Презентація "Працюємо з візуальною інформацією "Їмо українське "."

Про матеріал
Українська мова для 3 класу О.І.Іщенко Вчити працювати з візуальною інформацією; утворювати прикметники від іменників – назв міст; розширювати словниковий запас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Працюємо з візуальною інформацією“Їмо українське “

Номер слайду 2

Візуальна – синонім зорова. Візуальна інформація – це інформація, яку ми сприймаємо очима.Інфографіка – поєднання мінімуму тексту і зображення з метою чіткого і швидкого подання інформації.

Номер слайду 3

{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Початок Закінчення Прикметник це -Прикметник називає -Прикметник відповідає на питання. Прикметник в реченні пов’язаний з Прикметник змінюється за В однині прикметник змінюється зачастина мовиознаку предметаякий?, яка? яке? які?іменникомчисламиродами

Номер слайду 4

28 березня. Дистанційна робота. Уу. Укр їн. Україна

Номер слайду 5

27.03.2022 СьогодніГра “Віднови вірш” і гніздечко у пташини.Є у сонця небо синєА у кожної людини. Наша зветься – Українає матуся – Батьківщина.

Номер слайду 6

27.03.2022 СьогодніГра “Віднови вірш”Є у сонця небо синєі гніздечко у пташини. А у кожної людиниє матуся – Батьківщина. Наша зветься – Україна. ( Ганна Чубач)

Номер слайду 7

Україна

Номер слайду 8

Як називається наша область?

Номер слайду 9

Полтавська область

Номер слайду 10

А наше місто?

Номер слайду 11

Підручник с.60 - 61

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чим ця карта відрізняється від інших?

Номер слайду 14

Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб гостям щедрий стіл запам'ятався надовго. Північ України. Ці краї славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м'яса. А на десерт – пиріжки з калиною, адже регіон багатий на ягоди. На Сумщині також полюбляють печеню, але тут з картоплею закладається і м'ясо, і печінка. А борщ тут готують зі свининою і на буряковому квасі. Київ вже багато років славиться своїми котлетами по-київськи. Південь України. Південь, де Дніпро впадає в Чорне море, – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв. Так от бички не лише подають в'яленими до пива, в Одесі з них готують биточки: тісто змішується з подрібненою рибою і смажиться на олії. Набагато складніше приготувати рибу-фіш: потрібно акуратно зняти шкірку, почистити від кісток, подрібнити, нафарширувати та запекти. На Миколаївщині рибу консервують додаючи томат або варять юшку з томатним соком. Херсон славиться своїми овочами, а особливо баклажанами. Тут їх і смажать, і консервують та навіть роблять ікру. Крим славиться лагманом і долмою: локшиною зі шматочками м'яса та маленькими голубцями у виноградному листі. Наваристий капусняк готують на Запоріжжі. Приазов'я славиться млинами — це тонке дріжджове тісто із маслом та сирною начинкою, що згортається в рулет.

Номер слайду 15

Підручник с. 61 Вправа 1

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Словник української мови. Академічний тлумачний словник (1970 – 1980)Бо́грач – страва з кількох видів м’яса, овочів та спецій, зокрема паприки (червоного солодкого перцю), приготована в казанку. Варя гуцульська – салат із буряку, квасолі, чорносливу. Юшка – суп м'ясний, картопляний, рибний і т. ін. Лек – солона часникова гостра заправка. Мазурики по-волинськи – це домашні ковбаски з індички, масла та сиру.

Номер слайду 18

Вергуни́ – смажене в смальці або олії солодке печиво, що має форму продовгуватих смужечок. Рулька по-донецьки – задня частина свинячої ноги, яку натирають сіллю і спеціями, а потім запікають в тісті. Галушки́ — страва з вареного тіста у вигляді квадратиків або кульок. На відміну від вареників не мають начинки.

Номер слайду 19

Вправа 3 Капустняксаловареникиюшка свіжезапашнабабусинігарячий

Номер слайду 20

Вправа 3 Капустняксаловареникиюшка свіжезапашнабабусинігарячий

Номер слайду 21

Вправа 4

Номер слайду 22

Дякую. Заувагу

pptx
Додано
28 березня 2022
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку