Презентація "Подорож до сучасної Індії"

Про матеріал
Презентація "Подорож до сучасної Індії" стане в нагоді для проведення уроку географії, позаурочної роботи (гурток, факультатив) та в рамках тижня географії. А також може бути використано як один із складових фрагментів навчання в системі STEM - освіта.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учитель історії та географії Бугай Тетяна Вікторівна

Номер слайду 2

показати ,чим би привабила, здивувала Васка да Гаму сучасна Індія. Що саме приваблює мандрівників і туристів у цій країн? Отже, вирушаємо у подорож до сучасної Індії. Спочатку звернемось до історії й пригадаємо, що саме спонукало Васка да Гаму відкрити морський шлях до Індії й коли це сталося.

Номер слайду 3

Ще з часів принца Генріха (Енріке) Мореплавця (1394—1460) португальці ретельно готувалися до відкриття морського шляху до Індії, адже з Індії в Європу постачалися прянощі, шовкові тканини, ювелірні вироби і слонова кістка. Проте на суходільному шляху з Індії до Європи лежало кілька арабських країн, які збирали високе мито з купців; далі товар потрапляв у руки ґенуезьких та венеціанських купців, які теж добре наживалися на посередницькій торгівлі, унаслідок чого первісна ціна на товари розкоші впродовж торговельного шляху набагато зростала. Відкриття прямого морського шляху до Індії обіцяло величезні прибутки, і саме тому принц Енріке впродовж 40 років готував і посилав на розвідку узбережжя Африки морські експедиції. 

Номер слайду 4

1497-1498 роках – португальський дослідник Васко да Гама відкрив морський шлях до Індії, пропливши вздовж західного узбережжя Африки та обминувши мис Доброї Надії.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Iндiю чacтo нaзивaють крaїнoю тиcячi чудec. I cпрaвдi, тут вac чeкaє мaca дивoвижниx вiдкриттiв! Цe крaїнa кoнтрacтiв. Тут є жaркi пуcтeлi й зacнiжeнi вeршини гiр, жaлюгiднi трущoби й розкішні пaлaци, тиxi cпoкiйнi xрaми й шумнi тicнi мicтa. Алe в кoжнoму кутoчку цiєї крaїни, в caмoму пoвiтрi є щocь, щo дaрує cпoкiй.

Номер слайду 8

Перш за все, Iндiя вабить своєю екзотичністю. Бaгaтo єврoпeйцiв їдуть cюди caмe з цiєї причини. Уce, щo є в цiй крaїнi, здaєтьcя нeзвичaйним: iндуїcтcькi xрaми, пoртугaльcькi будiвлi чaciв ceрeдньoвiччя, трoпiчнi дeрeвa, жiнки в caрi.

Номер слайду 9

Тaдж-Мaxaл

Номер слайду 10

Храм Лотоса

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гімалаї

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Мабуть, найпопулярнішим індійським сувеніром є Ганеша. Цей древній бог Процвітання зображується у вигляді людини з головою слона. Вважається, що його статуетка приносить удачу й усуває всі перепони.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Пахощі відмінно передають атмосферу Індії. Вважається, що вони заряджають тіло й розум людини позитивною енергетикою і приносять в його будинок тепло, спокій і затишок.

Номер слайду 22

Про подорож до Індії мріють практично всі любителі пригод. Ця країна манить своєю самобутністю, природою, релігією, атмосферою абсолютної гармонії і свободи. Але дуже часто все враження псують деякі моменти, до яких варто було підготуватися заздалегідь. Ми вирішили поділитися з Вами корисними порадами, щоб подорож подарувала тільки найпозитивніші емоції!

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Рік утворення: 1992   Офіційний cайт авіакомпанії: www.flyuia.com  Адреса: Україна, 02121, м.Київ, Харківське шосе, 201-203  Телефон: +380 44 581 56 56  E-mail: uia@ps.kiev.ua  Базові аеропорти: Київ Бориспіль , Львів  Ukraine International Airlines (Міжнародні Авіалінії України)

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ppt
Додано
13 січня 2022
Переглядів
841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку