Презентація "Права і свободи людини"

Про матеріал
Презентація "Права і свободи людини" до години спілкування з нагоди Дня прав людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Права людини.

Номер слайду 2

Знай свої права! Не забувай, що кожен з оточуючих має такі ж права як і ти.

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ ПРАВА І СВОБОДИ ЛЮДИНИ?Як ви розумієте поняття «права людини»? Поясніть, чи є свобода правом людини? Чи важливо для вас мати свободу? Чому?

Номер слайду 4

Права людини – це можливості людини вільно діяти, самостійно обирати вид та міру своєї поведінки з метою задоволення різнобічних матеріальних та духовних потреб людини шляхом користування певними соціальними благами в межах, визначених законодавчими актами держави. Свобода — це юридична можливість людини поводитись відповідно до своїх волевиявлень, тобто робити все, що бажається, але тільки те, що не заборонено законом і не спричиняє невиправданої шкоди правам і свободі інших людей.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ВИДИ ПРАВ І СВОБОД ЛЮДИНИПолітичні права і свободи (права на свободу слова, зборів, мітингів; на участь в управлінні державними й громадськими справами; на інформацію; право об’єднуватись у політичні партії);Культурні (право на освіту, свободу художньої, наукової й технічної творчості, участі в культурному житті);Особисті (свобода пересування, свобода думки та віросповідання, право на життя);Екологічні (право на безпечне для життя та здоров’я довкілля, право на відшкодування збитків від природних і техногенних катаклізмів);Економічні (право на працю, право на вільний вибір професії, право на приватну власність);Соціальні (право на соціальне забезпечення, право на достатній життєвий рівень, право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Підготувати інфографічний буклет, ознайомити близьких з правами людини (передати буклети).

Номер слайду 9

Враження від уроку

pptx
Додав(-ла)
Корець Віра
Додано
11 грудня 2021
Переглядів
6144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку