11 червня о 15:00Вебінар: Формування підприємницької компетентності учнів на уроках англійської мови

Урок-квест "Харчування і здоров'я"

Про матеріал
Розробка узагальнюючого уроку з теми "Харчування і здоров'я". Учні виконуюють різноманітні завдання, які вимагають застосування знань матеріалу усієї теми. Це допомагає вчителю в такій нестандартній формі перевірити якість засвоєння матеріалу.
Перегляд файлу

Основи здоровʼя

6 клас

Урок-квест

«Харчування і здоровя»

Мета:а) навчальна: закріпити і узагальнити знання учнів про харчування, збалансованість і раціональність харчування;

б) виховна: виховувати бажання берегти життя та здоров'я, створювати дружню атмосферу під час спілкування з однолітками на уроці;

в) розвивальна: сприяти розумовій діяльності учнів, вдосконалювати логічні прийоми аналізу, синтезу, порівняння.

Тип уроку: урок закріплення знань, умінь і навичок

Обладнання: картки з завданнями, аркуші паперу формату А4

Хід уроку

I.  Привітання вчителя, побажання учням успіхів, радості,здоров'я

II. Організація роботи в групах (поділ на команди жеребкуванням)

Станція 1. Презентуємо  - Назва команди, фізкультхвилинка.

Станція 2. Інформуємо. - Доповнити прислів’я про харчування.

  •                   Без солі, без хліба — немає обіда. 
  •                   Заварив кашу — не жалій масла. 
  •                   Млин меле водою, а чоловік живе їдою. 
  •                   Не гарна хата вуглами, а гарна пирогами. 
  •                   Не все в рот, що око бачить.
  •                   Ситого гостя добре годувати
  •                   На чужий каравай рота не роззявляй
  •                   Краще сухий хліб з водою, ніж паляниця з бідою
  •                   Найсмачніший хліб од свого мозоля
  •                   Їж пиріг з грибами, а держи язик за зубами.


Ребуси про продукти

 

 

 

Станція 3. Розгадуємо кросворд

Станція 3.   Розгадуємо

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

х

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

а

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

р

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

ч

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

у

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

в

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

а

 

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

я

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1.Хто усьому голова?

2. На городі молода пишні коси розпліта,

    У зеленую хустину золоті хова зернини.

3. Що полюбляє їсти Карлсон?

4. Що то за голова, що лише зуби  й борода?

5.  Зелена шийка, червона шапочка.

6. У зеленій сиджу коморі, а коса моя надворі.

7. Чим пригощала Лисичка свого приятеля Журавля?

8. Речовини, що беруть участь у засвоєнні їжі, підвищують працездатність, протидію організму до хвороб, поліпшують обмін речовин.

9. Містить багато води, має сечогінну дію, характеризується високим вмістом легкозасвоюваних цукрів.

10. Що знесла Курочка Ряба?


Станція 3.   Розгадуємо

 

1

 

 

 

 

х

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

а

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

р

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

ч

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

 

 

у

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 

в

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

а

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

я

 

 


1. Без рук, без ніг, а по тичині в'ється.

2. Кількість енергії, яку людина отримує при вживанні продуктів.

3. Що старанно тягли з землі дід, баба, онучка, собака, кіт,мишка?

4. Дітям корисно пити не каву, а ...

5. Сидить баба серед літа в сто сорочок одіта.

6. Морква ,картопля, цибуля - це...

7. Що Лисичка скидала з воза?

8. Національна українська страва -  варені вироби з начинкою.

9. Час сніданку.

10. Її ми отримуємо з продуктів, багатих на вуглеводи.

 

 

 


Станція 3.   Розгадуємо

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

 

 

 

5.

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

9.

 

 

 

3.

4.

 

6.

 

 

 

 

х

а

р

ч

у

в

а

н

н

я

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Засушені шматочки хліба.

2. Фрукт, що має високий вміст цукру, пектину,заліза.

3. Важливе джерело вітамінів групи В.

4. Сушена слива.

5. Банан, полуниця, персик - це...

6. Вона без кольору й смаку,

Однак, якщо біжить,

дає життя і радість всяку,

а то без неї не прожить.

7. Шкідливі речовини, які додають в продукти для надання їм кольору.

8. Речовини, які необхідні для нормальної роботи клітин, для побудови кісток, зубів.

9. Чим наповнюється наш організм після смачного обіду.

10. Стоїть на ганку в червонім кафтанку, а хто її зрушить, той плакати мусить.

 


Станція 3.   Розгадуємо

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

6.

 

 

 

 

1.

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

Х

 

 

 

 

 

 

 

 

я

 

А

 

 

 

 

7.

 

н

 

 

 

р

4.

5.

 

 

н

 

 

 

 

 

Ч

 

 

А

 

 

 

 

 

 

 

у

в

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Борошняний продукт, який "всьому голова".

2.  Без рук, без ніг, а в'ється як батіг.

3. Корисний кисломолочний продукт.

4. Дуже корисна ягода, яку варто споживати для профілактики проблем зору.

5. Сушений абрикос.

6. Джерело миттєвої енергії.

7. Борщ та ... - їжа наша.

8. Я жовтенька, я маленька, мов медочок солоденька,

На баштанах достигаю, тепле сонечко вітаю.

9. Необхідні організму речовини, що міститься в продуктах.

10. Печуть мене,  смажать і варять,

Їдять мене і дуже хвалять.


Прочитати місце знаходження наступного завдання (фрази навпаки)

  •        акшод
  •        ретю’пмок
  •        онків
  •        ялетичу літс

Станція 4. Готуємо - Скласти пазл  з зображенням традиційної української страви.

https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/images/tours/2191476_800x600_galushki.jpg

 

 


Картинки по запросу козацький кулішКартинки по запросу українські страви

http://lviv1256.com/wp-content/uploads/2017/11/borschyk-702x459.jpgКартинки по запросу українські страви

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Підсумок уроку-квесту

Нагородження переможців шоколадними медалями.

IV. Домашнє завдання


1

1

1

1

1

2

2

2

2

2

3

3

3

3

3

4

4

4

4

4

1

2

3

4

1


станція

 

команда

станція 1

станція 2

станція 3

станція 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станція 1. Презентуємо

 

Станція 2.

Інформуємо

 

Станція 3.

Розгадуємо

 

Станція 4.

Готуємо


 

docx
Додано
2 січня
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку