Презентація. "Розв’язування компетентнісних задач."

Про матеріал
Розв’язування компетентнісних задач. Алгоритм розв'язування компетентнісних задач.Підготуйте презентацію на тему: «Дорога до сонця - Говерла!»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування компетентнісних задач.

Номер слайду 2

Розв’язування компетентнісних задач Компетентнісними називають задачі з різних галузей діяльності людини, які потребують від людини вміння використовувати набуті знання на практиці. 

Номер слайду 3

Розв’язування компетентнісних задач. Їх розв'язок полягає у вирішенні деякої життєвої проблеми із застосуванням знань, умінь та навичок, які ви отримали на уроках з різних предметів. Значна частина таких задач не обмежуються предметною областю одного навчального предмета, а є міжпредметними. Такі задачі передбачають використання умінь здійснювати пошук, відбір,критичний аналіз потрібних відомостей, їх опрацювання та подання результатів опрацювання з використанням ІКТ.

Номер слайду 4

Розв’язування компетентнісних задач. Компетентнісні задачі можна розв’язувати за певним алгоритмом:

Номер слайду 5

Розв’язування компетентнісних задач. Виконати змістовний аналіз формулювання задачі означає:1. Виділити початкові дані.2. Визначити ті, які потрібні для розв’язання задачі.3. Визначити ті дані, що будуть кінцевим результатом розв’язання задачі. Пошук інформаційних матеріалів:1. Розробити стратегію пошуку матеріалів, визначмвши: а)мету і завдання пошуку; б) джерела, у яких буде здійснюватися пошук; в) ключові слова; г) критерії оцінювання знайдених матеріалів.2. Здійснити пошук інформаційних матеріалів.

Номер слайду 6

Розв’язування компетентнісних задач. Побудова інформаційної моделі задачі: складання плану та опису задачі, визначення послідовності дій,що приведуть до виконання поставленого завдання. Вибрати засоби для опрацювання даних: залежить від поставленого завдання та наявних матеріалів. Засобами можуть бути різноманітні програми (графічні редактори, текстові процесори, електронні таблиці тощо). Може бути використано кілька засобів. Здійснення опрацювання даних: передбачає виконання певних дій для розв’язування задачі (відповідно до плану складеного на етапі побудови інформаційної моделі) за допомогою вибраних програмних засобів. Виконується порівняння відомостей, одержаних із різних джерел. Подання результатів розв’язування задачі: представлення кінцевого результату розв’язання компетентнісної задачі та презентація його перед аудиторією. Стисло викласти узагальнені дані та обгрунтувати висновки.

Номер слайду 7

Розв’язування компетентнісних задач. Виконайте завдання: Підготуйте презентацію на тему: «Дорога до сонця - Говерла!»Для організації роботи всіх учнів використовуйте Google Диск. Після завершення роботи надайте мені спільний доступ для перегляду презентації. 

Номер слайду 8

Дайте відповіді на запитання: Що таке компетентнісна задача?За яким алгоритмом можна розв’язувати компетентнісні задачі? Які дії виконуються на кожному кроці алгоритму?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Овчаренко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бражник Світлана Євгенівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 травня 2021
Переглядів
9455
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку