Презентація " Початок промислового перевороту та його вплив на життя різних верств населення "

Про матеріал
Початок промислового перевороту та його вплив на життя різних верств населення. Передумови промислового перевороту в Англії. Промисловий переворот в Англії. Техніка. Важка промисловість. Соціальні наслідки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Початок промислового перевороту та його вплив на життя різних верств населення

Номер слайду 2

Передумови промислового перевороту в АнгліїЗначну частину промислових товарів виробляли мануфактури. Кошти для запровадження технічних новинок отримували від заморської торгівлі, використання рабської праці на цукрових , тютюнових і бавовняних плантаціях у колоніях. У цей час практично завершився аграрний переворот У ХVIII ст. було видано понад тисячу парламентських актів, які надавали землевласникам право на обгороджування

Номер слайду 3

Промисловий переворот в АнгліїУнаслідок цих процесів у середині XVIII ст. в Англії склалися передумови для переходу від ручної праці до машинної, від мануфактури до фабрики . Запровадження машинного виробництва сприяло появі фабрик , що в 1760-х роках спричинило промисловий переворот в АнгліїПромисловий переворот – зміна ручної праці машинною, унаслідок чого відбувається перехід від мануфактури до фабрики.

Номер слайду 4

Промисловість прядильнаткацькаметалургійнавугільна. Транспортрічковийзілізничнийморський

Номер слайду 5

Техніка Текстильна галузь. Джон Кей приладнав до ткацького верстата “ летючий човник”1765 р. Джеймс Гаргвірс удосконалив механічну прядку, на якій можна було працювати відразу багатьом веретенам. Перукар Річард Аркрайт запантентував винахід водяної механічної прядильної машини. Самьюель Кромптон у 1779 р. створив мюль-машину( тонка нитка)

Номер слайду 6

Парові машини. Томас Ньюкомен 1705 р. сконстроював пароатмосферну поршневу машину. Джеймс Ватт 1769 р. скостроював власну парову машину під враженням справи Т. Ньюкомена. Інженер продовжував удосконалювати свій винахід та у 1784 р. запатентував винахід одноциліндрової парової машини подвійної дії з валом , що обертався .

Номер слайду 7

Важка промисловість Розвиток металугрії ( виготовлення машин і верстатів)Кам’яне вугілля( стало разом із залізною рудою основною сировиною для розвитку промисловості)Розвиток транспорту та зв’язку ( активне будівництво шосейних доріг й каналів)Кінець VIII ст. початок технічного прогресу( робітники використовували машини за допомогою інших машин)

Номер слайду 8

Соціальні наслідки. Економічне зростання. Стрімко розвивалися текстильна, металургійна промисловість, транспорт, зовнішня та внутрішня торгівля , збільшення видобуток вугілля. З’явилися нові промислові центри – міста Ліверпуль, Манчестер, Лідс, Бірмінгем. Центр промисловості перемістився на північ, а Лондон став центром міжнародної торгівліСформувалася нова верства населення – наймані робітники ( 35 % від усього населення Англії)Активізувалася зовнішня торгівля, особливо з колоніями й аграрними країнами( зросли прибутки підприємців). Промислова буржуазія стала найбагатшою верствою населення.

pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
2175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку