Презентація "Пожежна безпека в школі і вдома"

Про матеріал
Мета: поглибити знання учнів про причини та обставини виникнення пожеж; нагадати правила пожежної безпеки для учнів у навчальних закладах та побуті; розвивати навички користування первинними засобами пожежогасіння; виховувати обачність, обережність, відповідальність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пожежна безпека в школі і вдома. Розробила класний керівник 11 класу Ошурко О. М.

Номер слайду 2

... В сухім стеблі сховавши джерело вогню Я переніс таємно, й людям сталося Воно на всі мистецтва їх навчителем...(Есхіл " Прометей закутий" монолог Прометея)

Номер слайду 3

Пожежі - це неконтрольований процес горіння, який несе за собою загибель людей і знищення матеріальних цінностей. Причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки, таке явище природи, як блискавка, самозагорання сухої рослинності і торфу. Відомо, що 90% пожеж виникають з вини людини і тільки 7-8 - від блискавок.

Номер слайду 4

Найчастішими причинами пожеж є: Необережність при використанні відкритого вогню в побуті;Дитячі пустощі з вогнем;Порушення правил експлуатації електрообладнання, несправність електромережі та електроприладів;Несправність та неправильна експлуатація пічного опалювання;Іскріння в різних машинах;Недотримання правил пожежної безпеки при користуванні гасовими приладами.

Номер слайду 5

Найголовніше під час гасіння пожежі - вчасно зреагувати. Говорять, що в першу хвилину пожежі для її гасіння потрібно кружку води, через дві секунди відро, а через три секунди діжку. Також потрібно правильно вибрати засоби гасіння. Слід пам'ятати, що водою не можна гасити пожежу, де можливе ураження електрострумом; перед гасінням прилади треба відімкнути від електромережі ( відключити ел. щит, викрутити пробки) І тільки потім гасити палаючий прилад. Масло, жири, фарбу водою гасити не можна, бо це призводить до розбризкування, розтікання, що сприяє розповсюдженню вогню, а їх необхідно накрити ковдрою ( не синтетичною), подібними речами, намоченими у воді, або засипати піском для перекриття доступу кисню до палаючого предмета. Досить часто доводиться гасити пожежі вогнегасниками, які розрізняють за принципом дії та способами використання.

Номер слайду 6

Не той мужній, хто нехтує небезпекою, не почуваючи страху, а той, хто може придушити найдужчий страх і думати про небезпеку, не підкоряючись страху. К. Ушинський

pptx
Додано
1 грудня 2021
Переглядів
2743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку