Презентація "Практична робота. Зовнішня політика Данила Галицького"

Про матеріал
Мета: Визначити особливості зовнішньої політики князя Данила Романовича; створити в уяві учнів образ непересічного керівника держави; розвивати уміння давати історичну характеристику видатним діячам на основі історичних джерел інформації; аналізувати історичні факти та події; оцінювати їх значення; виховувати зацікавленість та повагу до історичного минулого свого народу, національну свідомість. Тип уроку: Практичне заняття; урок формування компетентностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Зовнішня політика князя Данила Галицького. Вчителя історії Дяченко Л. В.

Номер слайду 2

Мета: Визначити особливості зовнішньої політики князя Данила Романовича; створити в уяві учнів образ непересічного керівника держави; розвивати уміння давати історичну характеристику видатним діячам на основі історичних джерел інформації; аналізувати історичні факти та події; оцінювати їх значення; виховувати зацікавленість та повагу до історичного минулого свого народу, національну свідомість.

Номер слайду 3

Очікувані результати: визначати зовнішню політику Данила Галицького та встановлювати хронологічну послідовність подій;висловлювати власне ставлення до причин коронації Данила Галицького; визначати міжнародне значення коронації;обґрунтовувати, що князювання Данила Галицького було добою розквіту його держави;

Номер слайду 4

Розшифрувати анаграми та пояснити значення. ЛИЯРК -ДОРА -КАСКАБ -

Номер слайду 5

Назвіть історичного діяча та дайте коротку характеристику.

Номер слайду 6

Стрічка часу{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}01201 р. – народження Данила Галицького1223 р. – битва на р. Калка1245 р. – перемога під Ярославлем, остаточне утвердження при владі, відвідування Золотої Орди1253 р. – коронація Данила Галицького в Дорогочині1205 р. – загибель Романа Мстиславовича1264 р. – смерть першого українського короля

Номер слайду 7

Проблемне завдання: Визначити місце та роль Данила Галицького в історії України. План уроку: Зовнішня політика Данила Романовича. Боротьба проти монголо-татар. Коронація Данила Галицького. Початок занепаду Галицько-Волинської держави.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Зовнішня політика Данила Галицького

Номер слайду 10

Владича мітра перероблена з корони короля Данила Галицького. Дорогочин (сучасний вигляд)

Номер слайду 11

Постать в історіїДанило зійшов з історичного кону як один з найвидатніших володарів України, талановитий, самовідданий, освічений. Загальні обставини не дали йому довести до кінця справу піднесення України, але, не зважаючи на всі перешкоди, він багато зробив у цьому напрямку. Він зібрав ycі землі, що ними володів Роман, створив iз них з допомогою Василька могутню державу, з якого рахувалися сусіди, яку визнавав за поважну папа. Своїм коронуванням він затвердив її становище як королівства, як гідної спадкоємниці традицій Київської держави, i уможливив майже на сто років її існування. Данило, не зважаючи на тяжкі умови постійної війни, зумів зламати боярську опозицію i творити державу на нових началах. Галицько-Волинська держава зайняла почесне місце серед європейських держав; Не зважаючи на тісні зв'язки з Західною Європою, культура, закони, література, релігія Галицько-Волинського князівства залишалися українськими.

Номер слайду 12

Пам’ять у віках. Тернопіль 2002 рік. Львів 2001 рік Галич 1998 рік. Пам'ятна монета. Орден Данила Галицького для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України 2003 рік

Номер слайду 13

В якому місці відбулась коронація Данила Галицького?Які міста були збудовані за ініціативи князя? Яке з них було столицею Данила?Він створив добре навчене … ,приєднав до …, держави колишню столицю Русі – місто … , завдав поразки рицарям-хрестоносцям під … . Займи позицію. Поїздка до Орди – це прояв слабкості Данила, його боягузтва?Поїздка до Орди – це мужній вчинок і тактичний хід?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горин Андрій Петрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
12436
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку