Презентація "Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів"

Про матеріал
Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Опинившись в умовах бойових дій, надзвичайно важливо дотримуватись правил безпеки, щоб захистити себе та своїх близьких.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів Підготував учитель предмету «Захист України» КЗО «Криворізький ліцей «КОЛІЯ» Дніпропетровської обласної ради» Проценко С.

Номер слайду 2

Навчальні питання:1. Вплив мін та вибухонебезпечних предметів (ВНП) на людину, суспільство та навколишнє середовище2. Міжнародні конвенції щодо зменшення загрози для мирного населення від мін та ВНП​3. Порядок дій під час артилерійського (ракетного) обстрілу (бомбардування).4. Правила безпечної поведінки у ситуаціях, пов’язаних із виявленням вибухонебезпечних предметів.5. Ознаки небезпечних (районів) та їх системи позначення (маркування).

Номер слайду 3

ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ (ПОРЯДКУ ДІЙ) НАСЕЛЕННЯ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ПІДОЗРІЛОГО ОБ’ЄКТА, ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПРЕДМЕТА

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Тест «Забороняється-дозволяється»1. Який з перелічених предметів є безпечним: А) снаряд, який не розірвався; Б) іржава міна; В) дитяча іграшка, знайдена на дорозі; Г) жоден з цих предметів.2. Які ознаки свідчать про те, що перед вами вибухонебезпечний предмет: А) батарейки чи акумулятори, прикріплені до предмета;Б) ізострічка, скотч, дроти, антени, які стирчать з предмета;В) запах гасу чи хімічних речовин, цокання чи клацання з предметів;Г) будь-яка з цих ознак.3. Якщо ви знайшли предмет, схожий на мінометний снаряд, що з ним треба зробити: А) залишити в спокої: Б) знешкодити: В) перенести далі від людей: Г) залити водою чи засипати землею.

Номер слайду 21

4. Який знак попереджає про те, що перед вами небезпечна територія: А) знак «Обережно, міни!»: Б) купка каміння: В) мітки на деревах: Г) будь-який з цих знаків.5. В якому випадку міна буде безпечною: А) якщо вона іржава і виглядає старою: Б) вона завжди небезпечна і може вибухнути в будь-який момент; В) якщо вона не вибухнула при першому доторканні; Г) якщо вона маленьких розмірів.6. Виберіть ознаки небезпечних зон: А) офіційні попереджувальні знаки;Б) неофіційні знаки;В) поранені чи мертві тварини;Г) саморобні попереджувальні знаки, наприклад, купа каміння, стрічки на гілках;Д) багато легкових автомобілів;Е) розбиті, покинуті автомобілі і військова техніка.

Номер слайду 22

7. Міни і інші вибухонебезпечні предмети можуть бути в таких місцях: А) поле; Б) ліс; В) автострада; Г) ґрунтові дороги і обочини; Д) закинуті будівлі і споруди; Е) водойми.8. Ваші дії у випадку, якщо ви побачили попереджувальні знаки: А) негайно повернетесь назад дорогою, якою прийшли; Б) негайно повернетесь іншою дорогою; В) переставите знаки і повернетесь назад; Г) приберете знаки.9. Правильні дії при виявленні вибухонебезпечних предметів: А) Продовжити рух. Б) Підняти і віднести його компетентній особі. В) Заспокоїтися. Г) Повідомити в ДСНС. Д) Принести додому. Е) Позначити знахідку на місці, обклавши підручними матеріалами.Є) Повернутися своїми слідами на безпечну відстань. Ж) Зупинитися. З) Обійти і продовжити свій шлях.І) Попередити інших. К) Оглянутися довкола. Л) Позначити місце знахідки.

Номер слайду 23

В презентації використані матеріали Державної служби України з надзвичайних ситуацій[Електронний ресурс] - https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2022/01/pravila.pdf

pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
27 березня
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку