Презентація "Побутові електроприлади в нашому будинку"

Про матеріал
Ця презентація допоможе вам швидко і легко підговутися до онлайн уроку, можна використовувати для навчання у класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побутові електроприлади в нашому будинку. КЗСОР “Шалигинська спеціальна школа”Вчитель початкивоих класів Чемодурова І. В.

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. По дротах я біжу,Без дротів я стою!Де мене немає, Там світло не палає!( ЕЛЕКТРИКА )

Номер слайду 3

Люди навчились отримувати електрику різними способами, використовуючи сили:атомавітруводисонця

Номер слайду 4

Енергозбереження – це дії, спрямовані на економне використання електроенергії та тепла. Електричний струм – упорядкований, спрямований рух електричного заряду частинок. Електроприлади – прилади, які працюють від електричного струму.

Номер слайду 5

*В ЯКІЙ ПОСЛІДОВНОСТІ ПОТРІБНО РОЗТОШУВАТИ ПРЕДМЕТИ?

Номер слайду 6

Складно знайти сферу нашого побуту, де б не застосовувалися електроприлади. Вони потрібні для підготовки (картоплечистки, тістомісилки, міксери), зберігання (холодильники, морозильна камери) та перероблення (соковижималки, соковарки, тертушки) продуктів. Дуже широко застосовують нагрівальні та освітлювальні електроприлади. Але електроприлади не лише корисні, але й небезпечні. Перш ніж використовувати їх, потрібно добре засвоїти елементарні правила безпеки.

Номер слайду 7

Класифікація побутовихелектроприладів

Номер слайду 8

ГРА “ЩО ДЛЯ ЧОГО” *Розглянь уважно предмети та назви електроприлади, які до них відносяться 1 2 3 4 5 6123456

Номер слайду 9

ГРА “ЗНАЙДИ ЗАЙВИЙ ПРЕДМЕТ” *Який з чотирьох предметів зайвий?1234

Номер слайду 10

Який з чотирьох предметів зайвий?1234

Номер слайду 11

Який з чотирьох предметів зайвий? 1 2 3 4

Номер слайду 12

Кожен день ти користуєшся електричними приладами, але потрібно знати, що вони криють у собі небезпеку. Так, дія електричного струму на людину може призводити до електричних травм та пошкоджень, таких як скорочення м'язів, що супроводжується сильним болем, втратою свідомості, порушенням роботи серця чи дихання (або обох цих порушень разом). Іноді трапляються нещасні випадки від дії електричного струму, які приводять до смерті людини.

Номер слайду 13

Щоб уникнути багатьох неприємностей потрібно завжди пам’ятати та дотримуватись правил користування побутовими електричними приладами: Користуватись електроприладом тільки з дозволу та в присутності дорослих. Перед користуванням електроприладом уважно вивчити інструкцію, що додається до кожного електроприладу.

Номер слайду 14

Користуючись електроприладами , необхідно стежити, щоб струмопровідні проводи не були туго натягнутими та не перекручувалися. Не можна перевіряти наявність напруги в електричному колі, торкаючись оголених проводів пальцями. Якщо ти дивишся телевізор, а екран погас або почав миготіти, ні в якому разі не можна по ньому стукати. Він може загорітися або навіть вибухнути. Його треба негайно вимкнути.

Номер слайду 15

Якщо щось потрапило до телевізора, радіоприймача та інших електроприладів, які працюють, треба в першу чергу їх вимкнути. Ні в якому разі не можна лізти туди олівцем чи іншим предметом, коли електроприлад увімкнутий.

Номер слайду 16

Переважна кількість побутових електроприладів є переносними, і при цьому часто виникає пошкодження їх ізоляції. Також буває, що електричний дріт обірвався чи оголився. У таких випадках ні в якому разі не торкайся оголених місць, бо це може призвести до травми. Не залишайте без нагляду увімкненими в розетку електроприлади.

Номер слайду 17

Забороняється тягнути за електричний шнур руками, тому що він може обірватися і вразити електричним струмом. Не можна заповнювати водою ввімкнені в електромережу чайники, кавоварки, каструлі.

Номер слайду 18

Не торкайся мокрими руками та не витирай вологою ганчіркою електричні кабелі, штепсельні розетки, вимикачі, інші електроприлади, ввімкнені в електромережу. Не можна підвішувати речі на кабелі. Не можна бавитись із штепсельними розетками – це загрожує твоєму життю. Коли ідеш з дому – всі електроприлади мають бути вимкнені.

Номер слайду 19

Використання електричних приладів не за призначенням або невміле користування ними, може призвести до пожежі!

Номер слайду 20

Але якщо вже так сталося, що електричне обладнання загорілося, то перш за все потрібно: вимкнути електрорубильник. Якщо знеструмити електромережу неможливо, то слід пам’ятати: не можна застосовувати для гасіння воду та пінні вогнегасники, можна лише порошкові;терміново телефонуй за номером 101 і викликай пожежників на допомогу.

Номер слайду 21

підходити до оголених дротів і чіпати їх руками; розводити багаття, запускати повітряних зміїв під лініями лектропередач; гратись поблизу підстанцій. Під час прогулянки ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: Якщо не забувати ці прості правила, то можна уникнути багатьох неприємностей. Пам’ятай, несправності в електромережі й електричних приладах може усунути лише спеціаліст-електрик!

Номер слайду 22

Тестування1. Чому необхідно економити електричну енергію?а) Щоб уникнути виходу з ладу побутових приладів;б) щоб зменшити витрати природних ресурсів на її виробництво;в) щоб зменшити витрати за використану електроенергію.2. Які побутові прилади працюють за рахунок електричної енергії?а) люстра;б) соковижималка;в) м’ясорубка.3. Користування несправними електричними приладами може призвести до:а) перевитрат електричної енергії;б) ураження електричним струмом;в) виходу з ладу електричного приладу.4. Чому не можна торкатись електричних проводів? а) вийде з ладу електричний прилад;б) припиниться передача електричної енергії;в) можна отримати ураження електричним струмом.

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку