Презентація По темі " Технопарки і технополіси"

Про матеріал
Дана презентація для вивчення географії в 10-11 класі ,а також при вивченні факультативів гуртків з географії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОПОЛІСИ СВІТУВчитель Дубковецька Т. Ю. НАУКОВО-ВИРОБНИЧІ ЦЕНТРИ

Номер слайду 2

Кремнієва ДолинаІнша назва - Силіконова Долина (Silicon Valley) – найстаріший технопарк світу. Був створений ще на початку 50-х років у США поблизу м. Сан-Хосе (Каліфорнія) на базі Стенфордського університету.

Номер слайду 3

Сан- Хосе (Каліфорнія)Назва цього технополісу походить від використання кремнію як напівпровідника при виробництві мікропроцесорів. Латинська назва кремнію – силіціум (Si), звідси і назва “Силіконова Долина”

Номер слайду 4

У Сан-Хосе розмістились штаб-квартири провідних електронних компаній світу (всього більше 1000)На першому фото – штаб - квартира компанії “Apple”На другому фото – представництво компанії “Google”ppt_x

Номер слайду 5

Технополіси у США функціонують майже в кожному штаті. Всього їх близько 30!Використовуючи досвід Силіконової Долини, в усьому світі стали створюватися технополіси -міста передових технологій. На економічній карті США з’явилися технополіси “Золоте промислове коло”, центром якого став Гарвардський університет, Масачусетський технологічний інститут поблизу Бостона (“Шосе 128”) з виробництва міні-комп’ютерів, Річфілд-Парк, Форт-Уерт. З’явились Силіконовий пляж, Силіконовий пояс, Силіконові гори, Тех-Айленд тощо. r

Номер слайду 6

Технополіси Європи. Великобританія. Знаменитий Кембріджський університет. Спеціалізується на оптиці та комп’ютерних технологіях. Единбургський університет. Коридор М-4 між Лондоном та Брістолемrr

Номер слайду 7

Технополіси Європи. Франція. У Франції функціонує більше 40 технопарків. Найбільший з них Іль-де-Франс поблизу Парижа (на фото – Сорбонна). Спеціалізується на впровадженні новітніх технологій у електроніці, фармакології та товарів підвищеного попиту. Академмістечко “Антиполіс – Софія” поблизу Ніцци (фото внизу).“Техноузбережжя” поблизу Марселя.“Дорога високих технологій” та інші.

Номер слайду 8

Технополіси Європи. ФРН. Перші технополіси у Німеччині з’явились на початку 80-х років. Всього функціонує їх більше 20. Найбільший з них – “Ізар-Веллі” на базі Мюнхенського університету, до якого входить більше 200 фірм, що спеціалізуються на мікроелектроніці.

Номер слайду 9

Технополіси Європи. Італія. У Італії найбільшим технополісом є “Новус Ортус” на півдні країни, неподалік від м. Барі. Це інноваційний центр, що спрямований на підйом економічного розвитку півдня країни.

Номер слайду 10

Найбільші технополіси Азії. Японія. Цукуба – особливе “наукове” місто у Японії, розміщене на півдні префектури Ібаракі. Займає площу 284.07 км і з населенням у 215 389 осіб (на 01.06.2010 року).

Номер слайду 11

Японське наукове містечко Цукуба. У Цукубі розмістились НДІ промислових технологій, сільського господарства, космічний центр, Університет тощо.

Номер слайду 12

Технопарки Росії. Перші наукові центри з’явилися у Росії ще за часів СРСР (Дубно – центр ядерних досліджень, Кольцово – центр хімічних досліджень, Пулково поблизу Санкт-Петербурга). У наші дні функціонують академмістечка Москви, поблизу Москви (м. Зеленоград), Санкт-Петербурга, Новосибірська, Єкатеринграда тощо. Проектується будівництво і російської “Силіконової Долини” - Сколково.

Номер слайду 13

Технополіси Південно-Східної АзіїЗа прикладом провідних високорозвинутих держав світу, свої технопарки з’явились у Гонконзі, Китаї, Південній Кореї, Тайвані, Таїланді, Малайзії та інших країнах. Характерною рисою технопарків є розробка принципово нового обладнання, його експорт, дрібносерійне та індивідуальне виробництво тощо.r

Номер слайду 14

Технополіси України. На превеликий жаль, таких техноцентрів в України поки-що нема, хоча наша держава володіє величезними можливостями щодо цього. Та необхідна довгострокова добре продумана урядова програма, а також солідне фінансове забезпечення. Поки-що науковці консолідуються довкола великих науково-дослідних центрів Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Львова та Донецька і, можливо, в майбутньому наукова слава прийде у до України.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
1.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Роман Романович
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
pptx
Додано
6 травня 2022
Переглядів
2688
Оцінка розробки
1.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку