Презентація "Природа космосу"

Про матеріал
Авторський презентаційний матеріал допоможе вихователям провести підсумкове занаття із розділу Природа космосу для дітей старшого дошкільного віку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Травень“Мандрівка за маршрутом “Земля-космос”Мета: Узагальнювати та системазувати знання дітей про Космос, Сонце, Землю. Закріплювати знання про сузір’я. Ознайомити з деякими сузір’ями. Розвивати пізнавальну самостійність, спостережливість, логічне мислення. Виховувати любов та бережливе ставлення до природи.

Номер слайду 2

Планети

Номер слайду 3

Планета Земля. Місце, де ми живемо!Марсчетверта планета в Сонячній системі

Номер слайду 4

Венера — планета, друга за відстанню від Сонця у нашій зоряній системіМерку́рій — найближча до Сонця планета Сонячної системи.

Номер слайду 5

Юпі́тер — п'ята та найбільша планета Сонячної системи. Сату́рн — шоста за віддаленістю від Сонця та друга за розмірами планета Сонячної системи.

Номер слайду 6

Ура́н — належить до планет-гігантів. Со́нячна систе́ма — планетна система, що включає в себе центральну зорю — Сонце, і всі природні космічні об'єкти, що обертаються навколо нього.

Номер слайду 7

Сонце — частина космосу. Со́нце — зоря, що є центром Сонячної системи. У популярній літературі його досить часто класифікують як жовтий карлик. Сонце містить у собі 99% маси усієї Сонячної системи. Ця гігантська зірка існує вже понад 4,59 млрд років.

Номер слайду 8

Цікаві сузір’я. Велика Ведмедиця — складається із семи великих та 80 маленьких зірочок

Номер слайду 9

Оріо́н — одне з найпомітніших сузір'їв на небосхилі.

Номер слайду 10

Лев — найстаріше сузір’я.

Номер слайду 11

Скорпіон - це червоний надгігант.

Номер слайду 12

Трішки загадок ... На повітряному кораблі,Космічному, слухняному,Ми, обганяючи вітер,Мчимо на... (Ракеті)Найперший в космосі,Летів з величезною швидкістю. Відважний наший хлопець,Наш космонавт ... (Гагарін) Висвітлює вночі шлях,Зіркам не дає заснути. Нехай всі сплять, йому не до сну,В небі світить нам ... (Місяць)Блакитна Планета,Кохана, рідна. Вона твоя, вона моя,А називається... (Земля)Що бачимо ми, глянувши в віконце,Нам яскравим світлом світить ... (сонце)

Номер слайду 13

Питання для найкмітливіших1.) З чим можна можна порівняти вигляд блідої смуги — Чумацького шляху — на нічному небі?2.) Які сузір’я вам відомі?3.) З чим можна порівняти Сонце?4.) А чи було б життя на Землі без Сонця?5.) Зірка гаряча чи холодна?6.) На чому літають космонавти?7.) Які планети Сонячної системи вам відомі?8.) Що переважає на планеті Земля — суша чи водний простір?

Номер слайду 14

Наша подорож продовжується! ЗЕМ — ЛЯ ( - ● - - ● ) СОН — ЦЕ ( - ● - - ● ) ПЛА — НЕ — ТИ ( - - ● - ● - ● ) КОС — МОС ( - ● - - ● - )

Номер слайду 15

Зупинка “Земля”Земля — наша домівка. І на ній відбуваються зміни. Нагадайте мені, яка пора року? (весна). А яка весна? (пізня). Що характерно пізній весні? (розцвіли дерева, квіти, є багато трави).

Номер слайду 16

“День і ніч”Із долини на горбок. Ходить вечір-вечорок. Кличе темряву-темноту,Щоб ставала до роботи,На лугах траву ростити,Діткам гарні сни носити.

Номер слайду 17

Коли ходить ніч надворі,Укривають небо зорі,А щоб їм бува, не впасти. На чиєсь подвір’я,То збираючись у групи,І, побравшися за руки,Створюють сузір’я.

Номер слайду 18

Розповідь дітей за малюнками

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Гра “Кожен знайде своє місце”

Номер слайду 22

Математичний ряд. Хтось нам залишив послання, воно зашифроване — треба викласти цифри по порядку від 1 до 10. На кожній цифрі є букви. К О С М О Н А В Т И 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Номер слайду 23

Розповідь дітей за малюнком “Космонавти”

Номер слайду 24

Повернення. Ось ми пройшлись по маршруту. Ми — маленька частина Землі. І тому ми повинні її берегти! Світ прекрасний навколо тебе Сонце ясне і синє небо Птахи і звірі, гори і ріки - Нехай він буде таким повіки!

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку