 класу. «Чи знають ваші батьки, що ви вживаєте пиво та енергетичні напої?»

Номер слайду 9

Інформаційна діаграма Споживання енергетичних напоїв у світі за 2017 рік

Номер слайду 10

Склад енергетичних напоїв Кофеїн Теобромін Таурин Глюкуронолактон Гуарана, женьшень. Сахароза або глюкоза L-карнитин Вітаміни групи В.

Номер слайду 11

Склад енергетичних напоїв Сахароза - звичайний цукор. Висококалорійний компонент багатьох харчових продуктів, використовується для підсолоджування напоїв, кондитерських виробів. Глюкоза – самий розповсюджений цукор в реакціях метаболізму людини, основна харчова речовина, яка доставляється кров’ю до органів і тканин. Група хіміків-дослідників

Номер слайду 12

Склад енергетичних напоїв Кофеїн- розповсюджений психостимулятор( чай, кава, мате, гуарана, горіхи кока) Теобромін- речовина,схожа на кофеїн, але в 10 разів слабша від кофеїну ( какао і какаопродукти) Група хіміків-дослідників.

Номер слайду 13

Склад енергетичних напоїв Таурин- компонент жовчі( в різних тканинах тварин і людини) необхідний для нормального функціонування нервової, імунної систем та регулює обмін речовин і кальцію. Глюкуронолактон- компонент з’єднувальної тканини(крупи, червоне вино, рослинні смоли) Група хіміків-дослідників

Номер слайду 14

Склад енергетичних напоїв: Вітаміни групи В – необхідні організму для багатьох біохімічних реакцій. Гуарана- тропічна рослина, росте в Бразилії, використовується як природній психостимулятор. Група хіміків-дослідників

Номер слайду 15

Склад енергетичних напоїв: L- карнітин- речовина, яка синтезується в організмі, необхідна для нормального засвоєння жирів. Д- рибоза- цукор, який входить в склад РНК і АТФ, виробляється в організмі людини. Стимулює обмін речовин. Група хіміків-дослідників.

Номер слайду 16

Склад енергетичних напоїв: Женьшень- природний стимулятор різної дії. В звичайних дозах знижує відчуття втоми, підвищує психічну і фізичну активність. Група хіміків-дослідників.

Номер слайду 17

Склад пива вода  ячмінний солод  хміль  пивні дріжджі

Номер слайду 18

Цікава арифметика: У 100 грамах пива У 100 грамах 4 грама отрути енергетиків 8 грамів отрути

Номер слайду 19

Плюси енергетичних напоїв 1. Якщо вам просто необхідно підбадьоритися або активізувати роботу мозку, то енергетики чудово підходять для цих цілей. 2. Упаковка дозволяє вживати в будь-яких ситуаціях ( транспорт, автомобіль), що не завжди можливо з кавою або чаєм.

Номер слайду 20

Мінуси енергетиків 1. Напої можна вживати строго дозовано. 2. Вони не можуть замінити мультивітамінний комплекс. 3. Небезпечні для молодого організму. 4. Безсоння, дратівливість та депресія. 5. Кофеїн - виснажує нервову систему. 6. Прискорюється серцебиття і тремтіння в руках та ногах. 7. Тахікардія, психомоторне збудження, нервозність, депресивний стан. 8. Вміст таурину і глюкоронолактону дуже великий, проте як ці компоненти працюють разом невідомо навіть вченим.

Номер слайду 21

Вживання енергетичних напоїв Порушення в організмі Порушення сну Тахікардія Підвищення Загибель Нудота Збудженість Аритмія артеріального клітин Депресія тиску печінки

Номер слайду 22

Вплив пива на організм людини Збільшується кількість АЛКОГОЛІЗМ Збільшується серце жіночих гормонів у чоловіків Безпліддя у жінок Зменшується мозок

Номер слайду 23

Шлях до прірви

Номер слайду 24

Дійсно енергетичний напій 1 стакан теплої води 2 ч. л. меду 2 шматочки лимона Скарбниця вітамінів і заряд енергії!

Номер слайду 25

У народі кажуть: « Обізнаний – захищений!» А головне, пам ‘ятаймо: «Наше здоров ‘я- у наших руках!» Вибір за нами!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
2380
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку