Презентація "Пори року (осінь, зима)

Про матеріал
Презентація з теми "Пори року (осінь, зима)" розрахована на учнів з ООП або учнів молодших класів. Розкриває наступні питання: ознаки весни та літа; праця людей в дані пори року; підбір одягу відповідно до погодних умов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пори року (осінь, зима)Корекційно-розвиткове заняття. Практичний психолог Наталія Зубко

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Загадка. Жовте листячко летить,Під ногами шелестить. Сонце вже не припікає. Коли, діти, це буває?

Номер слайду 4

Осінь!

Номер слайду 5

Давай разом пригадаємо осінні місяці!Вересень. Жовтень. Листопад

Номер слайду 6

Прочитай казку. Розкажи, що відбувається у різні місяці осені. Жила була на світі Осінь. У неї були сини Вересень, Жовтень, Листопад. Вони жили та господарювали окремо. Вирішила мати Осінь відвідати кожного з них, побачити, як вони поживають. Спочатку заглянула в господарство старшого сина Вересня. Там вона побачила свого сина лагідного, веселого, багатого, щедрого. Задоволена матуся вирушила далі в гості до середнього сина. Жовтень зустрів її різнобарвністю кольорів, золоті килими постелив матері під ноги. Але йому ніколи було й поговорити зі старенькою, весь час малює син, усе в роботі. Помандрувала Осінь у гості до Листопада, найменшого сина. А він струшує сердито листя з дерев, лякає пташок. Засмутилася матуся повернулася додому стомлена й заснула міцним сном на цілий рік.

Номер слайду 7

Загадка. Кружляє ніжно білий пух,Міняє зайчик свій кожух,Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички,Ведмідь в барлозі вже дріма,Яка пора скажіть? …

Номер слайду 8

Зима!

Номер слайду 9

Давай разом пригадаємо зимові місяці!Грудень. Січень. Лютий

Номер слайду 10

Вправа «Щось тут не так. Чого не може бути взимку»Помилки бувають різні:І маленькі, й дуже грізні. Щоб в житті їх не робити,Будем зараз їх ловити. Взимку в полі все цвіте –І волошки й жито. Гріє сонце золоте Ласкаво і привітно. Морозець щипає щічки. Кличе дітлахів до річки. Щоб купатись і пірнатиІ під сонцем засмагати.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Розкажи, що відбувається взимку?

Номер слайду 13

Розкажи, відповідно якої пори року одягнена кожна дитина?Зима. Весна. Літо. Осінь1234

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
21 квітня 2022
Переглядів
886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку