Презентація "Попереджений - значить захищений!" (заняття в Школі безпеки)

Про матеріал

Дана мультимедійна презентація призначена для унаочнення конкурсного заняття в Школі безпеки для учнів 7-11 класів на протипожежну тематику. ЇЇ можуть використовувати як вчителі основ здоров'я, так і класні керівники під час проведення заходів у рамках Місячника безпеки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ «Мирненська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. воїна-інтернаціоналіста С.В. Падалки» Оріхівської районної ради Запорізької області ПОПЕРЕДЖЕНИЙ – ЗНАЧИТЬ ЗАХИЩЕНИЙ (заняття в Школі безпеки) Вчитель: Безушко О.А.

Номер слайду 2

ШКОЛА БЕЗПЕКИ В основу діяльності школи покладено системне навчання учнів правилам особистої безпеки та вироблення в них навичок правильної та свідомої поведінки в разі виникнення надзвичайної ситуації будь-якого характеру. Є багато шляхів подолання небезпек, якщо людина хоча б щось готова говорити чи робити. Сократ

Номер слайду 3

РОЗШИФРУЙТЕ ТЕМУ ЗАНЯТТЯ: Пожежна безпека

Номер слайду 4

ПОЖЕЖА НЕБЕЗПЕКА ВОГОНЬ ПОТРЕБА РЯТУВАТИСЯ ВИБУХИ ІСКРИ ЛЕГКОЗАЙМИСТІ РЕЧОВИНИ ЛИХО ОПІКИ ДИМ

Номер слайду 5

І КОНКУРС «ПРЕДСТАВЛЕННЯ КОМАНД» (максимальна кількість балів – 2) Презентація назви та девізу Побажання суперникам

Номер слайду 6

ІІ КОНКУРС «РОЗМИНКА» (за правильну відповідь – 1 бал) 1) Головне правило пожежної безпеки – не панікувати. 2) Номер служби порятунку – 103. 3) Телефонуючи до рятувальників, достатньо назвати своє прізвище та ім’я. 4) Причинами пожеж завжди є дитячі забавки. 5) Несправні електроприбори є пожежонебезпечними.

Номер слайду 7

ІІ КОНКУРС «РОЗМИНКА» (за правильну відповідь – 1 бал) 6) Палаючий електродріт потрібно заливати водою. 7) Використання легкозаймистих речовин у побуті – справа дорослих. 8) При виявленні запаху газу в приміщенні не можна вмикати світло чи електроприбори. 9) При виявленні загоряння в помешканні слід одразу відчинити вікна. 10) Вогонь можна погасити не лише водою, а й піском чи за допомогою ковдри.

Номер слайду 8

ДСНС України повідомляє ! Протягом лише січня 2017 року, в Україні зареєстровано 4520 пожеж. ! Кількість людей, загиблих унаслідок пожеж, збільшилась на 1,0 %, травмованих на пожежах – на 30,2 %. ! Кількість дітей та підлітків до 18 років, загиблих унаслідок пожеж збільшилась на 2 дитини. ! За січень 2017 року виявлено 296 загиблих на місці пожежі, з них 7 дітей. ! 181 людина отримала травми, у тому числі 19 дітей. ! Підрозділами ДСНС на пожежах було врятовано 373 людини.

Номер слайду 9

ІІІ КОНКУРС «ПРОКОМЕНТУЙТЕ СИТУАЦІЮ» (кожна повна відповідь – 5 балів) Чому палаючі бензин або гас не можна гасити водою? Чому аерозольні упаковки заборонено залишати на сонці? Що слід робити, якщо під час роботи за комп’ютером ви помітили, що він почав диміти? Чому в дитячих закладах двері приміщень мають відчинятися назовні, а не всередину? Як правильно повідомити про пожежу до служби порятунку?

Номер слайду 10

Що порушили герої мультфільмів?

Номер слайду 11

ІV КОНКУРС «САМІ ВДОМА» (кожна знайдена небезпека – 1 бал) ВИДІЛИТИ 10 НЕБЕЗПЕК

Номер слайду 12

V КОНКУРС «КАПІТАНИ, ВПЕРЕД!» (максимальна кількість балів – 4; за кожну неточність – штрафний бал) ?

Номер слайду 13

VІ КОНКУРС «ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ» (максимальна кількість балів – 4 ) Презентувати свій навчальний комікс на протипожежну тематику для учнів молодших класів

Номер слайду 14

VІІ КОНКУРС «ЛАНЦЮЖОК» (максимальна кількість балів – 10) Виконати тестові завдання (кожний учасник команди – по 1, решту – капітан)

Номер слайду 15

ЩО ВАРТО ПАМ’ЯТАТИ? Виявивши пожежу, потрібно одразу зателефонувати за номером «101», повідомити П.І.Б., адресу, що і де горить. Намагатися зберігати спокій та попередити сусідів про пожежу, вони можуть надати допомогу: погасити вогонь чи викликати пожежних-рятувальників. Не ховатися від пожежі в шафі, під ліжком, у ванній кімнаті чи за кімнатними дверима, а намагатися покинути приміщення, де почалася пожежа. У разі задимлення приміщення закрити органи дихання мокрою тканиною, опуститися на підлогу та повзти до виходу, оскільки внизу диму менше. До приїзду рятувальників від будинку далеко не відходити та зберігати спокій. Після приїзду пожежних виконувати їхні вказівки.

Номер слайду 16

Дякую за урок !

ppt
Додано
20 березня 2018
Переглядів
2287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку