Презентація "Поведінка, звички і здоров'я. Спілкування з друзями, товаришами в класі"

Про матеріал
Поведінка, звички і здоров'я. Спілкування з друзями, товаришами в класі Підготувала учителька початкових класів Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради Свобода Ольга Сергіївна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поведінка, звички і здоров'я. Спілкування з друзями, товаришами в класіПідготувалаучителька початкових класів. Агрономічненського ліцею. Агрономічної сільської ради Свобода Ольга Сергіївна

Номер слайду 2

Легкість. Сміх. Щасливий або задоволений. Гнів. Нудьгуючий. Сумний. Агресивність. Ненависть

Номер слайду 3

Якщо хочеш, щоб життя тобі посміхнулося, спочатку сам посміхнися життю!У нас чудовий настрій!

Номер слайду 4

Мрії та бажання дітей. Про що ви мрієте найбільше? Є те, чого не купиш за гроші. Що це?Життя. Здоров'я Час. Добро. Любов. Дружба

Номер слайду 5

Подорожуємо до країни ВвічливостіЄ така країна, де проживають тільки доброта, дружба, любов. Це – країна Ввічливості.

Номер слайду 6

Лист юного професора Будьласка Любі діти! Шлях у мою країну буде нелегким. Його треба подолати і підтримати один одного. Сподіваюся, ви зможете одержати ключі від країни Доброти та Ввічливості. На кожній зупинці та станції ви будете отримувати частини ключів, які в кінці зможете скласти у ключ від країни Ввічливості та Доброти

Номер слайду 7

Зберемо частинки ключа до країни Ввічливості

Номер слайду 8

Зі скількома людьми мизустрічаємося щодня?Вдома ви спілкуєтеся з батьками, дідусями, бабусями, збратиками й сестричками, сусідами. У школі - з вчителями, шкільними товаришами, кухарем. У магазині - з продавцем. На вулиці - зі знайомими людьми, молодими і літніми, ровесниками. Фотографія шкільний коридор на перерві багато дітей2 фото –на вулиці діти одягнені на майданчику на фоні ялин

Номер слайду 9

Перша зупинка –чемної людини” “Словник Потрібно скласти словник ввічливих слів. Доброго ранку! На добраніч!Щасливої дороги!Заходьте, будь ласка!Дозвольте Вам допомогти!

Номер слайду 10

Запам'ятай подані слова і користуйся ними Повчись вимовляти ці слова, звертаючись до рідних, учителів, товаришів та інших людей. Доброго ранку! На добраніч!Доброго дня! Добраніч!Добрий вечір! Щасливої дороги!Здрастуйте! Заходьте, будь ласка!До побачення! Дозвольте Вам допомогти!Будьте здорові! Сідайте, будь ласка!

Номер слайду 11

Молодці!Ми скласти словник ввічливих слів і отримали 1 частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я.

Номер слайду 12

Зупинка «Містечко вихованих людей». Тут побував хуліган. Він переплутав усі їхні правила і життя зіпсувалося, усе тепер переплуталося. Діти, допоможемо жителям цього містечка виправити помилки?

Номер слайду 13

Речення із помилками1. Проходити на своє місце у кінотеатрі треба спиною до тих, хто сидить.2. Чемний хлопчик завжди смикає дівчаток за коси.3. Ввічливі діти ніколи не поступаються місцем старшим.4. Виховані діти обгортку від цукерки кидають на тротуар.5. Усі діти переходять вулицю на червоне світло світлофора.6. Виховані хлопчики завжди лазять по деревах.7. Дівчатка витирають руки об сукню.

Номер слайду 14

Ввічлива людина ... Яка вона? Чи правильно розміщені характеристики? Розплутайте. Хороші риси. Погані риси Дріб'язкова Вихована Жадібна. Заздрісна. Тактовна Люб'язна. Порядна ГордаІнтелігентна Чемна. Боязка Щира. Байдужа. Точна. Неохайна. Пристойна Насмішкувата. Добра Гостинна. Безпорадна Привітна. Безтурботна Хвалькувата. Відповідальна

Номер слайду 15

Молодці! Ми виправили закони та правила поведінки містечка. Хороші риси. Погані риси. Точна. Вихована Тактовна Люб'язна. Порядна. Пристойна Інтелігентна Чемна. Добра Гостинна. Відповідальна. Щира. Привітна Байдужа. Дріб'язкова. Неохайна. Жадібна. Заздрісна. Боязка Насмішкувата. Безпорадна Безтурботна Хвалькувата. Горда

Номер слайду 16

Молодці! Життя в містечку ”Вихованих людей” налагодилося і ми отримали 2 частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я.

Номер слайду 17

Зустріч із Шапокляк. Шкідливі поради. Ніколи не мийте руки, шию, вуха, обличчя. Вони знову стануть брудними. Навіщо марно витрачати свій час. Стригтися також не обов’язково, бо як постарієш, голова облисіє. Вранці зовсім не обов’язково зав’язувати шнурки на черевиках, банти на косах, бо вони протягом дня і самі порозв’язуються.

Номер слайду 18

- Не поспішай першим сісти за стіл.- Не розмовляй під час їжі.- Не перебивай того. Хто говорить.- Не показуй пальцями на інших.- Не забудь зняти шапку, коли заходиш у приміщення.- Поступайся місцем людям похилого віку.- Не забудь вибачитися, якщо ти когось штовхнув. Читаємо правила

Номер слайду 19

Молодці! Через те, що ми не послухали Шапокляк, бо ж ми знаємо правила гідної поведінки ми отримали третю частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я.

Номер слайду 20

«Семафор ввічливості»Правильно. Неправильно

Номер слайду 21

Молодці! Ми гарно працювали і отримали четверту частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я.

Номер слайду 22

Станція ”Танцювальна”Ввімкнути музику

Номер слайду 23

- Перед їжею помити руки?- Вранці я не вмиваюся?- Мої черевики чистить мама?- Вранці швидко прибираю ліжко?- Завжди обгортаю підручники?- Постійно відриваю гудзики?- Завжди забуваю причесатися?- Мої іграшки завди складені?- Я завжди човгаю ногами?- Постійно чищу зуби?«Так чи Ні»

Номер слайду 24

Молодці! Ми знаємо правила поведінки і ми отримали п'яту частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я.

Номер слайду 25

«Скринька народної мудрості» Тяжко не робити житихто тому, хоче Тяжко тому жити, хто не хоче робити

Номер слайду 26

У вихованих людей ці слова завжди на вустах: «Пробачте», «Будьте ласкаві», «Перепрошую», «Дякую», «Спасибі».1. Подумай і скажи, коли треба вживати ці слова. Спиши слова ввічливості. Знай! Треба говорити: «Дякую вам», а не «Дякую вас»,«Пробачте мені», а не «Пробачте мене».

Номер слайду 27

“Створити портрет” - Насупитися, як осіння хмара; сердита людина; зла чарівниця- Посміхнутися, як кіт на сонці; саме сонце; хитра лисиця; весела дитина;дитина, побачивши диво.- Позлитися, як дитина, у якої забрали яблуко; два барани на мосту; людина, яку вдарили.- Злякатися, як дитина, що загубилася в лісі; заєць, що побачив вовка; кошеня, на яке гавкає собака.- Заморитися, як тато після роботи; людина, яка піднімає щось важке; мураха, яка притягла велику муху.

Номер слайду 28

Молодці! Ми справилися із останнім завданням,щоб отримати останню частинку ключа від міста Ввічливості та Здоров'я. Залишилося тільки скласти ключ.

Номер слайду 29

А ось і ключ від міста Ввічливості та Здоров'я

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Прочитай. Що можна сказати про хлопчика?До автобуса зайшла бабуся. А вільних місць не було.— Бабусю, сідайте, будь ласка,— підвівся Івась. Бабуся подивилась ласкаво на хлопчика і сказала:— Спасибі, синку! Рости великий!

Номер слайду 32

Ніщо так дешево не коштує і так дорого не цінується, як ввічливість.(М. Сервантес)Шабля ранить голову, а слово душу.

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку