Презентація "Правила гри у волейбол"

Про матеріал

Презентація з теми "Волейбол". Ознайомлення та вивчення правил гри у волейбол для учнів старших класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волейбол Правила. Виконала: Кондрус Ганна Олександрівна

Номер слайду 2

Мета гри полягає в приземленні м’яча в зону суперника, при дотриманні правил.

Номер слайду 3

Місце і засіб гри. Гра відбувається на майданчику розміром 9х18м, який посередині розділений сіткою. Верхня її лінія знаходиться на висоті 2,43 м над землею для чоловічих команд і на висоті 2,24 м для жіночих.

Номер слайду 4

Половина майданчика (місце для однієї команди) умовно ділиться на 6 зон. Команди знаходяться по обидві її сторони. Одна з них (за жеребом) робить подачу м’яча противнику, і так починається гра.

Номер слайду 5

Волейбол - це гра 12 осіб, тобто це дві команди по 6, при цьому ще стільки перебувають у запасі. Якщо м’яч залишається у грі, то приймаюча команда повинна перекинути його назад. Правила волейболу дозволяють при розіграші зробити три торкання, причому один гравець двічі підряд не може доторкнутися до м’яча. Ні в якому разі не можна під час розіграшу доторкатися будь-якими частинами тіла до сітки, так як ця дія може принести додаткове очко команді супротивників. Основні правила гри в волейбол

Номер слайду 6

Якщо при введенні м’яча в гру він не перелетів сітку або вилетів за межі ігрового майданчика, то чергова подача передається суперникові і на їх рахунок зараховується 1 очко. Також під час матчу гравці на майданчику після втрати м’яча суперником міняються місцями за годинниковою стрілкою.

Номер слайду 7

У волейболі може бути зіграно максимум 5 партій, тому серія триває до 3 перемог. Кожна грається до 25 очок. Дуже важливо знати, що виграна партія закінчується тільки в разі розриву в рахунку в 2 очки. Тому рахунок може бути як 28-26 так і 32-30. Якщо у серії зафіксований рахунок 2-2, то проводиться вирішальна п’ята гра до 15 очок.

Номер слайду 8

Правила подачі:- на подачу м'яча відводиться 5 с.- кожний гравець, що виконує подачу, подає м'яч до тих пір, поки його команда не втратить право на подачу.- подача повинна бути такою, щоб м’яч, пролітаючи над сіткою, не зачепив її.

Номер слайду 9

Подача вважається неправильною, якщо:- подача зроблена кидком або поштовхом;- подача зроблена з лінії;- подача зроблена двома руками;- подача зроблена не в чергу;- на подачу витрачається більше 5 с.

Номер слайду 10

Важливу роль у волейболі має технічна підготовка спортсмена, яка включає комплекс прийомів, за допомогою яких ведеться гра. Техніка гри має такі елементи: прийом,відбивання,подачі, передачі, нападаючі удари і блокування.

Номер слайду 11

Ноги розташовані на ширині плечей і зігнуті в колінних суглобах. Одна нога попереду, або ступні розташовані паралельно. Тулуб нахилений вперед. Чим нижче стійка, тим більше вперед нахилене тулуб. Руки зігнуті в ліктьових суглобах. Стійка волейболіста Висока стійка Середня стійка

Номер слайду 12

Завдяки своїй емоційності гра у волейбол є засобом не тільки фізичного розвитку, а й активного відпочинку. Цей короткий зміст правил у волейболі допоможе вам, і якщо ви будете їх знати, то проблем під час гри у вас не виникне.

pptx
Додав(-ла)
Кондрус Ганна
Додано
10 грудня 2020
Переглядів
1651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку