Презентація “Послуги бездротового зв’язку від компанії Starlink”

Про матеріал
Історія створення компанії Starlink, техничні характеристики Starlink, підключення до ПК та телефону
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Послуги бездротового зв’язку від компанії Starlink”Майстер виробничого навчання. СОВЕНКО Світлана Михайлівна

Номер слайду 2

Історія Starlink. Згідно з наведеними Space. X даними, 57 % людей на Землі не мають доступу до інтернету. Поява мережі Space. X була анонсована у січні 2015 року. Її прогнозована пропускна здатність становила 50 % усього інтернет-трафіку та 10 % — у великих, густонаселених містах. Місце, де виготовлятимуться супутники, знаходиться у Редмонді. Воно складається з двох об'єктів, площею 2,8 і 3,8 тис. м². Спочатку для роботи там найняли 60 працівників, плануючи збільшити їхню кількість до 1 тис. протягом кількох років. У липні 2016 року Space. X придбала територію у 740 м² у м. Ірвайн, Каліфорнія (Orange County). Зі списку вакансій для цього офісу можна було зрозуміти, що там займатимуться цифровою обробкою сигналів, радіочастотними мікросхемами та ASIC для супутників. У листопаді 2016 року було подано заявку до Федеральної комісії зі зв'язку США (ФКЗ) щодо системи супутників у Fixed-satellite service, що використовуватимуться у діапазонах частот Ku та Ka.

Номер слайду 3

Історія Starlink. У березні 2017 року компанія поділилася планами сформувати сузір'я супутників «V-діапазону, що знаходитимуться на не-геосинхронних орбітах для надання послуг зв'язку» в електромагнітному спектрі, котрий раніше не був «широко застосований для комерційних комунікаційних послуг». Воно називатиметься «Сузір'ям V-діапазону ННО» (англ. VLEO) і міститиме 7518 супутників, які слідуватимуть за раніше заявленими 4425 супутниками, що функціонуватимуть у Ku та Ka-діапазоні Більша група (7518) буде виведена на орбіту з висотою 340 км, а менша (4425) — працюватиме на висоті 550 та 1200 км.

Номер слайду 4

Історія Starlink. У березні 2018 року ФКЗ схвалила запуск 4425 супутників[ Згідно з ліцензією, компанія повинна запустити хоча б половину з них протягом 6 років. У серпні Space. X отримала американський та міжнародний патенти на дизайн фазованої антени, що необхідна для прийому користувачем сигналу із космосу. Позаяк це лише третій патент, на який претендувала компанія за весь час свого існування, то, вочевидь, ця антена має дуже велике значення. У жовтні 2019 року, Маск написав у Twitter: «Надсилаю цей твіт через космос за допомогою супутника Starlink… Це спрацювало!». Тоді ж стало відомо, що ФКЗ на прохання Space. X направила заявку до Міжнародного союзу електрозв'язку щодо збільшення сузір'я ще на 30 тис. одиниць. Вони працюватимуть на висоті 328—550 км.

Номер слайду 5

Історія Starlink. У жовтні 2020 року Space. X підписала угоду на $149 млн. з Агенством космічних розробок на поставку восени наступного року чотирьох сателітів, що виготовлятимуться на базі Starlink. Завдяки інфрачервоному датчику супутники виявлятимуть і відстежуватимуть ворожі балістичні та гіперзвукові ракети. У серпні 2021 року грузинська делегація в США домовилася про співпрацю зі Space. X, завдяки чому в країні одній з перших почав працювати пілотний доступ до супутникового інтернету.13 листопада 2021 року ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту партію з 53 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.7 січня 2022 року в системі стався глобальний збій, що тривав близько 90 хвилин. Невдовзі після запуску 3 лютого 2022 року та виконання перших тестових маневрів, 40 із 49 супутників пошкодила потужна геомагнітна буря. Вони поступово сходитимуть із орбіти і згорять в атмосфері Землі протягом найближчого часу.

Номер слайду 6

Хто такий Ілон маск?Ілон Рів Маск( англ.  Elon Reeve Musk , МФА ; нар. 28 червня1971, Преторія,ПАР) -американський підприємець, інженер  і мільярдер. Засновник, генеральний директор та головний інженер компанії Space. X інвестор, генеральний директор та архітектор продукту компанії Tesla; засновник The Boring Company; співзасновник Neuralink та Open. AI;  власник Twitter.7 січня 2021, зі статком за оціночними даними в 185 млрд $, вперше став найбагатшою людиною планети, змістивши на друге місце засновника Amazon Джеффа Безоса. 1 листопада 2021 став першою людиною в історії, чий стан досяг позначки в 300 млрд $.

Номер слайду 7

Техничні Характеристики Starlink. Space. X надає послугу двостороннього супутникового доступу до Інтернету («Послуги»), яку можна отримати з антеною Starlink, маршрутизатором Wi-Fi, джерелом живлення та кріпленнями «(Starlink Комплект» або «Комплект»).

Номер слайду 8

Техничні Характеристики Starlink. Пакет Зв’язку для телефону

Номер слайду 9

Ціна та обладнення. Стандартний пакет супутникового інтернету від Starlink коштує $110 на місяць. Також потрібно придбати обладнання вартістю $599.

Номер слайду 10

Як підключити до телефону. Зайдіть до Google Play або App Store та встановіть програму від Starlink. Запустіть програму та натисніть кнопку "почати налаштування" (Start Setup). Потім відкрийте пункт "Налаштування бездротової мережі" (Open Wifi Settings). Тут вам потрібно буде присвоїти ім'я своєї домашньої мережі та встановити пароль.

Номер слайду 11

Як підключити до Комп’ютера. Приєднайте кабель до антени й переконайтесь у працездатності системи. Поставте апарат у зручному для вас місці. Усі компоненти системи одразу налаштовані й готові до підключення. Аби приєднатися до мережі, достатньо встромити кабель до антени, а потім вставте шнур живлення в розетку.

Номер слайду 12

Як працює система зв’язку

Номер слайду 13

Різниця Між конкурентами. Starlink основна різниця між іншими система в тому що це система Супутникового зв’язку яка працєюна відстані 300 милів від землі це дай велико швидкість зв’язку та надійність Але є недоліки та переваги. Ціна 110$Швидкість у Оптоволоконого інтернету більше до 1.2 PB у Starlink не більше 1 GBПрацює лише у деяких країнах.

Номер слайду 14

п. ЕРЕВАГИ Starlink. Робота майже у будь-якому місті Першочерговий сценарій використання – це заміська місцевість, гори, села та важкодоступні ділянки, на яких немає мобільного покриття. У цьому випадку використання Starlink є цілком виправданим. Використання в умовах міського середовища поки що не може скласти конкуренцію класичному підключенню до мережі, але може служити запасним варіантом на випадок надзвичайної ситуації. Але, незважаючи на все, такий варіант є і Starlink від Space. X працює тепер і на території України.

Номер слайду 15

Особливості Starlink. Після підключення до мережі Starlink видає швидкість до 5 Mbps на завантаження і до 6 Mbps на віддачу при тестуванні через сторонні сервіси, хоча при перших тестах через фірмовий додаток результат досягав 33 Mbps завантаження і до 40 Mbps на віддачу, з стрибками до 80-90 Mbps.

Номер слайду 16

Допомога в досліджувані космосу. Starlink також має потенціал зробити свій внесок у зусилля України з дослідження космосу. Супутникове угруповання Starlink може бути використане для забезпечення комунікаційної магістралі для українських проектів з освоєння космосу. Це дозволить українським вченим збирати дані з космосу та контролювати місії в режимі реального часу.

Номер слайду 17

Можливості Starlink в УкраїніКомплекси інтернет-системи Starlink надають можливість отримувати якісний Інтернет в будь-яких умовах і найбільш віддалених регіонах, що допомагає українським захисникам виконувати поставлені завдання. Вони також використовуються в цивільних цілях.

Номер слайду 18

Країни, де недоступне підключення до Starlink. До країн, де підключення до Starlink буде недоступне, потрапили:росія. Афганістан. Білорусь. ВенесуелаІран. Куба. Китай. Північна Корея. Сирія

Номер слайду 19

Starlink для Цивільного населення. Starlink передають у населені пункти, де інфраструктура була зруйнована внаслідок бойових дій. Так, у Чернігівській області на базі одного термінала відновили мережу місцевого провайдера в п’яти селах. Без Starlink людям довелося би чекати на відновлення інтернету декілька місяців. Термінали передають і просто в користування громадам через сільські ради. Там термінали працюють як публічна точка доступу: охочі можуть прийти у сільраду та підключитися до Wi-Fi, пояснив Михайло Федоров.

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Додано
8 червня 2023
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку