Слайд
1
Тема:Практична робо́ та. Техноло́ гія ́ приготування сала́ ту з ́ капусти́ з насінням́ .
2
Який звук на контролі?
nПридумайте слова з контрольним звуком.
nСкажіть мені ці слова тихо.
nСкажіть мені ці слова голосно.
nПридумайте речення з цими словами.
nВ якій назві предмета є контрольний звук?
4
Що будемо робити на уроці?
nУважно слухати
nГарно говорити, контролювати контрольний звук, слідкувати за висотою голосу, наголосом
nВідповідати на запитання, виконувати завдання
nЧитати, писати, малювати
nЗнаходити підказки
5
Салат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.
• Для приготування салатів використовують
сирі, варені, квашені і мариновані овочі,
гриби, бобові, сирі і консервовані
фрукти, цитрусові плоди.
ІНСТРУМЕНТИ:
11
НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́ ННЯ́
ІНГРЕДІЄНТИ:́
Капуста, со́ няшникова олі́ я, сіль, со́ няшникове насі́ ння.́
ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:
1.Розрізати капусту навпіл.
2.Нарізати капусту соломкою та скласти у тарілку.
3.До капусти додати сіль, олію та перемішати.
4.Капусту посипати насінням та перемішати.
5.Салат викласти на тарілку. Засервірувати салат.
21
Що нового дізнались на уроці?
Чи сподобався вам урок?
Чи було вам цікаво?
Що ми з вами робили сьогодні на уроці?
Чого навчились?
Яку роботу виконували?
22 СЛОВНИК
23 Завдання:
1. Запиши у зошит (слайди 1,11).
2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 6,7,8,25 ).
3.Виконай практичну роботу (слайди 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19).
4.Вивчи словник (слайд 22)
5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.
24
Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР
Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)
https://www.youtube.com/watch? v=p98p3zPuQQg&list=PLR_FfT7tmBhRSghD4S7
-VratXJVHs3sPN&index=17)