Презентація "Повторення про текст"

Про матеріал
Допоможе узагальнити матеріал в кінці року 4 класу з теми "Повторення про текст". Зручний формат для самостійної роботи дітей над темою під час карантину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення про текст4 клас учитель початкових класів ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 17 м. Торецька Семенець Любов Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ознаки тексту

Номер слайду 4

Структура тексту

Номер слайду 5

Збери «розсипаний» текст. Добери заголовок

Номер слайду 6

Пернаті вісники зими

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Текст - міркування Наше цуценя назвали Шарком. Тому що здалеку він здається пухнастою кулькою. По-перше, у нього короткі, криві ніжки, і ходить він, перевалюючись з боку на бік. По-друге, мама так розгодувала його, що він підмітає шерстю землю, а лап зовсім не видно. Ось чому кличка Шарко йому дуже підходить. Який з трьох заголовків підходить найбільше?Чому цуценя назвали Шарком?Витівки Шарка. Симпатичне цуценя.

Номер слайду 9

Текст - опис Лисичка була гарною. Шерсть аж виблискує, вушка гострі стирчать, хвіст пухнастий. Ступає повільно, м’яко, до всього прислухається.

Номер слайду 10

Текст - розповідь У наш край завітала весна. Весна засяяла яскравим сонечком. Вона приголубила та зігріла землю теплими промінцями. Заквітувала весна цвітом пролісків та рясту. Заструменіла вона потоками талої води, розлилася повінню і побігла швидко та стрімко. Заметушилася весна крилами пробуджених метеликів, пострибала жвавими жабками. Ще й попливла срібними рибками по хвилях річок, що звільнилися від криги. Усе пробудилося від приходу весни і щиро зраділо їй.

Номер слайду 11

Підсумок

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
3021
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку