Презентація "Повномасштабне вторгнення. Етапи."

Про матеріал
Метою виховної години є формування громадянина-патріота України, з високою національною свідомістю; відзначити основні етапи повномаштабного російського вторгнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОВНОМАСШТАБНЕ ВТОРГНЕННЯ. ЕТАПИ

Номер слайду 2

ВСТУП24 лютого 2024 виповнилось 2 роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Номер слайду 3

1 ЕТАПРосійсько-українська війна, розпочата РФ у 2014-му, перейшла в нову гостру фазу.24 лютого – квітень 2022 року 24 лютого 2022 року близько 4-ї години президент РФ Володимир Путін оголосив про початок «спеціальної воєнної операції», метою якої він назвав «демілітаризацію і денацифікацію України». За кілька хвилин російські ракети атакували українські аеродроми та військові об’єкти по всій Україні, почалося відкрите збройне вторгнення росіян із території Білорусі та тимчасово окупованого Криму.

Номер слайду 4

ЗНАКОВІ ТАКТИЧНІ ПОДІЇ 1-ГО ЕТАПУБитва за Київ (24 лютого – 1 квітня 2022 року)Епізодами битви за Київ стали: – бої за Ірпінь, Ворзель, Бучу, Гостомель. Бої за Маріуполь28 лютого 2022 року противник розпочав облогу міста – підійшов одночасно з заходу та сходу. Від 21 квітня єдиним опорним пунктом Сил оборони України в Маріуполі лишився металургійний комбінат «Азовсталь». Тримаючи там оборону до 20 травня, наші герої відтягували найбоєздатніші ворожі підрозділи від інших напрямків.

Номер слайду 5

2 ЕТАПтравень – серпень 2022 року Після провалу первинного задуму щодо швидкого прориву та захоплення України, противник перегрупував війська та продовжив наступ на кількох напрямках. Сили оборони України перейшли до стабілізаційних заходів, а ведення бойових дій звузилося до двох операційних зон – Східної та Південно- Західної.

Номер слайду 6

ЗНАКОВІ ТАКТИЧНІ ПОДІЇ 2-ГО ЕТАПУБої за Сєвєродонецьк – Лисичанськ. 8 травня, намагаючись захопити Луганську область, ворог загарбав Попасну, 12 травня – Рубіжне. Через застосування масового артилерійського вогню (вороги витрачали до 70 тисяч тонн боєприпасів на добу) та для уникнення оточення підрозділи Сил оборони України 22 червня мусили відійти з Сєвєродонецька, а на початку липня – з Лисичанська. Бойові дії на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Номер слайду 7

III етап: вересень – грудень 2022 року НАЙКРАЩИЙ КОНТРАНСУП З ЧАСІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИВорог втратив ініціативу та мусив вживати радикальних заходів для збереження свого положення на окупованих територіях. Зусилля військово- політичного керівництва України були спрямовані на забезпечення умов для звільнення тимчасово окупованих територій і нарощування засобів для продовження наступальної операції.

Номер слайду 8

ЗНАКОВІ ТАКТИЧНІ ПОДІЇ 3-ГО ЕТАПУХарківська наступальна операція. Українці звільнили до 500 населених пунктів, серед них – міста Ізюм, Балаклія, Куп’янськ. Херсонська наступальна операція. Завдяки успішному проведенню цієї операції Україна звільнила від загарбника Херсон і ще понад 200 населених пунктів.

pptx
Додано
17 березня
Переглядів
161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку