Презентація. "Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці."

Про матеріал
Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці. Поняття ергономіки, ергономічного сайту.Критерії оцінювання ергономічності веб-сторінок. Практичне завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила ергономічного розміщення відомостей на веб-сторінці.

Номер слайду 2

Давайте пригадаємо: Які складові можна виділити на веб-сторінці?Схарактеризуйте кожну з них. Які етапи розробки веб-сайту?У чому полягає кожен з етапів?Які складові структури веб-сторінки?

Номер слайду 3

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Ергономіка – це наука, яка вивчає особливості виробничої діяльності людини з метою забезпечення ефективності , безпеки та зручності тієї діяльності.

Номер слайду 4

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Ергономічний сайт — це сайт, що забезпечує необхідні зручності відвідувачеві, зменшує фізичну та психологічну втому, зберігає здоров’я та працездатність.  Складовою частиною ергономіки сайту є ступінь зручності та простоти веб-сайтів у використанні для користувача без потреби проходження спеціального навчання.  Будь-яка людина повинна мати можливість інтуїтивно пов’язувати дії, які потрібно виконати на веб-сторінці, з об’єктами, що вона бачить.

Номер слайду 5

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Під час розробки структури веб-сторінок потрібно: подавати відомості у зрозумілій і стислій формі; пропонувати кілька посилань для переходу на одну й ту саму сторінку, щоб забезпечити кожному користувачу можливість вибрати найбільш зручне або очевидне;усувати будь-яку двозначність щодо наслідків дій після вибору елементів керування на веб-сторінці.

Номер слайду 6

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Ергономіка сайту стосується розміщення відомостей на веб-сторінках, системи навігації, оформлення сторінок, швидкості їх завантаження. З такою проблемою людство стикнулося ще при появі перших книг. Коли потрібно було викласти на аркушах інформацію у такій формі, з такими ілюстраціями, у таких кольорах, щоб ця книга була джерелом інформації, до якого хотіли б повертатися ще і ще…Саме тоді були сформульовані, не підозрюючи цього, правила зручного розташування відомостей на веб-сторінці. Увагу користувача, при відвідування веб-сторінки, повинні привертати насамперед, меню, кнопки, назви, заголовки.

Номер слайду 7

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Критерії оцінювання ергономічності веб-сторінок :

Номер слайду 8

Ергономіка розміщення об’єктів на веб-сторінці. Продовжуємо роботу над створенням веб-сайту з використанням сервісу Google Сайти. Створіть сайт відповідно до структури. Надайте сайту назву Наш клас. Виберіть тему оформлення сайту на ваш смак. Опублікуйте сайт. Повідомте вчителю URL-адресу вашого сайту.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Овчаренко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Степенко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Калиндрузь Любов
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Головіна Наталія Олександрівна
    Загальна:
    3.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
19 травня 2021
Переглядів
22107
Оцінка розробки
4.5 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку