Презентація Правила гри Футзал. Жести суддів

Про матеріал
Футзал (зальний футбол) — спортивна командна гра з м'ячем у залі за участю двох команд, 5 гравців у кожній, один з них воротар. На відміну від футболу і міні-футболу, гра відбувається на майданчику з твердим покриттям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

жести суддів. Презентація створена на основі Офіційних правил футзалу ФУТЗАЛ

Номер слайду 2

ХАРАКТЕРИСТИКА ГРИФутзал (зальний футбол) — спортивна командна гра з м'ячем у залі за участю двох команд, 5 гравців у кожній, один з них воротар. На відміну від футболу і міні-футболу, гра відбувається на майданчику з твердим покриттям. У футзал грають меньшим за розміром м’ячем із меньшим відскоком, ніж звичайний футбольний м’яч. За правилами футзал нагадує міні-футбол де техніка володіння м’ячем, контроль та передачі в обмеженому просторі. На відміну від футболу кількість замін необмежена і проводяться навіть коли м’яч в грі. У футзалі положення «поза грою» немає. Вперше ФІФА провела свій власний Чемпіонат світу з футболу в закритих приміщеннях в 1989 році в Роттердамі, Голландія.

Номер слайду 3

Майданчик 28 - 40 м. – довжина (бокова лінія) 15 - 20 м. – ширина (лінія воріт)6 м. – діаметр центрального кола. Вимірювання проводяться ззовні ліній, оскільки лінії є частиною площі, яку вони охоплюють.ІГРОВИЙ МАЙДАНЧИК

Номер слайду 4

М'ЯЧ Його окружність 62-64 см, вага 400-440 гр. (4 розмір)Внутрішній тиск - від 0,6 до 0,9 атм. М’яч при падінні з висоти 2 м не повинен мати перший відскок нижче ніж 50 см та вище ніж 65 см. Додаткові м’ячі, які відповідають вимогам можуть бути розміщені навколо майданчика. М’яч повинен мати форму сфери і бути виготовленим зі шкіри або іншого придатного матеріалу.

Номер слайду 5

СКЛАД КОМАНДИНа майданчику кожна команда складається з не більше ніж 5 гравців, один з яких є воротарем. В екіпірування гравця входить футболка з рукавами, шорти (воротарю дозволяються штани), гетри, щитки (під гетрами) і спортивне взуття. Колір і дизайн форми повинні бути однаковими для команди та відрізнятися від форми суперників і арбітрів. Футболки пронумеровані від 1 до 15. Гравці однієї команди не повинні мати однакових номерів. Манишка одягається поверх футболки, щоб відокремити запасного гравця. Манишка повинна відрізнятися по кольору від футболок обидвох команд та манишок суперника.

Номер слайду 6

ІГРОВИЙ ЧАСМатч триває 2 тайми по 20 хвилин ігрового часу. Команду, яка отримує перше володіння м’ячем, визначають жеребом, в присутності двох капітанів. Команди мають право на 1-хвилинну перерву в кожному таймі. Тайм-аути не надаються у додатковий час (2 тайми по 5 хвилин), якщо такий призначений. Гравці мають право на перерву між таймами, яка не повинна перевищувати 15 хвилин. Якщо призначений додатковий час, то перерва між таймами додаткового часу не надається: команди міняються половинами ігрового майданчика, а офіційні представники та запасні гравці змінюють лави.

Номер слайду 7

РЕЗУЛЬТАТ МАТЧУКоманда, яка забила більшу кількість голів протягом матчу є переможцем. Якщо дві команди забивають однакову кількість голів, або не забивають взагалі, матч завершився внічию. Коли Регламент змагань вимагає визначення переможця матчу після нічиєї або двох матчів вдома та на виїзді, для визначення команди переможця передбачені такі процедури:правило забитих м’ячів на виїзді2 рівних тайми додаткового часу, по 5 хвилин.удари з 6-метрової позначки (кожна команда по 5 ударів)Гол зараховується, коли м'яч повністю перетинає лінію воріт між стійками та поперечиною, за умови, що команда, яка забиває м'яч, не скоїла порушення.

Номер слайду 8

ТАЙМ-АУТКоманди мають право на 1-хвилинну перерву в кожному таймі. Офіційні представники команди мають право попросити у третього арбітра або хронометриста, 1-хвилинну перерву, використовуючи надану картку. Команда, яка не використала тайм-аут в першому таймі, має право тільки на 1 тайм-аут у другому таймі. Тайм-аути не надаються у додатковий час, якщо такий призначений.

Номер слайду 9

ЗАМІНАКількість замін, які можуть бути використані під час матчу, не обмежена. Заміна може бути виконана в будь-який час, незалежно від того знаходиться м’яч в грі чи – ні, окрім під час тайм-ауту. Арбітрам не потрібно давати дозвіл запасному виходити на майданчик. Запасний виходить на майданчик лише після того, як гравець, який замінюється, зійшов з нього. Запасний виходить на майданчик через зону заміни своєї команди і передає манишку гравцю якого замінює. Замінений гравець може брати подальшу участь в матчі. Гравець чи запасний гравець, який змінює воротаря, повинен одягнути футболку, одного кольору з футболкою воротаря.

Номер слайду 10

ПОРУШЕННЯШтрафний та вільний удари, а також 6-метрові удари призначаються у випадку скоєння порушення, коли м'яч перебуває у грі. Штрафний удар призначається, якщо гравець навмисно скоює порушення у вигляді гри рукою, зміщеня воріт, затримки суперника, підніжки або спроби зробити підніжку. Гравець, який симулює травму або робить вигляд, що проти нього вчинено порушення, буде попереджений за неспортивну поведінку. Якщо матч був зупинений в результаті цього порушення, гра поновлюється вільним ударом. Гравець, який винен у серйозному ігровому порушенні, повинен бути вилучений і гра поновлюється штрафним ударом з місця, де відбулося порушення або 6-метровим ударом (якщо порушення відбулося в штрафній площі гравця порушника). Арбітри не повинні припиняти матч, якщо в команді менше трьох гравців.

Номер слайду 11

ПОРУШЕННЯПорушення, що заслуговують попередження:- прояв незгоди у вигляді слів або дій;затримку поновлення гри;навмисне зсування воріт;- вихід на майданчик з порушенням процедури заміни;- неспортивну поведінку та провокуючі жести. Порушення, що заслуговують вилучення:отримує друге попередження в одному і тому ж матчі;серйозне ігрове порушення та жорстоку поведінку;- перешкоджає голу або зриває очевидну гольову можливість команди суперника порушенням у вигляді гри рукою або навмисно зміщує чи перевертає ворота.

Номер слайду 12

АРБІТРИГру повинні судити 2 арбітри. Їм можуть допомагати асистент арбітра та хронометрист. Арбітри не повинні бути будь-яким чином пов’язані з жодною з команд, що перебувають на майданчику. Судді виконують жеребкування перед початком гри. Забезпечують дотримання Правил гри і контролюють матч у взаємодії з іншими офіційними особами матчу. Призупиняє або припиняє матч через будь-яке зовнішнє втручання. Гравець, який не виконує вказівки арбітра, повинен бути попереджений за неспортивну поведінку.

Номер слайду 13

ЖЕСТИ СУДДІВІнформативніКУТОВИЙ УДАРПОЧАТКОВИЙ УДАР / ПОНОВЛЕННЯ ГРИУДАР З БОКОВОЇ ЛІНІЇВКИДАННЯ ВІД ВОРІТ

Номер слайду 14

ЖЕСТИ СУДДІВШТРАФНИЙ УДАР / 6 - МЕТРОВИЙ УДАРВІДЛІК 4-х СЕКУНДІ крок - показує 1 палець. V крок – піднята рука показує 4 пальціВІЛЬНИЙ УДАР

Номер слайду 15

ЖЕСТИ СУДДІВВИЛУЧЕННЯТАЙМ-АУТПОПЕРЕДЖЕННЯ5 НАКОПИЧУВАЛЬНИХ ФОЛІВПіднята рука з червоною карткою. Піднята рука з жовтою карткою. Дві долоніутворюють літеру ТПіднята рука показує 5 пальців

Номер слайду 16

ЖЕСТИ СУДДІВНОМЕРИ 6 - 9 Номери гравців. НОМЕР 10 НОМЕРИ 1 - 5 Ліва рука. Пальці стиснуті в кулак. Ліва рука показує кулак. Права рука від 1 до 5 НОМЕРИ 11 - 15 Ліва рука – 5 пальців. Права рука від 1 до 4 Ліва рука показує від 1 до 5 пальців

Номер слайду 17

ЖЕСТИ СУДДІВНомери гравців. НОМЕР 96 НОМЕР 60І крок - показує 6 пальцівІІ крок - показує кулакІ крок - показує 9 пальцівІІ крок - показує 6 пальців

Номер слайду 18

ІНШІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

pptx
Додано
25 квітня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку