Презентація "Поняття про природу. Місце людини в природі, довкіллі. Вивчення природи людиною. Значення знань про природу в житті та діяльності людини".

Про матеріал

Презентація "Поняття про природу. Місце людини в природі, довкіллі. Вивчення природи людиною. Значення знань про природу в житті та діяльності людини".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Поняття про природу. Місце людини в природі, довкіллі. Вивчення природи людиною. Значення знань про природу в житті та діяльності людини.

Номер слайду 2

1. Що таке природа? 2. Науки про природу. 3. Прилади для вивчення природи 4. Методи вивчення природи 5. Місце людини в природі. 6. Вплив людини на природу.

Номер слайду 3

Давайте разом з вами з’ясуємо, що означає для вас слово «природа». Природою ми називаємо весь світ, що нас оточує. Сонце, земля, вода, повітря, рослини, тварини — все це і є природа.

Номер слайду 4

Які об'єкти належать до природи? Об'єкти природи — це Сонце, планети, повітря, ґрунт, гори, річки, моря, ліси, степи, рослини, тварини і сама людина.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

4 царства живої природи Рослини (350 тис. видів)

Номер слайду 7

4 царства живої природи Гриби (100 тис. видів)

Номер слайду 8

4 царства живої природи Дроб’янки (5 тис. видів)

Номер слайду 9

4 царства живої природи Тварини (1,5 млн. видів)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Зорі, планети

Номер слайду 12

Гірські породи й мінерали

Номер слайду 13

Вода та повітря

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Знання про навколишній світ людина здобуває із власних спостережень. Перші прилади, якими людина пізнає, спостерігає навколишній світ, — це наші органи чуття: очі, вуха, ніс, язик, шкіра. Завдяки їм ми бачимо речі, які нас оточують, слухаємо звуки, дізнаємося про смак, відчуваємо тепло, холод. З часом людина створила прилади, які допомагають їй вивчати природу.

Номер слайду 17

Прилади для вивчення природи: Вимірювальні: Лінійка Мірний циліндр Термометр Барометр Годинник Терези

Номер слайду 18

Прилади для вивчення природи: Збільшувальні: Лупа Бінокль Телескоп Мікроскоп

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Спостереження — це один із методів отримання знань про навколишню природу, спостерігати — це навчитися цілеспрямовано зосереджувати увагу на предметі, встановлювати взаємозв'язки і послідовність явищ, їх причини. Здійснюється за допомогою органів чуттів.

Номер слайду 21

Експеримент — це один із методів дослідження природи (дослід), вивчення явища відбувається в штучно створених, лабораторних умовах, за допомогою певних приладів.

Номер слайду 22

Порівняння. Здійснивши спостереження за кількома тілами, людина зіставляла, тобто порівнювала їх, а порівнявши, робила різні висновки. Наприклад, спостерігаючи за рослинами, вона бачила зелений колір їхніх листків, різнокольорове забарвлення квіток, відчувала їхній запах. Порівнюючи листки і квітки рослин між собою, людина розуміла, наскільки вони різноманітні.

Номер слайду 23

1. Яке ж місце в природі займає людина? 2. Яке значення знань для людини про природу? (наведіть приклади) 3. Чи завжди людина з розумінням ставиться до природи? 4. Наведіть приклади негативного ставлення людини до природи? 5. Які наслідки негативного впливу людини на природу? Спробуйте відповісти на питання:

Номер слайду 24

ст. 4-7 Проведіть спостереження за будь-яким явищем у природі. Домашнє завдання :

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пархоменко Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Природознавство, Розробки уроків
Інкл
Додано
27 червня 2018
Переглядів
4892
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку