Презентация "Правила гігієни "

Про матеріал
При регулярних заняттях фізичними вправами дуже важливо систематично стежити за своїм самопочуттям та загальним станом здоров'я. Знання гігієнічних правил необхідно кожній людині, особливо людям, які активно займаються фізкультурою і спортом. Суворе виконання правил підвищує ефективність оздоровчих занять, зміцнює здоров'я і формує навички культурної поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

При регулярних заняттях фізичними вправами дуже важливо систематично стежити за своїм самопочуттям та загальним станом здоров'я. Самопочуття після занять фізичними вправами повинне бути бадьорим, настрій гарним. Той, що займається не повинен відчувати головного болю, розбитості й відчуття перевтоми. При наявності сильного дискомфорту варто припинити заняття та звернутися за консультацією до фахівців. Застосовувані навантаження повинні відповідати фізичній підготовленості та віку. Дотримання рухового режиму

Номер слайду 3

Регулярні заняття фізичними вправами призводять до змін функціонального стану організму, у зв'язку з чим необхідно систематично здійснювати спостереження за здоров'ям. Самоконтроль сприяє фіксуванню зміни, що відбуваються у функціональному стані та фізичному розвитку, дає можливість запобігати розвитку перевтоми і хворобливого стану, а також своєчасно помітити і проаналізувати позитивні зміни в організмі.

Номер слайду 4

Гігієнічні правила під час занять фізичними вправами. Знання гігієнічних правил необхідно кожній людині, особливо людям, які активно займаються фізкультурою і спортом. Суворе виконання правил підвищує ефективність оздоровчих занять, зміцнює здоров'я і формує навички культурної поведінки. На підставі вивчення впливу різноманітних зовнішніх факторів розробляються спеціальні нормативи та гігієнічні правила під час занять фізичними вправами. 

Номер слайду 5

- дотримання правил індивідуальної гігієни; - гігієнічний стан місця, де проводяться заняття; - наявність спеціального справного спортивного інвентарю; - гігієнічні вимоги до погодних умов; - облік екологічного стану в певному районі; - наявність спеціального спортивного взуття та одягу; - обов'язкове проведення водних процедур по закінченні занять. Санітарно-гігієнічні норми: 

Номер слайду 6

Індивідуальна гігієна складається з раціонального добового режиму, догляду за порожниною рота і тілом, а також гігієни та взуття одягу. Суворе дотримання певних правил допомагає зміцнити здоров'я, підвищити фізичну і розумову працездатність, а також досягти спортивних досягнень. В основі раціонального добового режиму лежить правильне і ритмічне чергування відпочинку, праці та додаткових видів діяльності. В першу чергу добовий режим ґрунтується на біологічному ритмі людини, правильне дотримання якого дозволяє нормалізувати функцію організму, що допоможе більш ефективно виконувати різні види робіт. Особиста гігієна 

Номер слайду 7

Спортивний одяг і взуття повинна відповідати вимогам, які пред'являє специфіка занять і правила проведення різних спортивних змагань. Одяг не повинен стискати рухів і по можливості бути легкою. Виготовляють спортивний одяг, як правило, з еластичної тканини, яка має високу повітропроникність, добре вбирає піт і сприяє його випаровування. Пом’ятайте!!!

Номер слайду 8

Бажаю успіхів на заняттях та міцного здоров’я!Дуже важливо дотримувати гігієнічні правила щодо спортивного інвентарю, одягу і взуття. Місце, де проводяться спортивні заняття, також повинно відповідати санітарним нормам

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
5583
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку