Презентація "Повторення. Деформований текст"

Про матеріал
Поезентація "Повторення. Деформований текст" Мета: вдосконалювати вміння учнів працювати з деформованим текстом; розвивати зв'язне мовлення; збагачувати словниковий запас школярів; виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення. Деформовані речення, тексти.

Номер слайду 2

Вправа 1Із поданих слів у рядку утворіть зв'язне речення, запишіть.1. Він, грався, і, за, дітьми, бігав.2. Прийшла, землю, і, снігом, зима, застелила,3. На, сильний, здійнявся, дворі, вітер.

Номер слайду 3

Вправа 2 Запишіть речення так, щоб вийшла зв’язна розповідь.1. Тільки ведмедям зима не страшна.2. Важко стало жити лісовим тваринам.3. Зима насипала в лісі багато снігу.4. Вони впадають в сплячку.

Номер слайду 4

Вправа 3 Добрати заголовок, списати текст. Одного разу ми з мамою прогулювалися по парку. Була вже пізня осінь. І тут я помітив, що хтось ворушиться на товстому стовбурі старого дерева. Я подивився туди й побачив білку! Вона трималася на стовбурі, міцно вчепившись в кору кігтиками на лапках. Білочка, не кліпаючи, дивилася на нас своїми блискучими чорними очима.

Номер слайду 5

Вправа 1. Прочитайте початок і кінець кожного речення. Спишіть. Ластівки в капелюсі. У нас під стріхою жили ластівки аж ось трапилась біда під час грози гніздо впало і розбилося на землі лежало четверо ластів'ят Ва­силько поклав пташенят у старий капелюх і прибив його під стріхою ластівки дуже зраділи і почали годувати ластів'ят. 

Номер слайду 6

Вправа 2. Прочитай. Пошир речення за допомогою слів із довідок. Вітер свище. Насунула хмара. Полив дощ. З'явилися ка­люжі. Біжать струмки. Виглянуло сонечко. Зазеленіла трава. Діти бавляться на дворі. Слова для довідок: сильний, синя, важка, рясний, великі, дзвінкі, весняне, молода, щасливо. 

pptx
Додав(-ла)
Чумак Яна
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 березня 2023
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку