Презентація. "Пори року. Осінь. Ліс, дерева, кущі, плоди"

Про матеріал
Заняття з художньо-мовленнєвої діяльності + Екологічна освіта для дітей старшого дошкільного віку ЗДО. Слухання казки "Казка про Осінь та Маленьких Звіряток" (автор Дарія). Дидактична гра "З якого дерева листочок. З якого куща плід". Мета: продовжувати вчити уважно слухати казку, розуміти зміст; закріпити знання дітей про осінні явмща в природі, назви дерев, кущів та плодів; виховувати любов до природи й бажання допомогти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пори року. Ліс. Дерева. Кущі. Плоди. Старший дошкільний вік. ХМД / Екологічне виховання. Ковшикова Ольга Іванівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

В одному далекому густому лісі проживали маленькі дружні звірятка: білочки, зайчики, лисички… Їхні дітки дуже полюбляли разом бавитися. Вони грали в різні цікаві ігри та спостерігали за метеликами, квіточками та різними птахами.

Номер слайду 4

Для них все було дуже цікавим, адже звірятка були ще зовсім маленькими і навколишній світ здавався їм дивовижним, не завжди зрозумілим і загадковим.І ось одного разу, бавлячись у пісочниці, малеча помітила цілу сімейку горобчиків: тата, маму та багато їхніх діток.

Номер слайду 5

Всі вони були дуже дружніми та працьовитими. Разом на поле за зерном літали, разом собі його в комори збирали.

Номер слайду 6

А тато-горобець любив завжди навчати чогось своїх діток. Він часто говорив, що осінь — це золота пора. А ще казав, що коли осінь прийде, то змусить багато роботи переробити.

Номер слайду 7

Наші звірятка те почули, та й задумалися, що то за осінь така і золота, і змушує працювати багато. . Білочка каже до друзів:– Я і так багато допомагаю мамі і татові. А осінь, коли прийде, то скаже, що ще більше працювати потрібно?А їжачок відповідає:– Дивна якась ця осінь, вона напевно золоті прикраси полюбляє. А лисичка всім у відповідь:– Ой не знаю-не знаю, чого чекати від цієї дивної осені.

Номер слайду 8

Так собі звірятка між собою розмовляли, не знаючи, що їм робити. Вирішили вони запитати у того горобчика, що то за осінь така і чи довго її чекати доведеться?А горобчик загадково відповідає їм:– Як прийде, то побачите. Вона золота, щедра та працьовита. Своєю відповіддю він ще більше заплутав малечу. Тому дітки вирішили все-таки зачекати скільки потрібно і самим побачити ту осінь.

Номер слайду 9

Минав час. Ліс, в якому проживали звірятка, почав змінювати колір. Листочки на деревах із зелених почали перетворюватися на жовті та червоні. У променях сонця ліс, здавалося, переливався золотом.

Номер слайду 10

Птахи і звірі, які проживали у лісі, понабивали повні комори зернят, горішків, сушених ягід та інших смаколиків, які подарувала всім щедра осінь.

Номер слайду 11

Батьки посміхнулися і відповіли:– А вона вже прийшла. Після літа завжди настає осінь. Вона золота — погляньте тільки на наш яскравий жовто-червоний ліс! Чи не золотом він переливається? Вона щедра. Адже восени всі збирають щедрий урожай, який вирощували літом. Почувши пояснення своїх батьків, дітки зрозуміли, що мав на увазі горобець, коли розказував про осінь.

Номер слайду 12

Дітки переглянулися між собою і здивовано запитали:– А де та осінь і золота, і працьовита? Ми думали, що то вона прийде і скаже, що нам треба робити.

Номер слайду 13

Давайте допоможемо лісовим звірятам пригадати назви кущів і дерев, та плодів, що на них ростуть. А вони потім зберуть разом з Білочкою запаси на зиму.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Дякуємо за допомогу! До нових зустрічей!

pptx
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
509
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку