Презентація "Подорожуємо Європою"

Про матеріал

Презентація "Подорожуємо Європою" для здобувачів освіти та дорослих, які хочуть дізнатися більше про Європу. В презентації представлено матеріал про Європу, Євросоюз, подорож деякими країниами Європи, показано їх культурну, історичну цінність та запропоновано створення проєкту "Європа очима дітей"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорожуємо Європою. Підготувала вчитель образотворчого мистецтва: Білінець Єва Степанівна

Номер слайду 2

Євро́па — частина світу в Північній півкулі. Омивається Північним Льодовитим океаном на півночі, Атлантичним океаном на заході та Середземним морем на півдні. На сході та південному сході відокремлена від Азії Уральськими та Кавказькими горами, річкою Урал, Каспійським та Чорним морями. Площа: 10 180 000 км²;Населення:  746,4 мільйона (2018);Найвища точка: Ельбрус (5642 м);Найнижча точка:  рівень Каспійського моря (-28 м).

Номер слайду 3

Якими видами транспорту можна подорожувати в Європі?

Номер слайду 4

Якою валютою можна розраховуватися в Європі?Євро- офіційна валюта 19 з 27 країн  Європейського Союзу. Символ валюти: €, літерний код: EUR.Євро поділяється на 100 центів (часто їх називають євроцентами). В обігу перебувають монети номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50 євроцентів та 1, 2 євро і банкноти в 5, 10, 20, 50, 100, 200 та 500 євро. Євро не є єдиною валютою Європейського Союзу, оскільки не всі країни ЄС перейшли на нього. В країнах Європи існують свої грошові одиниці.

Номер слайду 5

Коли Європа з подругами гралася на березі моря, Зевс у вигляді білого бика викрав її і приніс на острів Крит. Там Європа народила від Зевса Міноса й Радаманта (за пізнішими переказами, ще й Сарпедона), потім одружилася з бездітним Критським царем Астеріоном, який залишив владу над островом її синам. Європу шанували на Криті і в Фівах як тубільне божество. Геродот раціоналізує міф про Європу і вважає, що це фінікійська царівна, яку викрали Критські купці.Європа і бик на фресках Помпеї, 1 ст. до н. еЄвропа. Міф про Європу. М. А. Кун. Легенди і міфи Давньої Греціїhttps://supermif.com/greki/kun/bogi_29.html

Номер слайду 6

У 1710 році українським гетьманом Війська Запорозького Пилипом Орликом було проголошено Конституцію прав і вольностей Війська Запорозького, яку визнають як першу європейську конституцію.

Номер слайду 7

Єросоюз Європе́йський Сою́з або Європе́йська У́нія (скорочення: «Євросоюз», «Євроунія», «ЄС», «ЄУ» — економічний та політичний союз, що об'єднує 27 незалежних держав-членів, що розташовані в Європі. Веде свій початок від утворення Європейської спільноти з вугілля та сталі (ЄСВС) і Європейської економічної спільноти (ЄЕС), які складались з шести країн у 1957 році. У наступні роки територія ЄС була збільшена за рахунок включення нових держав-членів, одночасно збільшуючи свою сферу впливу шляхом розширення політичних повноважень. У сучасному вигляді існує на основі Маастрихтського договору, підписаному 7 лютого 1992 року і чинному з 1 листопада 1993р. Останній значний перегляд конституційних принципів ЄС був затверджений у Лісабонській угоді, яка набула чинності у 2009 році. Юридично в ЄС не виділено столиці, але де-факто таким є місто Брюссель, де базуються більшість інституцій Європейського союзу. Девіз:Єдність у різноманітті

Номер слайду 8

Інституції Європейського СоюзуЄвропейська рада. Рада Європейського СоюзуЄвропейський парламентЄвропейська комісія Законодавча влада Виконавча влада Суд справедливості Європейського Союзу. Судова владаЄвропейський центральний банк. Центральний банк Фінансовий контрольЄвропейський суд аудиторів

Номер слайду 9

Ісландія - земля натхнення, країна рибалок, гейзерів та вулканів (це острів) Вражаючі краєвиди, унікальна культура і непередбачувані погодні умови Ісландії завжди надихали майстрів слова й з інших країн. Легенди вікінгів про ельфів і гномів лягли в основу епосу Толкіна "Володар перснів".

Номер слайду 10

Швейцарія –країна, яка не схотіла стати смітником. Швейцарія лідирує в світі за кількістю зданих пляшок – більше 90% тари повертається на заводи по вторинній переробці скла. Програма з прийому та переробки використаного скла почалася в 1972 році і досі успішно реалізується. Країна, яка асоціюється зі словами: гори, банки, годинники і шоколад

Номер слайду 11

Швейцарія зараз – одна з найбільш екологічно чистих країн світу, з розвиненим громадським транспортом і чистим гірським повітрям. З будь-якого озера і, природно, з-під крана можна без побоювань пити воду.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Франція - країна, що подарувала світові стільки прекрасних творів мистецтва, моду й шампанське, коньяк і парфуми. Девіз: Liberté, Égalité, Fraternité(Свобода, Рівність, Братерство)Париж приймає близько 16 мільйонів туристів на рік, і є однією із найбільших туристичних столиць світу.

Номер слайду 14

У Франції людина вперше відірвалася від Землі й полетіла на повітряній кулі, з`явилася перша кінострічка братів Люмьер, піднялися до неба перші готичні собори. Вигляд багатьох міст світу створювався під впливом ідей, що народились в цій великій країні.

Номер слайду 15

Собор Паризької БогоматеріОстрів Ситі - серце Парижа й місце його заснування. Найвідоміша споруда острова - Собор Паризької Богоматері, де коронувався Наполеон 1, там же знаходиться 16-тонний дзвін, у який бив Квазімодо - герой однойменного роману Гюго, з веж собору відкривається чудова панорама Парижа.

Номер слайду 16

Франція - батьківщина Наполеона й Едіт Піаф, мушкетерів і трубадурів, великих ідей і вишуканої кухні Версаль - один із улюблених літературних творів, палац французьких королів.

Номер слайду 17

У Францію варто приїхати тільки заради того, щоб побувати в цій скарбниці, одній з найбільших у світі, і побачити своїми очима Джоконду, статуї Венери Милоської, Ніки Самофракійської. Лувр Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до XIX століття на виставковій площі 72 735 м². В 2018 році кількість відвідувачів Лувру перевищило 10 млн осіб, що є рекордом. Музей розміщено в палаці Лувру, що його побудовано як фортецю наприкінці XII століття за Філіппа II.

Номер слайду 18

Девіз: Einigkeit und Recht und Freiheit(Єдність і справедливість і свобода)Німеччина - батьківщина всесвітньо відомих композиторів класичної музики, найбільших філософів нашого світу, країна пива Найбільш знаменитими німецькими авторами були Бах, Гендель, Бетховен, Шуман, Мендельсон, Брамс, Вагнер і Р. Штраус.102 лауреата Нобелівської премії – німці!Найбільш відомими філософами є: Кант, Гегель, Шопенгауер, Ніцше, Хайдеггера …Німеччина бореться з проблемою низької народжуваності. У більшості сімей є тільки 1 дитина. Німці займають другий рядок пивного рейтингу: на душу тут припадає близько 130 літрів пива в рік!(після Чехії) У Німеччині налічується більше 1300 пивоварень, які виробляють понад 5000 сортів пива!

Номер слайду 19

Річка Ельба в ДрезденіСтолиця Німеччини – Берлін

Номер слайду 20

Економічний центр Німеччини — місто Франкфурт-на-Майні. Також це, напевно, найсучасніше місто країни з хмарочосами та безліччю нових будівель.

Номер слайду 21

Німеччина може похвалитися найбільшою кількістю зоопарків в світі (більше 400)У Німеччині налічується понад 2,5 млн. Фахверкових будинків. На сьогоднішній день, не в одній країні світу немає такої кількості цих унікальних будиночків.

Номер слайду 22

У Німеччині налічується понад 150 замків

Номер слайду 23

Чехія — країна замків, пива, аеропортів та автомобілів “Skoda” Чехія — одна з найцікавіших європейських країн із древніми унікальними архітектурними спорудами: тут ви не побачите бродячих собак, металопластикових вікон та супутникових тарілок. Девіз: Pravda vítězí. (Правда переможе)Столиця Чехії — місто Прага,чисельність населення країни становить 10,5 млн осіб. Три чверті всіх автомобілів в Чехії «Škoda»

Номер слайду 24

Чеська мова – одна з найскладніших європейських мов. У чеській столиці знімали багато сучасних фільмів – «Ван Хелсінг», «Омен», «Казино Рояль», «Місія нездійсненна», «Хеллбой» та ін. У ресторанах готують тут дуже смачно – настільки, що навіть місцеві жителі частіше ходять в ресторани, ніж готують вдома. Ще одна причина – обідати і вечеряти поза домом обходиться дешевше, ніж готувати самостійно, через високі ціни на продукти в супермаркетах. Саме тут в 1843 році був придуманий цукор-рафінад, а в місті Дачице навіть встановлено пам’ятник солодкому кубику.

Номер слайду 25

На території цієї країни діє цілих 87 аеропортів.

Номер слайду 26

Чеського Санта-Клауса звуть Святий Мікулаш, але дарує подарунки він не на Різдво чи Новий рік, а в свої іменини в ніч з 5-го на 6-е грудня. За традицією, неслухняні діти обов’язково отримають шматочок вуглинки, а тим, хто добре себе вів, разом з вірним помічником ангелом він приносить подарунки.

Номер слайду 27

Польща-країна нескінченних фестивалів, світових природних заповідників, а також батьківщина бурштину. Одним з найвідоміших поляків вважається Папа Римський – Іван Павло ІІ. В Польщі говорять на мові «з легким шурхотом», п'ють пиво з малиновим сиропом і по-справжньому шанують національні традиці Напевно, в жодному європейському місті немає такої кількості меморіальних написів, що нагадують про звірства нацистів, як у Варшаві. Тих, хто відвідує польську столицю вперше, вона вражає своєю похмурою післявоєнною архітектурою. У місті відбуваються такі важливі культурні заходи як Міжнародний конкурс піаністів ім. Ф. Шопена, Варшавський осінній фестиваль сучасної музики, Міжнародний книжковий ярмарок та ін.

Номер слайду 28

Кожен житель Варшави скаже, що найзатишніше місце тут - Королівські сади Лазенковського парку.

Номер слайду 29

Польські Свентокшиські гори – найстарші гори в ЄвропіВ Польщі знаходиться єдина природня пустеля в Європі – Блендувська пустеля.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Бронежелет винайшли поляки – Казимир Жеґлень і Ян Щепанік. Польща – найбільший виробник яблук в Європі і третій у світі. Польща входить до числа найбільших мононаціональних країн у світі. Близько 98% її населення становлять поляки.- Тут просто величезна кількість театрів. За даними Вікіпедії тільки у Bаршаві налічується 47 театрів, 36 кінотеатрів і… жодної будівлі цирку. - У Польщі немає бездомних тварин.- У країні немає жодної атомної електростанції. У всіх парках живуть білки, які охоче контактують з людьми. Прогулюючись по місту, неможливо не зустріти їжачка.- Польське слово «чещч» означає одночасно і «па-па» і «привіт». Тому не дивуйтеся, коли з вами почнуть «прощатися», хоча ви щойно прийшли.- У містах їздять трамваї, де замість реклами та оголошення зупинок подається інформація про традиції країни.

Номер слайду 32

Танцюючий будинок

Номер слайду 33

Італія-це одне з найбільш унікальних і чарівних місць у світі, гаряча країна моди, пасти, вина, чоловіків, жінок і пристрастіКраїна має одні з найкрасивіших і різноманітних ландшафтів в Європі, найбільшу у світі чисельність скарбів історії, культури та мистецтва, сприятливий теплий клімат і смачну автентичну кухню. При цьому Італія зовсім не ідеальна. Її історичні міста та старовини страждають від сучасного розвитку, інфраструктура працює на своєму піку, є проблеми в економіці та соціальній сфері. Але, побувавши тут, Ви точно полюбите цю країну за її буйний темперамент, відчайдушну вдачу, смачну кухню та особливу атмосферу.

Номер слайду 34

Колізей в снігу – рідкісне видовище. Минуле Італії дуже багате та різноманітне. Країна за період свого існування знала злети й падіння, була роздроблена та об’єднана. На її території в давнину виникла велика імперія – Римська. І саме Італію можна назвати колискою західної цивілізації. У 753 році до нашої ери на річці Тібр був заснований Рим. Римляни поступово почали поширювати свій вплив на весь Апеннінський півострів. Спочатку Римом правили 7 царів. У 509 році царів змінила республіка. У республіканський період почалася активна військова експансія на інші племена. До 3 століття до нашої ери Рим підкорив більшу частину сучасної Італії. Річка Тібр (Рим)

Номер слайду 35

Колізей — грандіозний античний амфітеатр і, напевно, найвідоміша пам’ятка Італії. Розташований в Римі. Він був побудований всього за 8 років. Будівництво почав імператор Веспасіан, а закінчив Тит. Колізей виконаний у формі гігантського еліпса. Це найбільший амфітеатр античності, що вражає своїми розмірами — зовнішня вісь в довжину 524 метри, розміри майданчика 85 х 53 метри, а висота від 48 до 50 метрів. Це одне з найбільш дивовижних і величезних споруд Стародавнього Риму.

Номер слайду 36

Пантеон — одне з найбільших купольних споруд світу. Був побудований в період між 25-27 роками н. е. консулом Марком Віпсаніем Агріппою і перебудований у 126 році після пожежі в період правління Адріана. Пантеон перекладається як “храм всіх богів”. Це одне з найбільш збережених античних споруд Риму. Римський форум — серце Римської Імперії, головний політичний і громадський центр античного Риму. Являє собою прямокутну площу, яку оточують залишки стародавніх будівель і храмів. Римський форум розташований в долині між Капітолійським і Палатінським пагорбами в центрі столиці Італії.

Номер слайду 37

Ватикан — серце католицького світу, міні-держава в центрі Риму. Тут розташована найбільша християнська церква у світі. А ватиканські музеї виставляють великі скарби мистецтва. Пізанська вежа — знаменита Падаюча вежа, головний символ Пізи. Була задумана як дзвіниця собору Санта-Марія-Ассунта. Будувалася протягом майже двох століть з 12 століття. Висота вежі понад 50 метрів, а відхилення від осі становить не менше 4%.

Номер слайду 38

Санта-Марія-дель-Фьоре – головна визначна пам’ятка та один найбільш впізнаваних символів Флоренції. Красивий і значний собор з обробкою з рожевого, білого і зеленого мармуру виконаний в готичному стилі і розташований в історичному центрі на пьяцца Дуомо. Санта-Марія-дель-Фьоре побудований на місці, де колись стояв древній собор столиці Тоскани — Санта Репарата, залишки якого видно в склепі. Міланський собор. Амальфі – приголомшливий за красою ділянку узбережжя на південь від Неаполя з мальовничими містечками, які підіймаються по стрімких скелях.

Номер слайду 39

Венеція – місто дивовижної краси, який сам по собі є пам’яткою. Понад 20 млн туристів приїжджає сюди, щоб подивитися на чарівні канали, витончену архітектуру і мости, покататися на гондолах, погуляти по Сан-Марко, побачити собор Святого Марка та міст Ріальто, купити вироби зі скла на острові Мурано і сфотографувати барвисті будиночки Бурано. Історичний центр Венеції побудований на 118 островах Венеціанської лагуни. Помпеї – легендарне Стародавнє місто, знищене під час руйнівного виверження Везувію в 79 році нашої ери на піку своєї могутності. Всупереч потокам лави та тоннам попелу, які поховали місто і його жителів, воно зберіглося у фантастичному стані.

Номер слайду 40

Неаполь. Флоренція – колиска Відродження. Тоскана. Венеція

Номер слайду 41

В Італії 20 регіонів Всі вони дуже різні. Якщо ти був в одному або двох – ти в Італії не був. У кожному регіоні свій діалект. Мешканці сусідніх регіонів можуть не розуміти один одного. Регіони розбиті на комуни. Жителі комун можуть мати також свої діалекти і не розуміти сусідів. Близько 80% бізнесів Сицилії, Калабрії платять данину мафії. В Італії немає дитячих будинків. В Італії немає бездомних тварин. Чоловіки в сім’ях страшно бояться своїх дружин. У правилах водіння в Італії записано, що при обгоні можна попередити дальнім світлом. В інших європейських країнах вас можуть оштрафувати за це. Якщо просити в барі кави англійською, вона може коштувати в 2 рази дорожче. Для місцевих ціни в барах і кафе можуть бути нижчими, ніж для туристів.

Номер слайду 42

Чим південніший регіон – тим дружелюбніші люди. Майже у всій Італії не рекомендується пити воду з-під крана через проблеми з водопроводом. Багато італійців мають дачу на морі. Всі італійські слова закінчуються на голосні. Кухня кожного регіону суттєво відрізняється. Італія-одна з країн, де високий рівень життя. Італійці та іспанці розуміють один одного через схожість мов. Та мова, яка вважається офіційною в Італії – насправді флорентійський діалект. Загальною вона стала після написання Данте «Божественної комедії». В Італії 54 поліцейських організації. Всі вони мають право носити зброю. Навіть регулювальники. Італія і Польща – дві найбільш релігійні країни у Європі.

Номер слайду 43

Ми з вами подорожували лише частинкою Європи, а тому далі попробуємо створити проєкт «Європа очима дітей». Пропоную вам зразки дитячих робіт.

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Україна є частиною географічної Європи і тому повинна входити в політичну європейську єдність.Євросоюз - дружня сім'я і всі серйозні проблеми вирішують разом. Кожна держава ЄС самостійно визначає питання освіти, податків і прав громадян. Спільним лишається для всіх прагнення свободи, безпеки, поваги і толерантності. Європейські країни, як пазли складаються в одну цілісну систему: політичну, економічну і фінансову. Українці мають повноцінне право бути частиною цієї системи. Україна - це Європа!

Номер слайду 47

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ткач Світлана Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 травня 2021
Переглядів
4742
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку