Презентація " Подорож в природу"

Про матеріал

Мета матеріалу познайомити учнів з природніми явищамив природі з настанням весни та первоцвітами рідного краю. Презентація побудована у формі подорожі. Слайди оформленні гіфками, що дають змогу привертати увагу глядача.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала:вчитель І категоріїКліщинського НВКЛитовченко А. М.1 Урок - подорож Весняні природні явища

Номер слайду 2

Явища природи. Кожного дня людина зустрічається з незвичайними явищами природи. Деякі - небезпечні. Інші - красиві так, що захоплює дух. Трапляються і рідкісні, але від того лише більш цікаві, явища.style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 3

Повідомлення про явища в природі з настанням весни За три весняні місяці природа встигає змінитися до невпізнання. У березні вона ще тільки починає прокидатися від зимової сплячки. Весняного тепла не вистачає для того, щоб змусити сніг і крижані брили танути, але повітря поступово прогрівається, готуючи все живе до поступового пробудженню, з’являються перші купчасті хмари, які ширяють ще дуже високо.

Номер слайду 4

Відли́га — підвищення температури повітря взимку або навесні до додатніх значень після тривалої від'ємної температури в помірних або високих широтах Землі. Призводить до часткового або повного танення снігового покриву. Виникає під час надходження теплих повітряних мас із інших районів планети.

Номер слайду 5

Льодохі́д — рух крижин і крижаних полів на річках під дією течії чи вітру. Розрізняють весняний та осінній льодохід. При весняному льодоході рухаються крижини, що утворилися в результаті руйнування крижаного покриву; при осінньому льодоході — крижини, що утворилися змерзанням сала, шуги, сніжниці ...

Номер слайду 6

По́вінь (водопі́лля) — фаза водного режиму річки, яка щороку повторюється в даних кліматичних умовах в один і той самий сезон року, характеризується найбільшою водністю, високим і тривалим підйомом та спадом рівнів води в річці, озері, водосховищі. Термін настання повені залежить від типу живлення ...

Номер слайду 7

Що ж відбувається з живій природі з приходом весни?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Назвати природні зміниstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 11

У деревах вже почався сокорух. А тому знавці вирушають на "березове полювання". Сiк можна збирати до того часу, коли з'являться першi листочки. Незабаром з отворів почне капати сік. День появи перших крапель соку вважається початком сокоруху, весняного пробудження рослин. Після цього отвори необхідно замазати садовим варом або глиною, щоб не заподіяти шкоди дереву. Тривалість вегетаційного періоду складає 174 дні.

Номер слайду 12

Поясніть, що це за процес?

Номер слайду 13

Настання фаз розвитку рослин залежить від температури повітря і ґрунту. Набрякання бруньок відзначається фахівцями, коли покривні лусочки розсовуються і з'являються більш світлі внутрішні частини. Садівникам-аматорам цілком доступне фіксування фази "розпускання бруньок", коли покривні лусочки розсунулися настільки, що стали видні зелені кінчики молодих листочків.

Номер слайду 14

Зеленіти і квітувати берези починають, коли ґрунт прогрівається на 10 см. Після цього бурхливо розпускається листя багатьох дерев і кущів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Первоцвіти називають першою усмішкою весни. Саме вони, ніжні й тендітні, першими відчувають ще не зовсім теплі, але вже приємні промінчики весняного сонечка. І як прикро, що деякі з цих квітів на межі зникнення. Поговоримо про це?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

pptx
Додано
8 липня 2018
Переглядів
2183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку