Презентація Принципи безпечної життєдіяльності

Про матеріал
Природні, техногенні та соціальні небезпеки. Види і джерела ризику. Рівні ризику. Практична робота: Розпізнавання виправданих і невиправданих ризиків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правила поведінки на онлайн-уроці: Заходити на урок вчасно;2. Під час пояснення вчителя вимикаємо мікрофон та вмикаємо камери;Якщо є питання – піднімаємо руку; Малювати на екрані без дозволу вчителя ЗАБОРОНЕНО! Це відволікає від уроку інших учнів!!!

Номер слайду 3

Розділ 1. Безпека і здоров’я людини. Тема: Принципи безпечної життєдіяльності Природні, техногенні та соціальні небезпеки. Види і джерела ризику. Рівні ризику.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Небезпеки бувають: природного середовища (пов’язані з природними процесами Землі); техногенного середовища (пов’язані з діяльністю людини); соціального середовища ( пов’язані з поведінкою, звичками та способом життя людини).

Номер слайду 7

Види ризику:фізичний (пов’язаний з життям і фізичним здоров’ям людини); психологічний (пов’язаний з упевненістю, гідністю та самоповагою); соціальний (пов’язаний з авторитетом, популярністю, успіхом).

Номер слайду 8

Зменшити ризик небезпеки допоможуть навички безпечної поведінки.

Номер слайду 9

Виправдані ризики

Номер слайду 10

Невиправдані ризики

Номер слайду 11

Практична робота: Розпізнавання виправданих і невиправданих ризиків. Розгляньте фотоілюстрації. Назвіть види ризику в кожній ситуації (виправданий чи невиправданий). Поясніть, як уникнути ризику в кожній ситуації.

pptx
Додано
29 серпня 2023
Переглядів
900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку