Презентація "Правопис не з прикметником (практикум)"

Про матеріал
Презентація містить систему завдань для вироблення практичних навичок з теми :"Прикметник. Правопис не з прикметником".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правопис не з прикметником(практикум)           

Номер слайду 2

Завдання 1 Запишіть речення. Підкресліть прикметники, визначте групу за значенням. Держави гинуть тоді, коли не можуть відрізнити добрих людей від поганих(Антисфен).

Номер слайду 3

Перевірте , знайдіть помилки: Добрих- прикметник, чоловічого роду, множини, Р.в., відносний, початкова форма добрий, тверда група. Поганий Гірший, самий поганий, менш поганий, найпоганіший, найбільш поганий.

Номер слайду 4

Робота з підручником. Ст.152 , Вправа 428

Номер слайду 5

Завдання 2. Творчий марафон (4 хв.). Складіть та запишіть речення зі словами (не) сміливий, (не) добрий, (не) турботливий так, щоб в першому на з прикметниками писали окремо, а в другому разом.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота з текстом.1. Запишіть поезію, визначте основну думку, як ви розумієте це висловлювання Ліни Костенко. Чужа душа — то, кажуть, темний ліс. А я кажу: не кожна, ой не кожна!Чужа душа — то тихе море сліз. Плювати в неї — гріх тяжкий, не можна.2. Виділені прикметники розберіть як частину мови (ст.146-зразок)

Номер слайду 8

Завдання3. Доповнити незакінчені прислів’я, розкрити дужки, пояснити написання не з прикметниками. 1. Родися (не)багатим, а… 2. Дружній череді вовк …3. Б’ють (не)лежачого, а…4. (Не) надійний друг гірше… 5. Питай (не)старого, а …6. На тобі, (не)боже, що мені... Довідка: (не) (страшний). Ледачого, щасливим, (не)друга, бувалого, (не) гоже.

Номер слайду 9

перевіримо. Родися не багатим, а… щасливим. Дружній череді вовк не мстрашний.. Б’ють не лежачого, а ледачого. Ненадійний друг гірше недруга. Питай не старого, а бувалого. На тобі, небоже, що мені не гоже.

Номер слайду 10

Добре бачить лише серце! Найголовнішого очима не побачиш. Антуан де Сент-Экзюпері

Номер слайду 11

Домашнє завдання: параграф 46, вправа 433

pptx
Додано
5 квітня 2022
Переглядів
678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку