Презентація "Навколишнє середовище і здоров'я"

Про матеріал
Матеріал у вигляді презентації до уроку у 6 класі на тему "Навколишнє середовище і здоров'я"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ І ЗДОРОВ’Я.«Головним скарбом життя є здоров’я»Авіцена

Номер слайду 2

Мета уроку:формувати поняття про безпеку навколишнього середовища, систематизувати знання про вплив людини на навколишнє середовище; сприяти формуванню в учнів стійких переконань щодо важливості дотримання правил поведінки на дорозі, у лісі, на воді, під час грози; розвивати спостережливість, уміння визначати пріоритети; виховувати свідому потребу у збереженні власного здоров’я.

Номер слайду 3

Вправа асоціативний кущ. Підберіть асоціації до терміну «навколишнє середовище»

Номер слайду 4

План уроку. Поняття «безпеки навколишнього середовища»Безпека на дорозі. Правила поведінки пішохода і велосипедиста на дорозі. Безпека у лісі. Безпека на воді. Безпека під час грози.

Номер слайду 5

Що ж таке навколишнє середовище?Навколишнє середовище - це частина зовнішнього середовища, що оточує людину, підтримує її існування, створює умови для діяльності і суспільних відносин, безпосередньо впливає на її життя і здоров'я.

Номер слайду 6

Постановка проблемної ситуації Марина з друзями вирішили піти на відпочинок до озера. Шлях до озера пролягає через проїзну частину дороги і ліс. Повертаючись додому друзів настигла гроза. Подумайте, які небезпеки чекають на них у дорозі і як правильно поводитися в екстремальних ситуаціях?

Номер слайду 7

Робота в групах1 група. Безпека на дорозі.2 група. Безпека в лісі.3 група . Безпека на воді.4 група. Безпека під час грози.

Номер слайду 8

Закріплення набутих знань. Якщо правила безпечного існування в навколишньому середовищі вірні – учні плескають в долоні.

Номер слайду 9

Домашнє завдання - Вивчити параграф Додоток 1, 2 ст 206- 208- Підготувати повідомлення на тему «Безпека під час радіаційного ураження»

Номер слайду 10

Підведення підсумків уроку. Учням пропонується продовжити речення: Сьогодні на уроці я дізнався……Найбільше мені сподобалося……В майбутньому я буду користуватися такими правилами……..

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Романенко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
7657
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку