Презентація "Пори року. Практичне заняття "Дослідження нагрівання тіл (різних за кольором і прозорістю) променями Сонця"

Про матеріал
Матеріали призначені для проведення уроку природознавства в 5му класі з теми "Пори року. Практичне заняття "Дослідження нагрівання тіл (різних за кольором і прозорістю) променями Сонця".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Тема: Пори року. Дослідження нагрівання тіл (різних за кольором і прозорістю)променями Сонця. Матеріали для дистанційного навчання, 5 клас

Номер слайду 2

1. Протягом дня в полудень (о 12год. 00 хв.) висота Сонця над горизонтом найвища, а довжина тіні – найкоротша.2. Протягом дня рано вранці і пізно ввечері висота Сонця над горизонтом найменша, а довжина тіні – найдовша.3. Протягом року в полудень висота Сонця над горизонтом найвища влітку, найнижча – взимку.4. Чим вища висота Сонця, тим більше світла і тепла отримує земна поверхня, від якої нагрівається і повітря.5. Повітря від проходження променів Сонця зверху не нагрівається, воно нагрівається нагрітою земною поверхнею, яка поглинула тепло променів.5. Чим більший кут падіння сонячних променів на земну поверхню, тим більше вона освітлюється й нагрівається6. Чим далі від екватора, тим кут падіння сонячних променів менший.7. Біля полюсів місяцями бувають полярні дні і ночі.

Номер слайду 3

Хід роботи. Інструктаж з БЖД1. Сонячного дня притулимо долоню на освітлене Сонцем скло. Чи відчуваєте ви нею різницю температури в повітрі і на склі ?2. Покладемо руку на підвіконня, освітлене Сонцем. Чи тепліше воно, ніж повітря? 3. Проведемо більш точний дослід. Візьмемо два однакових термометра, покладемо їх на освітлене підвіконня. Один вкриємо щільною чорною тканиною, інший – білою. Через 30 хвилин відкриємо їх і побачимо, що термометр під чорною тканиною показує більшу температуру, ніж під білою.

Номер слайду 4

Результати спостережень занесемо в таблицю{443 E74 A5-ADB4-4257-B2 E3-552 C5 B141561}Етапи дослідження. Температура повітря, о. СОбидва термометри. Термометр під чорною тканиною. Термометр під білою тканиною. На початку. Температура однакова. Через 15 хв. Температура вища. Температура нижча. Як змінилася температура. Піднялася на 3 о. СПіднялася на 1 о. С

pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
3445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку