Презентація " Плетіння із бісера. Сердечко "

Про матеріал
Бісероплетіння - це мистецтво виготовлення виробів з бісеру за допомогою різноманітних технік плетіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Херсонська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №54 з поглибленним вивченням іспанської та інших іноземних мов. Херсонської міської ради. Плетіння із бісера. Сердечко Презентація вчителя вищої категорії з трудового навчання, технологій та мистецтва Моісєєвої Ірини Борисівни

Номер слайду 2

Що таке бісероплетіння?Бісероплетіння - це мистецтво виготовлення виробів з бісеру за допомогою різноманітних технік плетіння. Хоча бісер використовується в багатьох творчих хобі, та тут він є основним та визначальним матеріалом, а не додатковим елементом декору. Це один з найпопулярніших видів рукоділля завдяки своїй простоті, доступності, а також різноманітності як методів плетіння бісером, так і можливих виробів з нього.

Номер слайду 3

Види технік плетіння бісером. Нанізування –це найпростіша техніка бісероплетіння,при якому бісеринки насаджують на один кінчик нитки. Паралельне плетіння бісером має в основі техніку нанизування, але працюють одночасно два кінчики нитки. Монастирське плетіння бісером, або бісероплетіння хрестиком, базується на елементі на 4 бісеринках, які розташовані перпендикулярно одна до одної та утворюють таким чином маленький хрестик. Петельне плетіння бісером підходить в основному для дроту. На нього нанизують бісер потрібної кількості, потім оформлюють петельку та закручують її. Кругове плетіння бісером, або дугове, нагадує спосіб плетіння кошиків від центральної осі і далі по колу. Сітчасте плетіння бісером нагадує ажурну сітку, де бісеринки нанизуються послідовно та з'єднуються через бісер-зв'язку.

Номер слайду 4

Плетіння з бісеру дозволяє не тільки зайняти дітей та надати їм простір для творчості, але й розвиває художній смак, фантазію, увагу, посидючість, дрібну моторику і точність рухів, сприяє розвитку мислення та естетичного сприйняття світу Ще одна перевага в тому, що організувати плетіння з бісеру для дітей не вимагає великих витрат. Матеріали, інструменти чи готові набори для бісероплетіння коштують недорого, у випадку невдач з виробом бісер можна повторно використати, а все потрібне для цього хобі легко поміщаються в ящику стола або у шкільному портфелі.

Номер слайду 5

Сердечко. Матеріали для роботи Для виготовлення необхідно підготувати: тонку червону або прозору волосінь ; дрібний червоний бісер; голка для бісеру; ножиці ; застібка на шнурку для кулона.

Номер слайду 6

1.0,5 м. червоної або прозорої волосіні втягти в голку. Нанизати три бісерини, повернутися і просмикти волосінь через дві крайні намистини. Затягнути, щоби отримати своєрідний трикутник.

Номер слайду 7

2. На краї волосіні набрати по одній намистині і просунути їх до середини, де вже є своєрідний хрестик. Через наступну бісерину провести краї волосіні хрестом, у напрямку один до одного. Затягнути у напрямку до інших намистин.

Номер слайду 8

3. Продовжувати плетіння тим же способом, набираючи спочатку по одній бісерині на кожен край волосіні, а потім одна на обидва кінці хрестиком. Виходять своєрідні хрестики. Для плетіння серця таких хрестиків потрібно набрати 7 штук.

Номер слайду 9

4. Перед тим, як виконувати 7-й хрестик, необхідно розгорнути плетіння. Взяти дві бісерини і нанизати їх тільки на праву волосінь, а третю ввести колишнім способом (схрестивши два кінці волосіні). Після цієї дії волосінь вже виведено в інший бік.

Номер слайду 10

5. Сплести чергові шість хрестиків, перпендикулярно основі. Внаслідок чого має вийти так, як показано на малюнку.

Номер слайду 11

6. Сьомий хрестик необхідно сплести трохи інакше. На праву волосінь надіти бісерину і просунути до візерунка. Наступну набрати на два краї волосіні, схрестивши.7. Тепер необхідно волосінь направити у зворотний бік. Для цього, на правий край волосіні одягнути дві бісерини, просунути їх до плетіння. Потім набрати одну на обидва кінці, схрестивши.

Номер слайду 12

8. Працюємо з лівим краєм волосіні. Його необхідно провести через крайню бісерину, що виступає, вже готового візерунка.

Номер слайду 13

9. Тепер додавати по одній штуці на праву та одну хрестом на обидва кінці. Усі бічні із візерунка використовуються лівим краєм волосіні для подальшого плетіння.10. Дійшовши до краю, набрати на лівий край дві бісерини та одну на два краї хрестом. Лісочка змінила напрям, тепер робітником є ​​правий край. Виконати плетіння, як це було описано в попередніх кроках, використовуючи верхню бісерину готового ряду.

Номер слайду 14

Для дітей рекомендується підбирати зрозумілі та прості схеми бісероплетіння, з якими вони зможуть плести самостійно, і які відповідають їх інтересам та віку.  Це можуть бути схеми плетіння з бісеру фіґурок тварин чи патріотичних браслетів, квіточок чи метеликів, сережок для дівчаток чи брелока для хлопчиків. Хоча з набуттям досвіду діти вже перестають користуватися готовими схемами, адже набагато цікавіше вигадати щось самостійно та винайти власний стиль.

Номер слайду 15

Бажаю плідної роботи!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
3 лютого
Переглядів
264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку