Презентація "Правда про тютюн"

Про матеріал
У даній презентації мова йде про походження тютюну та його шкілдивий пвлив на організм людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: учениця 6 класу Юхименко Софія Правда про тютюн

Номер слайду 2

В 1492 році під час експедиції до Америки Христофор Колумб вперше побачив тютюн. Його екіпаж з подивом спостерігав як місцеві жителі втягували в себе дим із тліючих листків якоїсь рослини, а також — як жували і проковтували його.

Номер слайду 3

Саме Колумб привіз тютюн до іспанського королівського двору, де рослину довгий час вирощували як декоративну

Номер слайду 4

Вже до 1600 року в колоніях Іспанії з'явилися величезні плантації тютюну. Так поступово вирощувати цю рослину почали й сусідні держави. І менш, ніж через 10 років тютюн вирощювали скрізь…..

Номер слайду 5

З цією рослиною пов’язано багато міфів і різних думок. Хтось думає, що вона безпечна. А хтось – навпаки! Тож , давайте, спростуємо або виправдаємо міфи про тютюн!?

Номер слайду 6

Факт: Навпаки, двоє з трьох дорослих людей не палять. Курці належать до меншості. За даними соціологів, у віці до 15 років палять лише 11% хлопців і 5% дівчат. Міф 1 Більшість підлітків і дорослих палять.

Номер слайду 7

Міф 2 Палити не так вже й небезпечно, як про це розказують. Факт: Лікарі вважають паління однією з найбільших загроз життю і здоров'ю людей. Щороку в Україні від пов'язаних з палінням хвороб помирає 110 тисяч осіб. Щодня у світі з тієї ж причини вмирає 10 тисяч людей, щороку — близько 3,5 мільйона.

Номер слайду 8

Факт: Хоч важкі захворювання частіше уражують курців зі стажем, але тютюн шкодить і тим, хто почав палити нещодавно. Міф 3 Паління шкодить тільки старшим людям.

Номер слайду 9

Факт: Бернард Шоу сказав: «Сигарета — це паличка, з одного боку якої вогник, а з іншого — дурник». Міф 4 З сигаретою я наче розумніший.

Номер слайду 10

Факт: Коли люди не знали усіх згубних наслідків паління, то так і думали. Але нині в усьому світі ведеться боротьба за право на чисте повітря. У багатьох європейських країнах за паління на вулиці чи в іншому громадському місці стягують штраф до 3 тисяч євро. В Україні нещодавно також прийнято закон про заборону паління не лише у службових приміщеннях, а й у всіх громадських місцях. Міф 5 Палити — це модно і сучасно.

Номер слайду 11

Міф 6 Я можу покинути, коли захочу. Факт: Про паління кажуть: «Вхід — гривня, а вихід — п'ять». Восьмеро з десяти курців хотіли б кинути палити, а кожен другий вже намагався зробити це хоча б раз.

Номер слайду 12

Міф 7 Сигарета допомагає заспокоїтися. Факт: Нікотин — це стимулятор. Він збуджує, а не заспокоює. Це досить легко довести: після паління пульс у курця значно вищий ніж у некурця.

Номер слайду 13

Ну а тепер – про наслідки такої звички……

Номер слайду 14

Волосся: - втрачає блиск і еластичність; просякнуте неприємним запахом. Рот: погіршуються смакові відчуття; з'являється неприємний запах; зуби жовтіють; виникають хвороби зубів і ясен. Очі: - втрачають блиск; білки червоніють. Шкіра: збільшується кількість зморшок, прискорюється старіння шкіри. Нігті: починають ламатися і шаруватися.

Номер слайду 15

Віддалені наслідки паління Курцям зі стажем загрожують тяжкі захворювання: серцево-судинної системи (інфаркт, інсульт); злоякісні пухлини (рак легень, губи, ротової порожнини, гортані); хронічні захворювання легень; виразка шлунку.

Номер слайду 16

Ну що? Ти ще хочеш палити? Бережи життя – бо воно дається лише один раз!

Номер слайду 17

Не дай йому тебе вбити! Будь сильнішим! Люби себе!

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

ppt
Додано
1 грудня 2019
Переглядів
5545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку