Презентація. Позакласне читання № 4 Кіноповісті та кіноромани. Майкл Морпурґо. «Бойовий кінь» (США, 2012, реж. Стівен Спілберґ)

Про матеріал
Дана робота містиць матеріали до уроку з позакласного читання "Кіноповісті та кіноромани. Майкл Морпурґо. «Бойовий кінь» (США, 2012, реж. Стівен Спілберґ). В роботі міститься інформація про кінороман, посилання на фільм, анаграми та вправи на розвиток швидкочитання, а також план написання віднгуку до фільму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позакласне читання № 4 Кіноповісті та кіноромани. Майкл Морпурґо. «Бойовий кінь» (США, 2012, реж. Стівен Спілберґ)

Номер слайду 2

Вправи на розвиток мислення та швидкочитання1. Ключові слова нашого уроку. Розв’яжи анаграми: 1. ІЬКН2. НАОМР3. ОГРДИПИ4. РЕГМОПЕА5. АРБЖДУ2. акмиртив ,ілов алис ,ьтсянавомярпселіц ,ьтсінрів

Номер слайду 3

Тренуємо швидкочитання в текстіЗавдання: ви потренувалися на минулому слайді, а зараз за тим же принципом вам необхідно прочитати даний текст. ,іцор 2891 у йинавокілбупо ешрепв вуб "ьнік йивойо. Б" намо. Рогоьсв хилсород ат йетід дерес минрялупоп ватс узардо іан анесенереп алуб ьтсінрів ат яннахок орп яіротсі я. Ц .утівсат інодно. Л у віктсомдіп юєіцаснес алатс і – унецс уньлартаетневіт. С ясвивяив вічадялг хинчядв зі минд. О .укро. Й-юь. Н.гребліп. С

Номер слайду 4

Відповідь до минулого слайду. Роман «Бойовий кінь» був вперше опублікований у 1982 році, і одразу став популярним серед дітей та дорослих всього світу. Ця історія про кохання та вірність була перенесена на театральну сцену – і стала сенсацією підмостків у Лондоні та Нью-Йорку. Одним із вдячних глядачів виявився Стівен Спілберг.

Номер слайду 5

Цікаві факти про фільм«У п'єсі та в книзі кінь був головним героєм. Але зняти хороший фільм від коня дуже важко, - ділиться Спілберг. Роль Джоуї грали 14 коней (різні тварини використовувалися у різних планах, плюс це давало їм можливість відпочивати); щоб вони виглядали однаково, застосовувалися спеціальні накладки та грим.

Номер слайду 6

Цікаві факти про фільм та історію63 дні зйомок: холод, армія у 5800 солдатів та 300 коней. Бюджет фільму становив $70 мільйонів. З мільйона коней, переправлених через Ла-Манш із Британії до Франції, додому повернулися лише 62 тисячі, решта загинула у боях або була забита на м'ясо. Екстраполювавши ці цифри, Морпурго дійшов висновку, що за часи Першої світової загинуло близько десяти мільйонів коней.

Номер слайду 7

«Бойовий кінь» - цевійськова драма режисера Стівена Спілберга за однойменним романом Майкла Морпурго, вперше опублікованому у Великій Британії в 1982 році, і п'єсі, поставленій у 2007 . Американська прем'єра відбулася на Різдво 2011 року

Номер слайду 8

Прем'єра Перший в Англії публічний показ драми «Бойовий кінь» відвідали режисер картини, Стівен Спілберг та її продюсер, Кейтлін Кеннеді (Kathleen Kennedy), виконавці головних ролей, британські актори, Джеремі Ірвін (Jeremy Irvin), Емілі Уотсон (Benedict Cumberbatch), Том Хіддлстон (Tom Hiddleston) та інші. Крім цього, на цю подію прибули головний герой історії, кінь Джої (Joey), і автор покладеної в основу сценарію книги, що вийшла 1982 року, - Майкл Морпурго (Michael Morpurgo).

Номер слайду 9

Асоціативний кущ до слова кінь. Напишіть в чаті все, що у вас асоціюється із словом КІНЬ

Номер слайду 10

Перегляд трейлеруhttps://www.youtube.com/watch?v=I2 TP4y. RH6s. M

Номер слайду 11

Посилання на фільмhttps://w139.zona.plus/movies/boevoi-kon-2011 Абоhttps://uakino.club/filmy/militaries/1140-boyoviy-kn.html

Номер слайду 12

План написання відгуку1. Режисер, автор, назва твору (короткі відомості, характеристика, рік написання та створення фільму)2. Про що цей фільм.3. Головний герой та його риси.4. Головна ідея фільму5. Ваше враження від фільму6. Чи рекомендуєте ви дивитися фільм.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Подивитися кінороман «Бойовий кінь» та написати відгук за планом

Номер слайду 14

ВідповідіКінь, роман, пригоди, перемога, дружба

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мендусь Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
16 травня 2022
Переглядів
1209
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку