Презентація повільний біг

Про матеріал
Презентація на тему повільного бігу для учнів, як правильно починати бігати, щоб не нашкодити організму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повільний біг Біг підтюпцем (jogging) – це повільний біг, дуже популярний вид спорту, для якого не потрібні ані спеціальні місця, ані прилади, ані складні комбінації вправ. Самому можна бути інструктором і самостійно вирішувати де бігати, як довго і в яку пору дня.

Номер слайду 2

Біг — відмінне фізичне навантаження на організм. Якщо бігати заради отримання задоволення, тобто спокійно і розмірено, можна зняти нервову напругу, зміцнити серцевий м’яз, розвинути витривалість. Біг — найдешевший і найдоступніший вид тренування, тому він дуже популярний.

Номер слайду 3

Оздоровчий біг зміцнює серцево-судинну систему:збільшується кількість серцевих скорочень, що змушує кров рухатися швидше і краще розносити кисень до всіх органів;прискорюється обмін речовин, активніше виводяться токсини;мінімізується ризик утворення тромбів і знижується ймовірність виникнення інфаркту, завдяки тому, що кров стає менш в’язкою;зміцнюються стінки серця, збільшується його систолічний об’єм.

Номер слайду 4

Коли біг шкодить. Хронічні захворювання і хвороби можуть стати серйозною перешкодою для занять бігом. Наприклад, не варто бігати з ожирінням. Якщо ваша вага значно перевищує норму ІМТ, ви отримаєте надмірне навантаження на колінні суглоби, що може призвести до травм і навіть необхідності операції. Спочатку скиньте вагу за допомогою дієти й лише потім додавайте ще й фізичні навантаження. Також біг є забороненим, якщо у вас бронхіальна астма, серйозні захворювання серця, опорно-рухового апарату.

Номер слайду 5

Розрахувати ІМТ можна за наступним посиланням

Номер слайду 6

Якщо ви давно не займалися спортом, починайте з ходьби й тільки через тиждень-два поступово починайте бігати. Не перевантажуйте організм тренуваннями, але проводити їх варто регулярно, не пропускаючи. Збільшуйте час пробіжки поступово. Бігайте заради власного задоволення, не ставте собі нормативи та не перенапружуйтеся. Не бігайте пізно ввечері. Якщо так сталося, що пробіжка не відбулася, краще скасувати її, ніж перенести. Не бігайте під час хвороби. Почекайте, доки організм зміцніє.

Номер слайду 7

Ранкові пробіжки. Найкращий час для бігу – ранок, тому що вранці організм використовує свої резерви енергії, у результаті чого спалюються жирові тканини. Найкраще місце для бігу – ліс, але якщо неподалік його немає, то можна побігати в найближчому парку чи біля озера.

Номер слайду 8

Слід починати з розминки, щоб приготувати суглоби та м'язи до навантаження, а закінчити вправами на розтягнення, щоб повернути м'язам відповідну форму. Потрібно бігати в такому темпі, щоб можна було вільно дихати та розмовляти, а сам процес не виснажував, а приносив задоволення. Це прості правила, тому не слід довше чекати, якщо надворі гарна погода, можна вже сьогодні почати і на власному досвіді переконатися в перевагах повільного бігу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бабакіна Людмила Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
1632
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку