Презентація "Постаті, які подолали життєві труднощі"

Про матеріал

Презентація створена з метою допомоги під час підготовки до проведення навчального проекту за темою "Постаті, які подолали життєві труднощі". В даній презентації містяться фото та друковані тексти про спортсменів, митців, громадських діячів, науковців, які незважаючи на обмежені можливості зайняли своє місце в суспільстві.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Постаті, які подолали життєві труднощі

Номер слайду 2

Дастін Картер, втратив руки і ноги через захворювання крові. З дитинства він носить заглушки на руках і ногах. У восьмому класі він пішов у школу боротьби. Цим видом спорту він займається досі, досягнувши відмінних результатів.

Номер слайду 3

Аарон Фотерингем прикутий до інвалідного крісла через вроджену хворобу хребта. Він зайнявся екстремальним видом спорту і став відвідувати скейт парк. Нещодавно Аарон став першою у світі людиною, який скоїв подвійне сальто назад.

Номер слайду 4

Українська параолімпійська збірна

Номер слайду 5

Людвиг ван Бетховен. Відомий німецький композитор Людвіг ван Бетховен страждав глухотою, "дзвоном" у вухах, який заважав йому сприймати і оцінювати музику. А на більш пізній стадії хвороби він уникав і звичайних розмов. Причина глухоти Бетховена невідома. Але за своє недовге життя він написав 9 симфоній, 5 фортепіанних концертів і 1 скрипковий, 17 струнних квартетів, 1 оперу і 32 фортепіанні сонати.

Номер слайду 6

Крісті БраунІрландець Крісті Браун, народився з обмеженими можливостями - йому був поставлений діагноз ДЦП. Лікарі визнали його безперспективним - дитина не могла ходити і навіть пересуватися, відставав у розвитку. Але мати не відмовилася від нього, а доглядала за малюком і не залишала надії навчити його ходити, говорити, писати, читати. Її вчинок заслуговує глибокої поваги - сім'я Брауна була дуже бідною, а батько взагалі не сприймав «неповноцінного» сина. Фактично, повноцінно Браун керував тільки лівою ногою. І саме нею він і почав малювати і писати, освоївши спочатку крейду, потім кисть, потім ручку і друкарську машинку. Він не просто навчився читати, говорити і писати, але і став відомим художником і новелістом. Про його життя був знятий фільм «Крісті Браун: Моя ліва нога», сценарій до якого написав сам Браун.

Номер слайду 7

Стіві Вандер. Незабаром після народження Стів втратив зір, однак незважаючи на цю трагедію у семирічному віці Вандер почав брати уроки гри на гітарі, а у дев'ять років опанував частково ще й гармоніку та ударні.

Номер слайду 8

Марлі Метлінамериканська акторка, перша і єдина глуха акторка, яка отримала премію «Оскар» за найкращу жіночу роль у фільмі «Діти меншого бога».

Номер слайду 9

Ральф Браун

Номер слайду 10

Діагноз «м'язова дистрофія» засновнику та генеральному директору американської Braun. Ability лікарі поставили, коли йому було лишень 6 років. На інвалідному візку Ральф Браун — з 14 років. Вже за рік разом з батьком хлопець сконструював власний моторизований візок, а через 5 років самостійно зібрав зі старих запчастин повноцінний скутер, назвавши його Tri-Wheeler. На цьому скутері пізніше Ральф добирався до заводу, де працював менеджером з контролю якості. У 1970 р. Браун придбав мінівен Dodge і власноруч переробив його під власні потреби. Він встановив спеціальну конструкцію, яка підіймала інвалідний візок до багажнику автомобіля. Згодом про його винахід написали журналісти, і люди зі всієї країни почали звертатися до Брауна за такими ж конструкціями. Через 2 роки Ральф відкрив власну компанію з 5 співробітниками і почав виробляти подібні підйомники для декількох моделей авто. А за наступні 30 років він відкрив ще 5 філій і 1 завод у різних штатах Америки та в Європі. Зараз компанія генерує $200 млн з продажів своїх рішень для людей з обмеженими можливостями. Одночасно Braun Corporation займалася благодійністю та навіть мала власну гоночну команду в NASCAR, яка неодноразово вигравала змагання. Після смерті Ральфа Брауна у 2013 р. управління командою та компанією очолив його син, Тодд Браун.

Номер слайду 11

Стівен Хокінг. Один з найбільш впливових в науковому сенсі і відомих широкій громадськості фізиків-теоретиків нашого часу. Учений страждав невиліковною хворобою - розсіяним склерозом. Це хвороба, при якій рухові нейрони поступово вмирають і людина стає все більш безпорадною... Після операції на горлі він втратив здатність говорити. Друзі подарували йому синтезатор мови, який був встановлений на його кріслі-колясці і за допомогою якого Гокінг може спілкуватися з оточуючими. Головна спеціалізація Стівена Гокінга - космологія і квантова гравітація. Вчений досліджував термодинамічні процеси, які виникають в чорних дірах. Його ім'ям названо явище, яке описує "випаровування чорних дір" - "випромінювання Гокінга". Стівен двічі одружений, має троє дітей і онуків.

Номер слайду 12

Нік Вуйчич. Ніколас народився з синдромом тетраамелії - рідкісним спадковим захворюванням, що призводить до відсутності чотирьох кінцівок. Частково була одна стопа з двома зрощеними пальцями, що дозволило хлопчикові після хірургічного поділу пальців навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати. З 1999 року Ніколас почав виступати в церквах, тюрмах, школах і дитячих притулках і незабаром відкрив некомерційну організацію "Життя без кінцівок" , почавши благодійну діяльність і допомагаючи інвалідам по всьому світу. Він об'їздив понад 55 країн, виступаючи в школах, університетах та інших організаціях.

Номер слайду 13

Альберт Ейнштейн

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.4
Оригінальність викладу
3.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Андрощук Людмила
    Дуже цікава робота. Дякую!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Филенко Анна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Любас Ірина Миколаївна
    Дякую за цікавий матеріал. Успіхів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Носович Максим
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додав(-ла)
Яремчук Ірина
Додано
16 вересня 2018
Переглядів
64298
Оцінка розробки
4.4 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку