Презентація "Правила пожежної безпеки у школі"

Про матеріал
поглибити знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про правила пожежної безпеки; розширити уявлення про причини виникнення пожеж; ознайомити з засобами пожежогасіння, знаками пожежної безпеки та сигналами оповіщення про пожежу; сформувати вміння і навички дотримання правил пожежної безпеки; сформувати вміння невідкладних дій під час пожежі; навчити здобувачів освіти з порушеннями слуху запобігати пожежі й за потреби викликати пожежну машину; скласти алгоритм поводження під час пожежі вдома й у громадських приміщеннях; виховувати потребу повсякденного дотримання правил пожежної безпеки, відповідальність за свої вчинки, почуття взаємодопомоги, повагу до професії пожежників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила пожежної безпеки у школі. Оповіщення про пожежу. Виконала: Н. Шутко

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Софія почула, що в школі почалася пожежа, і дуже злякалася. Вона сховалася в кутку класу за шафою і не стала виходити разом з усіма. До яких наслідків може призвести така поведінка?

Номер слайду 3

Пожежа — небезпечний ворог. Вона виникає завжди раптово. Під час пожежі вогонь поширюється швидко, і ми не можемо його контролювати.

Номер слайду 4

Як поводитися в ситуації, коли в громадському приміщенні виникла пожежа? Можливо, ви вже помічали, що в громадських місцях, наприклад у школі, театрі, музеї, на стіні обов’язково висить план евакуації людей під час пожежі.

Номер слайду 5

Вправа «Займи позицію»Як ви вважаєте, вогонь – друг, чи вогонь – ворог? Займіть позицію біля відповідного напису: «ДРУГ, ВОРОГ». Доведіть свою думку. Чому вогонь є другом для людини? (Друг, бо неможливо приготувати їжу, опалювати будинки, двигуни внутрішнього згорання в літаках, виплавка металів, виготовлення скла, випалювання керамічних виробів). Чому вогонь є ворогом для людини? (Ворог, бо щорічно у світі відбувається 5млн. пожеж, щогодини у вогні гине одна людина (2-3 одержують травми та опіки),кожен третій загиблий - дитина.

Номер слайду 6

Вікторина «По колу» 1. Назвіть основні причини виникнення пожеж.2. Яка найбільша небезпека для людей під час пожежі ? 3. Чим треба гасити пожежу ? 4. Чому під час пожежі вогонь спалахує з більшою силою тоді, коли відчиняють двері для того, щоб утекти або випустити дим? 5. Що треба робити, коли на вас спалахнув одяг ? 6. Що треба робити, якщо спалахнув одяг на якійсь іншій людині ?7. Як можна захистити органи дихання під час пожежі ? 8. За яким номером потрібно викликати пожежників ?

Номер слайду 7

Гра«Утвори прислів’я ».{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Для розваги і для гри не загасити. Вітер - один крок. Криком вогню рідний брат вогню. Від іскри до пожежі - але поганий хазяїн. Вогонь — добрий слуга не боїться. Вогонь кочерги а біда від нього велика. Сірничок малий, сірників ти не бери.

Номер слайду 8

«Відпрацювання алгоритму дій під час пожежі в громадському приміщенні»Мета: відпрацювати алгоритм дій у ситуації евакуації з класу та школи. Матеріали: план-схема евакуації школи, евакуаційні знаки пожежної безпеки. Хід роботи1. Ознайомтеся з планом-схемою евакуації вашої школи. Зверніть увагу на: найбільш безпечні шляхи виходу з приміщення на випадок пожежі; основні рекомендовані шляхи евакуації;резервні (другорядні) шляхи евакуації; умовні знаки розміщення вогнегасників, пожежних кранів, гідрантів, телефонів.2. Пригадайте знаки пожежної безпеки, які показують шляхи до порятунку або попереджають про небезпеку.3. Пригадайте, який сигнал сповіщає вас про евакуацію.4. Повторіть послідовність дій і правила поведінки при евакуації.5. Користуючись планом-схемою школи і дотримуючись правил евакуації, вийдіть зі школи, звертаючи увагу на евакуаційні знаки пожежної безпеки. Запишіть, за який час ви залишили школу.6. Зробіть висновки.

Номер слайду 9

рефлексія

Номер слайду 10

Використані джерела:https://learningapps.org/view1867732https://learningapps.org/view2259134https://youtu.be/b. Rezik8 LHt. Ahttps://youtu.be/i. RQi6i5 X5 Is

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
2151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку