Презентація "План виховної роботи з учнями 9 класу"

Про матеріал

Розробка містить план виховної роботи з учнями 9 класу, виховні заходи та циклограму проведення бесід з техніки безпеки, роботу з батьками та індивідуальну роботу з учнями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

2018-2019 навчальний рік. План виховної роботи. Кл. керівник - Сурмай А. Д.999 клас. Погоджено. Заступник директора з навчально-виховної роботи. Пунейко Н. Р.«___» ____________2018р._________________________«___» ____________2019р. Затверджено. Директор школи. Наконечний Є. М.«___» ____________2018р.________________________«___» ____________2019 р.

Номер слайду 2

Командир – Бондаренко Владислав. Староста – Федаш Владислава. Фізорг - Корнійчук Вдадислав. Актив класу. Відповідальні за:9 кл. Навчання - Руссу Світлана. Чергування – Сьомкіна Олександра. Підручники – Витичак Світлана, Лубяний Віталій. Трудову діяльність – Захаренко Владислав. Дисципліну – Онищенко Анна, Федаш Олександра

Номер слайду 3

Характеристика класу У 9 класі навчаються 10 учнів, з них 6 дівчат і 4 хлопців. За станом фізичного розвитку всі учні класу входять до основної групи з занять фізичної культури. Стан здоров’я дітей класу – різний. Найчастіше учні пропускають заняття з причини хвороби та за сімейними обставинами. Майже всі учні проживають у благополучних сім’ях. Є діти, які проживають без батька. Також декілька учнів проживають у багатодітних сім’ях (Захаренко В., Корнійчук В., Бондаренко В., Федаш В. , Федаш О.). Загалом всі сім’ї учнів є функціонально-спроможними. Характер відносин між учнями та їхніми батьками нормальний. Більшість дітей виховується у сім'ях, де панує взаєморозуміння та злагода. За профілем навчання клас – загальноосвітній. Всі учні класу мають доволі непоганий потенціал, але не всім вдається показати себе в повній мірі. Більша частина класу показала неповні результати за підсумками минулого року. Навчальна програма була засвоєна наступним чином: високий рівень 1 уч., достатній рівень – 5; середній рівень – 4. У поточному навчальному році потрібно звернути більшу на предмети, з яких учні мали найнижчі результати, як дітям, так і батькам, вчителям. Між учнями триває формування згуртованості; формуються ціннісно-орієнтаційні уподобання, почуття колективізму. В класі явно виражених лідерів немає, але є учні до думки яких прислухається більшість. У класі розвинуте учнівське самоврядування. Іноді спостерігається порушення дисципліни учнями як на уроках, так і на перервах та поза школою. Але загалом взаємини між учнями класного колективу ґрунтуються на взаємодопомозі та дружбі. При виконанні спільної справи більшість членів  учнівського колективу виявляють щиру зацікавленість. У будь-яких заходах діти є активними, із задоволенням виконують поставлені завдання. Загалом стосунки у класі товариські, толерантні, приятельські. Діти  можуть організувати самостійно справи, підтримувати одне одного й допомагати в критичних ситуаціях. 

Номер слайду 4

Мета і завдання виховної роботинавчити дітей жити в колективівиховувати любов до праці та навчанняспонукати до творчої діяльностівиховувати почуття патріотизму. Постійне внесення позитивних корективів для гармонійного розвитку особистості. Навчати учнів любити людей та життя. Формувати поняття професійного самовизначення. Прилучати до духовних національних і загальнолюдських цінностей.

Номер слайду 5

Вересень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Класні збори: вибори активу класу, розподіл доручень, Бесіда «Знати і виконувати правила для учнів – наш обов’язок» Місячник «Я – патріот і господар землі»01.09. - День знань. Перший урок 10.09 – День фізичної культури і спорту.21.09 – Міжнародний день миру.22.09 – День партизанської слави.30.09 – Всеукраїнський день бібліотек. Вибори активу класу, організація чергування в класі. Переоформлення класного куточку. Організувати генеральне прибирання в класіВибори батьківського комітету;Організація харчування дітей в школі;Бесіда «Єдині вимоги до учнів»Дискусія: «Що я зичу для однокласників, друзів, України?»Година спілкування «У вічній пам’яті народній не закінчилася війна» (до Дня партизанської слави)Вікторина «Найрозумніший пішохід» (за правилами дорожнього руху)

Номер слайду 6

жовтень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками5 хв. з мистецтвом – «Світ навколо нас»01.10 – Міжнародний день людей похилого віку. (Інф. хв. «Пам’ятай про старших у твоїй родині») Міжнародний день музики.14. 10. День українського козацтва- Святковий вернісаж плакатів «Степ та воля – козацька доля»28. 10 - визволення України від німецько-фашистських загарбників. Організувати участь дітей в конкурсах та акціях: Міжнародний конкурс ім. Т. Шевченка. Всеукраїнський мовно-літературний конкурс ім. Петра Яцика. Виписування успішності учнів з навчальних предметів. Організувати генеральне прибирання в класі. Залучення батьків до шкільного життя. Обговорення проблем навчання та виховання учнів. Бесіда – «Відвідування школи. Пропуски без поважних причин»Виховна година – «14 жовтня – свято Покрови та День українського козацтва»». Створення колажу «Долоньки єднання»Ігри патріотів– «Херсонщина – мій рідний край». Символи області. Літературні читання «Сповідь солдатських сердець». Листи із фронту.

Номер слайду 7

Листопад. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Круглий стіл «Екологічні проблеми нашого села. Чому так сталося?»Місячник «Я і закон»09. 11 – День української писемності та мови14. 11. – День толерантності21. 11. День пам’яті жертв голодомору. Трудовий десант «Школа наш дім – ми господарі в ній»Міжнародний конкурс «Колосок»Всеукраїнська предметна олімпіада «Олімпус»Рейд-перевірка щоденників учнів. Бесіда про виконання обов’язків чергового учня в класі та школі. Організувати генеральне прибирання в класі. Зустріч з батьками учнів, які не встигають з різних предметів. Ознайомлення з успішністю з предметів. Бесіда – «Манери вашої дитини»Мовознавчий турнір«Шануй мову калинову» (до Дня писемності і мови). Фотоальбом «Народжені вільними»Виховна година – «І запалили свічки пам’яті й скорботи...»(пам’яті жертв голодомору та політичних репресій)

Номер слайду 8

Грудень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батькамиІнфломаційна хвилина – «ВІЛ/СНІД – страшні слова: як передбачити, уникнути, не захворіти, жити поруч з людьми ВІЛ-інфікованими». Перегляд відеоматеріалів.01. 12. – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Акція «Червона стрічка»03. 12 Операція «Милосердя» «Життя коротке, поспішай творити добро» (до Дня інвалідів)10. 12. День захисту прав людини. Участь в акціях:«Букет замість ялинки»,«Альтернативна ялинка»; Трудова акція «Допоможемо зимуючим птахам»Аналіз навчальних досягнень учнів за перший семестр, планування роботи на наступний семестр. Організувати генеральне прибирання в класі. Звіт про навчання учнів за І семестр;Бесіда про техніку безпеки дітей на зимових канікулах. Бесіда – «Українські воїни – захисники держави»Екологічна акція «Увага! Сурми турбот: нагодуй птахів». Збір матеріалів трудової екологічної акції «Допоможемо зимуючим птахам»Тематична класна година «Новий рік в країнах світу». Підготовка до проведення шкільного свята Нового року.

Номер слайду 9

Січень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Поле-чудес«Цікаві назви міст і сіл України»22. 01. – інформаційне повідомлення «День Соборності України – подія великого історичного значення»Залучувати дітей до участі у загальношкільних заходах та конкурсах різних рівнів. Бесіда з деякими учнями про бережливе ставлення до книги. Організувати генеральне прибирання в класі. Батьківські збори – «Здоров’я нації — основа культури суспільства»Виховна година. Соборність у душах, єдність у серцях» Урок-реквієм, присвячений учасникам битви під Крутами «Понад Крутами – вічність у сурми сурмить»

Номер слайду 10

Лютий. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Виховна година: «Безпечний Інтернет та соціальні мережі»Інформаційна хвилина:«14 лютого – день комп’ютерника» 14. 02 День закоханих. Виставка малюнків «Життя в твоїх руках!Організувати участь у конкурсах «Поетичний вернісаж». Контроль за учнями щодо виконання ними доручених справ. Організувати генеральне прибирання в класі. Провести бесіду про відвідування учнями школи та виконання ними домашнього завдання. Бесіда – «Інтернет: за і проти»Поетичний вінок«Ціна чужої війни"Виховний захід «Україна – країна нескорених»Мовознавчий квест «Суржикові викрутаси» (до Міжнарожного дня рідної мови)

Номер слайду 11

Березень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Виховна година - «Цивільний захист населення” 01.03 – Всесвітній день цивільної оборони20.03 – Всесвітній день Землі24.03 – Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Організувати участь у Шевченківському тижні та інших загальношкільних заходах. Участь у конкурсі Аналіз навчання учнів у січні – березні. Організувати генеральне прибирання в класі. Бесіда – «Права та обов’язки вашої дитини»Тематична виховна година«Т. Шевченко – визначний український поет»Тренінг «Я – унікальний»Виховна година«Шкідливі звички – шлях у небуття»»

Номер слайду 12

Квітень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Класна година «Національні герої України. Вони поруч »11. 04 Всесвітній день здоров’я. Операція !Посади дерево»12.04 – Всесвітній день авіації і космонавтики22.04 – Міжнародний день Землі19.04. День Європи26.04. День Чорнобильської трагедії. Участь у загальношкільних заходах, відвідування гуртків. Бесіди з окремими учнями про навчання та дисципліну, зовнішній вигляд. Організувати генеральне прибирання в класі. Бесіда – «Виховання культури поведінки дітей»Година спілкування«Літопис освоєння космічних просторів людиною»Тренінгове заняття «Моє майбутнє» (вибір майбутньої професії)Учнівська конференція – «Дзвони Чорнобиля»

Номер слайду 13

Травень. Дата. Класні заходи. Загальношкільні заходиІндивідуальна робота з учнями. Робота з батьками. Фотоколаж «Великій Перемозі присвячується!»Взяти участь у заходах до Дня Перемоги. Операція «Турбота»11.05 – День Матері в Україні17.05 – День Європи в УкраїніАкція «Чистий клас»Організувати роботу учнів в екологічних рейдах. Підготовка звіту та успішність класу за рік, підготовка та здача класної документації. Аналіз виконання учнями їхніх доручень. Організувати генеральне прибирання в класі. Звіт про успішність учнів за навчальний рікІнформаційна година «Відлетіли ластівки у вирій»Усний журнал«І на тім рушникові…»Бесіда – «Ну от і все, скінчилися уроки», «Я і мій клас у цьому навчальному році»

Номер слайду 14

Циклограма проведення комплексу бесід з попередження дитячого травматизму

Номер слайду 15

Правила дорожнього руху{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Місяць Організація дорожнього руху. Правосторонній, односторонній, двосторонній рух. Правила безпеки при переході вулиці. Наземний, підземній переходивересень____________2.  Типи перехресть (регульовані, нерегульовані). Правила переходу дороги на перехрестях.вересень____________3. Правила переходу вулиці після висадки пасажирівжовтень_____________4. Дорожні знаки.листопад____________5. Дорожня розміткагрудень_____________6. Рух за сигналами регулювальника.січень_____________7. Пасажир в автомобілілютий____________8. Основні види ДТП . Поведінка при ДТПберезень____________9. Безпека руху велосипедистаквітень____________10. Підсумкові заняття з ПДРтравень____________

Номер слайду 16

Правила протипожежної безпеки{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Дата  Вогонь - друг. Вогонь - ворог. Причини виникнення пожеж, їх наслідки. Вересень __________2. Дії під час виникнення пожеж у багатоповерховому будинку, власному будинку. Способи захисту органів дихання від чадного газужовтень__________3. Правила експлуатації побутових нагрівальних, електричних та газових приладів.листопад__________4. Пожежнонебезпечні речовини та матеріали. Пожежна безпека при поводженні з синтетичними речовинами, горючими матеріаламигрудень__________5. Пожежнонебезпечні об'єкти. Новорічні свята: новорічна ялинка, електричні гірлянди , небезпека використання відкритого вогню (свічки, бенгальські вогні тощо. Користування печами, камінами.грудень__________6. Правила пожежної безпеки у вашому домі. Гасіння пожежі в квартирі на початковій стадії загорання. Правила поводження під час пожежісічень__________7. Запобігання виникненню пожеж від електричного струму та правила гасіння таких пожеж. Дії учнів при пожежі.лютий __________8. Домедична допомога постраждалим від пожеж. Шкідливість куріння. березень__________9. Основні правила пожежної безпеки під час відпочинку у лісі.квітень_________10. Підсумкове заняття. Протипожежна безпека.травень__________

Номер слайду 17

Запобігання отруєнням. Правила безпеки при користуванні газом{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Дата  Поширення отруєння грибами, рослинами та їх насінням. Профілактика харчових отруєньжовтень__________2.  Запобігання отруєнь хімічними речовинамитравень__________{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Дата 1 Загальні відомості про природній та зріджений газжовтень_____________2 Правила безпечного користування побутовими газовими приладами: котел, пічка, запальничка тощо.грудень ____________3 Дії населення при виявлені запаху газу.січень____________4 Ознаки отруєння. Запобігання отруєнь чадним газом. Домедична допомога при отруєннях.березень____________

Номер слайду 18

Правила безпеки з вибухонебезпечними предметами{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст заняття. Дата Види боєприпасів, методи їх розпізнавання. Небезпечні предмети (знахідки) та дії при їх виявлені.вересень__________2.  Правила поводження з ВНП невизначеними предметами та речовинами. жовтень____________3.  Запобігання дитячого травматизму від ВНП побутового призначення: піротехнічні засоби, горючі та легкозаймисті речовини.грудень__________4. Вогнепальна зброя - не забава. Небезпечність виготовлення та випробовування вибухових пакетів, користування мисливськими речовинами.березень__________5. Заходи з безпеки під час збирання металевого брухту. Правила дії під час виявлення ВНПквітень___________6. Підсумкова бесіда. Обережність дітей під час літніх канікул запорука життя та здоров'я.травень____________

Номер слайду 19

Правила безпеки на воді{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Дата Вступ. Уміння триматися на воді – запорука безпеки. Особливості купання у морі, річці, ставку.вересень__________2.  Допомога утопаючому. Рятувальні прийоми та засоби надання першої долікарської допомоги потерпілому.листопад___________3.  Правила поведінки на кризі. Надання допомоги потерпілому на воді взимку. Грудень ________4.  Правила безпечної поведінки на воді та біля води. Березень _________5.  Дія води на організм людини. Як правильно купатися. Травень __________Правила безпеки користування електроприладами, при поводженні з джерелами електроструму{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}№Зміст занять. Дата Поняття про джерела струму, їх небезпечність для життя та здоров'я людини.листопад__________2.  Правила поводження з побутовими електроприладами: праскою, холодильником, пральною (швацькою) машинкою, електроплитою тощо.січень___________3.  Правила поведінки при виявлені обірваного електричного дроту.квітень__________4.  Правила поведінки поблизу електрощитової, лінії електропередач.травень___________

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. подопригора светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 серпня 2018
Переглядів
8787
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку