Презентація "Портфоліо вихователя"

Про матеріал

Пропонується презентація (портфоліо) вихователя до атестації з досвіду його роботи «Правило, право, обов'язок» Виховання правової культури дошкільників.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Правило, право, обов’язок» Виховання правової культури дошкільників. З досвіду роботи вихователя КОЛОМІЄЦЬ Лідії Миколаївни

Номер слайду 2

Дата народження – --- року Освіта – неповна вища, Уманське педагогічне училище 1981 рік Спеціальність за дипломом – вихователь в дошкільних закладах Стаж на посаді вихователя – 35 років.

Номер слайду 3

Проблема над якою працюю:

Номер слайду 4

«Перш ніж дитина осмислить усю глибину тієї істини, що вона громадянин своєї країни, і це покладає на неї великі обов’язки, вона має навчитись платити добром за добро, творити своїми силами щастя і радість іншим людям» В.Сухомлинський

Номер слайду 5

Уранці, коли пробуджуєшся, спитай себе: «Що я маю зробити?» Увечері, перше ніж заснути: «Що я зробив?» Піфагор

Номер слайду 6

Так, я вмію переборювати сумніви, нерішучість, я вмію, затамувавши біль, співати пісню перемоги, і з вірою у перемогу сама себе живити новими силами. Тому що я – вихователь! Краса будь-якої справи у тому, що вона виконується справжнім майстром. У професії педагога справжній майстер – це той, хто щиро любить дітей, прагне якомога більше передати їм своїх знань і власного життєвого досвіду. Своє щастя я вбачаю у творчому неспокої, недописаних до ідеальної форми конспектах, в успіхах нехай ще і маленьких моїх допитливих «чомучок» і «зірочок», яких знаю, здається, бездоганно. Треба стільки встигнути, стільки розповісти, стільки передати життєвої мудрості, щоб, мандруючи стежками лисички і колобочка, страшної Баби Яги і прекрасної царівни, мої вихованці могли відрізнити добро від зла, душевність від лицемірства. Щодня, крок за кроком, я впевнено піднімаюся по драбині майстерності, з року в рік удосконалюю свій професіоналізм, щоб досягти омріяної мети – стати справжнім майстром. У чому краса цієї справи, якій я присвятила своє життя? Про мене кажуть, що я – людина мети!

Номер слайду 7

В даний час однією з проблем, яка стоїть перед системою дошкільної освіти, є використання правових та педагогічних можливостей дошкільного закладу щодо захисту дитини від насильства і жорсткого поводження в сім'ї.

Номер слайду 8

Конституція України Закон України “Про освіту” Закон України “Про дошкільну освіту” Конвенція ООН про права дитини

Номер слайду 9

Базовий компонент дошкільної освіти Програма виховання і навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина» Програма розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт» Програма і методичні рекомендації з правового виховання дітей дошкільного віку “Я – маленька людина”

Номер слайду 10

Громадянська освіта в ДНЗ. — Х. : Вид. група «Основа», 2011. — 144 с. — (Серія «ДНЗ. Вихователю»). Правове виховання в ДНЗ. 3—6 роки. — Х. : Вид. група «Основа», 2010. — 206, [2] с. : іл. — (Серія «ДНЗ. Вихователю»). Виховання гуманних почуттів у дітей Ладивір Світлана Олексіївна, Долинна Ольга Петрівна Костюк Н., Суслова О., Москаленко О. (упор) Права дитини (в малюнках)

Номер слайду 11

Розповімо про права дитини Уроки доброти Моя сім'я

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Для досягнення вказаної мети правовиховна робота з дошкільниками передбачає розв’язання цілого ряду завдань.

Номер слайду 14

Заняття Читання казок, оповідань Бесіди Дидактичні ігри Рухливі ігри Розваги Просвітницька робота з батьками

Номер слайду 15

Бесіда, читання художньої літератури; Рольове програвання бажаної поведінки в різних життєвих ситуаціях; Вправи (в тому числі на самопізнання); Етюди, пантоміміка; Образотворча діяльність; Рухливі ігри.

Номер слайду 16

Випуск інформаційного вісника; Виступи фахівців; Випуски усного журналу; Розроблення пам`яток; Проведення спільних свят з виконанням музичних композицій;

Номер слайду 17

Номер слайду 18

на відпочинок на харчування на освіту на медичну допомогу на сім'ю

Номер слайду 19

Рівні 2012-2013 н. р. 2013-2014 н. р. Початок року Кінець року Динаміка Початок року Кінець року Динаміка Високий 5% 50% +45% 5% 55% +50% Середній 40% 40% 0% 45% 40% -5% Низький 55% 10% -45% 50% 5% -45%

Номер слайду 20

Закони непотрібні як для гарних людей, так і для поганих. Перші не мають потреби в законах, другі від них не кращають. У дітей є тільки одне право: робити те, що їм вказують батьки, педагоги. Усі інші права приходять у свій час, коли закон наділяє їх повною правовою відповідальністю. Людині моральній знати закон не обов'язково. Навіщо забивати голову тим, що не може бути порушено в силу виховання.

Номер слайду 21

Дидактична вправа «Барометр настрою» Вправа «Скринька переживань»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Невблаганне бажання людей заглянути в майбутнє, прийняти сподівання за дійсність. Утопістами повний світ! А якщо ні, то «добрі дядечки» в ООН почекали б ще років 20-30 із прийняттям Конвенції про права дитини, виконати яку у всіх її частинах не зможе зараз жодна країна.

ppt
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
8015
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку