Презентація ПОЗАКЛАСНОГО ЗАХОДУ на тему: «День Соборності України»

Про матеріал

Презентація ПОЗАКЛАСНОГО ЗАХОДУ

на тему: «День Соборності України»

Мета: виховувати нацiональну свiдомість учнiв, людську гiдність, глибоку повагу та любов до Батьківщини; формувати риси громадянина української держави; поглиблювати знання про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробуджувати iнтерес до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до рідної країни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День соборності

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Свою Україну любіть Любіть її…Во время люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть». Т. Шевченко

Номер слайду 4

Номер слайду 5

 Підготовка Акту злуки 7 листопада 1917 р. була проголошена Українська Народна Республіка, до складу якої увійшло 9 українських губерній. Під впливом цих подій в жовтні 1918 р. у Львові представники західноукраїнських політичних партій створили Українську Національну Раду, а 19 жовтня того ж року було проголошено утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Відтоді між урядами УНР і ЗУНР велися переговори про втілення ідеї соборності.

Номер слайду 6

1 грудня 1918 р. у Фастові був підписаний «Передвступний договір» про об'єднання УНР і ЗУНР, у якому було заявлено про непохитний намір в найкоротший строк створити єдину державу.3 січня 1919 року на першому засіданні Української Народної ради було одностайно прийнято Ухвалу про злуку ЗУНР і УНР.

Номер слайду 7

Проголошення злуки 22 січня 1919 року о 12:00 годині на Софійській площі м. Києва розпочалася урочиста церемонія проголошення Акта злуки. Член Директорії Ф. Швець зачитав Універсал Директорії:«…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу».

Номер слайду 8

Проголошення злуки

Номер слайду 9

Номер слайду 10

За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. − 1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності;− 2004 рік – прояв громадянської активності під час Помаранчевої революції;− 2013 рік – Революція гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні; − Весна 2014 – початок бойових дій українських військових та добровольців у боротьбі з бойовиками, які тероризують східні регіони України.

Номер слайду 11

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1209/2011 Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят З метою впорядкування відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят та на підтримку пропозицій громадян, громадських організацій постановляю:1. Установити в Україні: День Соборності та Свободи України, який відзначати щорічно 22 січня;2. Визнати такими, що втратили чинність: Указ Президента України від 21 січня 1999 року № 42 «Про День соборності України»; (витяг)

Номер слайду 12

Гімн України

Номер слайду 13

Літературно-історична вікторина. Коли вперше з’явилася назва Україна? Чи є тотожними поняття «Україна» і «Русь» У якому столітті, і з виходом якого твору українську народну мову було піднесено до рівня літературної?Кого вважають найвидатнішою жінкою Київської Русі? Який твір Шевченка має найбільше перекладів?Назвіть найвидатнішу архітектурну споруду Київської Русі, що збереглася до нашого часу? Хто був головою Центральної Ради Української Народної Республики?Що означають жовтий і синій кольори на прапорі України?Назвіть найвідоміші народні символи України. На якому материку розташована наша держава? Які країни межують з Україною? Яку назву мала козацька держава? Назвіть один із найдавніших знаків, який є гербом України. Як називається Гімн України? Хто є автором слів Гімну України? Назвіть український Національний герб. Назвіть найбільшу святиню українського на­роду в музичній символіці. Назвіть композитора, який вірш П. Чубинського поклав на музику, цей твір невдовзі став гімном.

Номер слайду 14

Поетична хвилинка.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Добре тому, хто… За рідний край… Всюди добре, а… Кожному мила… Батьківщина-мати - … Людина без Вітчизни, як… Без верби й калини… Батьківщина – мати, … Людина без Вітчизни, … За рідний край … Всюди добре, …. Кожному мила …  

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя». Цицерон

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Копаниця Оксана Іванівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Катаненко Наталья
    Дякую за змістовну презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Історія України 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
23 липня 2018
Переглядів
8303
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку