Презентація "Погода"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема «Погода та основні засади її формування».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОГОДА ТА ОСНОВНІ ЗАСАДИ ЇЇ ФОРМУВАННЯ

Номер слайду 2

ПОГОДА — ЦЕ СТАН НИЖНЬОГО ШАРУ АТМОСФЕРИ (ТРОПОСФЕРИ) В ПЕВНОМУ МІСЦІ І В ПЕВНИЙ ЧАС. Професійно передбачають погоду метеорологи і синоптики, які працюють на метеорологічних станціях

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Торнадо, або смерч, — це повітряний вихор у вигляді стовпа, у якому швидкість вітру може сягати до 500 км/год. Дуже сильний вітер називають ураганом (швидкість може сягати 250 км/год).

Номер слайду 6

Урагани й торнадо завдають великої шкоди: руйнують будинки, спричиняють загибель людей і тварин.

Номер слайду 7

Туман це - скупчення краплин води в повітрі над поверхнею Землі. Тумани також становлять певну небезпеку, оскільки суттєво знижується видимість.

Номер слайду 8

РОСА утворюється після заходу сонця внаслідок охолодження повітря та поверхні Землі. Надлишок водяної пари конденсується у краплини роси.

Номер слайду 9

Узимку за морозної погоди замість роси й туману можна побачити іній (паморозь).

Номер слайду 10

Опади можуть випадати з хмар, як-от дощ, град, сніг тощо.

Номер слайду 11

Хмари утворюються із краплин води, які збираються докупи високо в небі внаслідок охолодження повітря, насиченого водяною парою.

Номер слайду 12

Блискавка — це потужний електричний розряд, яскравий спалах, що утворюється в хмарах. Грім — це вибухоподібний звук, що виникає внаслідок різкого підвищення атмосферного тиску. Грім завжди «супроводжує» блискавку.

Номер слайду 13

Блискавки зазвичай утворюються у великих купчасто-дощових і шарувато-дощових хмарах. Блискавка може виникнути усередині однієї хмари, між сусідніми наелектризованими хмарами або між хмарамиі поверхнею землі. Удар блискавки дуже небезпечний для людей і тварин, що перебувають поблизу.

pptx
Додано
16 листопада 2023
Переглядів
380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку