Презентація "Припутень - птах 2018 року в Україні"

Про матеріал

Щороку орнітологічна спільнота України обирає птаха – символ року. Протягом року до обраного виду прикута особлива увага. На роль птаха року обирається вид, якого не складно побачити в дикій природі, або навіть в населених пунктах, що дає змогу орнітолога-аматорам без особливих старань здійснити дослідження за його представниками. Серед птахів символом цього року в Україні став припутень (Columba palumbus).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Припутень – птах 2018 року в Україні

Номер слайду 2

Щороку орнітологічна спільнота України обирає птаха – символ року. Протягом року до обраного виду прикута особлива увага – дослідникам важливо з’ясувати його чисельність, поширення, потреби й проблеми, а також якомога ширше розповісти про його життя в природі. На роль птаха року обирається вид якого не складно побачити в дикій природі, або навіть в населених пунктах, що дає змогу орнітолога-аматорам без особливих старань здійснити дослідження за його представниками. 

Номер слайду 3

Серед птахів символом цього року в Україні став припутень (Columba palumbus). Це великий лісовий голуб, який має схожість з добре відомим сизим голубом, але помітно більший за розміром. У припутня, що сидить, добре помітна світла пляма збоку шиї, а в польоті – світлі смуги на крилах.

Номер слайду 4

"Древо поезії під небеса виростає..."Древо  поезії  під  небеса  виростає,  скільки  птахів  над  цим  древом  завжди  пролітає:  голуб-синяк,  Голуб  сизий.  І  припутень-голуб.  Винно-рожеві  у  припутня  груди  і  воло.  Древо  поезії  —  дерево  рідного  краю,  скільки  птахів  у  гіллі  твоїм  завжди  співає!  Ті  прилітають…  Ті  з  вирію  не  повертають…  Древо  співає  в  віках,  древо  не  замовкає…   Євген Гуцало

Номер слайду 5

Середовище існування. Припутень – найбільший голуб Європи. На території нашої країни поширений скрізь крім високогір’я Карпат. Гніздяться в листяних лісах різного віку, в парках, трапляється у всіх більш-менш значних лісах степової зони. На Поліссі припутень поширений спорадично, в лісостеповій зоні місцями гніздиться у чималій кількості.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Спосіб життя. Живляться переважно насінням ялини, сосни, горохом, пшеницею, ячменем, жолудями та насінням бур'янів, а також зеленими листочками різних рослин

Номер слайду 8

Розмноження. Нескладні гнізда, кожне з яких являє собою невеличку купку тонких гілочок припутні будують на деревах у розгалуженні гілок, звичайно досить високо.

Номер слайду 9

Пташенята вилуплюються сліпими і вкритими тільки волосоподібним пухом, але розвиваються вони досить швидко і через три тижні вже залишають гніздо. Батьки вигодовують пташенят спочатку виділенням із вол, потім насінням.

Номер слайду 10

Охорона. В Червоному списку МСОП припутень значиться як вид з найменшим ризиком. Наразі в Україні є об’єктом полювання, а тому слід вжити освітніх та пропагандистських заходів, щоб підвид припутня, що населяє територію країни не повторив долі припутня острова Мадейра знищеного на початку ХХ ст. Слід зазначити, що припутень перебуває під охороною Бернської конвенції та Директиви Європейського союзу про захист диких птахів.

Номер слайду 11

Припутень на поштових марках країн Європи

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

 Б. Шоу «Ми вже навчилися літати в повітрі, як птахи. Ми вже навчилися плавати під водою, як риби. Нам ще залишилося навчитися жити на Землі, як люди».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гальчук Олександр Васильович
    Дуже дякую за професійно підготовлений матеріал. СУПЕР!!!!!!!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. жджджж длжлджлд
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Яджак Мирослава Ярославівна
    Цікавий формат подачі матеріалу
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 березня 2018
Переглядів
9521
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку