Презентація "Поняття моделі. Типи моделей. Моделювання як метод дослідження об’єктів"

Про матеріал
Тема уроку:"Поняття моделі. Типи моделей. Моделювання як метод дослідження об’єктів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Поняття моделі. Типи моделей. Моделювання як метод дослідження об’єктів

Номер слайду 2

Цілі уроку: Навчальна: ознайомити з поняттям моделі, моделювання, розглянути різновиди моделей, навчити будувати інформаційну модель задачі Розвиваюча: формувати вміння чітко й лаконічно висловлювати думки Виховна: виховувати уважність, дисциплінованість під час роботи за ПК

Номер слайду 3

Матеріально-технічним та дидактичне забезпечення уроку Дошка, комп'ютер, мультимедійний проектор, презентація до уроку, глобус, модель черепа людини.

Номер слайду 4

І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ЕТАПІІ. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ1. З якими темами ми ознайомилися в 10 класі?2. Які існують традиційні форми подання інформації?3. Які ще види інформації ви знаєте?4. Що таке алгоритм?5. Що означає вираз «постановка задачі»?6. Повторення інструктажу з ТБ в кабінеті інформатики. Хід уроку

Номер слайду 5

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності учнів. Як ви вважаєте, для чого створюються моделі? Чи використовуються вони в повсякденому жітті? Де їх можна зустріти?

Номер слайду 6

МОДЕЛІМАТЕРІАЛЬНІАБСТРАКТНІ ЗНАКОВІВЕРБАЛЬНІВиди моделей. IV. Вивчення нового матеріалу. Модель (в перекладі з латинської міра, зразок) – це прообраз або зображення якогось об’єкта.

Номер слайду 7

Знакові інформаційні моделіЗНАКОВІ МОДЕЛІМАТЕМАТИЧНІІНФОРМАЦІЙНІКОМП’ЮТЕРНІНЕКОМП’ЮТЕРНІКОМП’ЮТЕРНІНЕКОМП’ЮТЕРНІ

Номер слайду 8

Етапи побудови комп’ютерної моделі:1. Постановка задачі 2. Вибір методу її розв’язання 3. Складання алгоритму на основі вибраного методу 4. Складання програми (кодування складеного алгоритму однією з мов програмування) 5. Тестування і налагодження програми6. Остаточне виконання програми, аналіз результатів.

Номер слайду 9

V. Застосування знань, формування вмінь та навичок Побудова моделей. Повторення правил техніки безпеки в комп’ютерному класі

Номер слайду 10

 VІ. УЗАГАЛЬНЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУБесіда з елементами опитування1. Що таке модель? Наведіть приклади моделей.2. Що розуміють під знаковою моделлю?3. Що таке математична та інформаційна модель? У чому різниця між ними?4. Що таке комп’ютерна модель?5. Які унікальні можливості дає комп’ютерне моделювання?6. Назвіть основні етапи створення комп’ютерної моделі.7. Що таке комп’ютерні експерименти?8. Назвіть тип програмного забезпечення, яке використовують для реалізації комп’ютерних моделей.9. На які типи умовно можна поділити моделі?10. Назвіть недоліки комп’ютерних моделей.

Номер слайду 11

VIІ. ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ УРОКУУчитель оцінює роботу учнів на уроці. Опрацювати конспект уроку та параграф 1 підручника. Створити засобами MS Office модель: паралелепіпед, стіл, квітку.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Кащен Ірина
Додано
22 березня 2021
Переглядів
2401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку