Презентація "Поняття графічного редактора"

Про матеріал
Презентація на тему "Поняття графічного редактора" допоможе познайомити учнів із графічним редактором TuxPaint та забезпечить ефективне проведення уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОНЯТТЯ ГРАФІЧНОГО РЕДАКТОРА

Номер слайду 2

Повторення правил поведінки та техніки безпеки в кабінеті інформатики. Гра «правильно – Неправильно»

Номер слайду 3

Розгадайте ребусківітграанбаннаграушфікніоябклусанаан12345671567

Номер слайду 4

Розгадайте ребус. Х = К‘РЕДАКТОР

Номер слайду 5

Ви всі напевно любите малювати. У кожного з вас є альбом для малювання, олівці та фарби різних кольорів. Які ще інструменти для малювання ви знаєте? Саме так, за допомогою усіх цих інструментів можна створювати чудові малюнки.

Номер слайду 6

Як люди створюють зображення? Розгляньте малюнки.

Номер слайду 7

Малюнки, фотографії, ескізи, схеми, креслення називають графічними зображеннями.

Номер слайду 8

Для роботи із зображеннями існують графічні редактори. Графічний редактор – комп’ютерна програма, з допомогою якої можна створювати й редагувати зображення та зберігати їх для подальшого використання. Paint. Tux. Paint

Номер слайду 9

Tux. Paint (Tux – ім’я пінгвіна, Paint – малювати)

Номер слайду 10

Якщо на Робочому столі є значок програми Paint, то для запуску програми можна навести вказівник на значок і двічі клацнути ліву кнопку миші.

Номер слайду 11

Пуск Усі програми Tux. Paint

Номер слайду 12

Після запуску графічного редактора Tux. Paint на екрані монітора з’явиться вікно цієї програми. Познайомимося з ним меню інструментівпалітра кольорівменю пензлівробоча область

Номер слайду 13

Це цікаво. Близько 30 років тому з’явився перший графічний редактор. А вже сьогодні його використовують для створення не лише зображень, а й мультфільмів і кінофільмів.

Номер слайду 14

Робота за комп’ютером. Запустити графічний редактор Tux. Paint. Створити малюнок за допомогою інструментів: фігури, лінії, пензлик тощо. Продемонструйте результат.

Номер слайду 15

Створений малюнок можна зберегти на комп’ютері. Для зберігання існує інструмент Збережи. Коли закриваємо вікно програми з’являється повідомлення: Раніше збережені малюнки можна відкрити за допомогою інструмента Відкрий.

Номер слайду 16

Пригадай. Що треба зробити, аби відкрити програму Tux. Paint? За допомогою якого інструмента можна намалювати геометричні фігури? Який інструмент допоможе зберегти створений малюнок?

Номер слайду 17

Дякую за увагу!До нових зустрічей!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
3 липня 2020
Переглядів
2106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку