Презентація "Природна радіоактивність – безпечна чи ні?"

Про матеріал

Презентація на тему: "Природна радіоактивність – безпечна чи ні?". Матеріал призначений до використання на уроках фізики за 9 клас.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕЧНА ЧИ НІ?ПРИРОДНА РАДІОАКТИВНІСТЬ—

Номер слайду 2

Багато людей у наш час асоціюють слово «радіоактивність» із атомними електростанціями і ядерною зброєю, однак це однобокий погляд. Радіація була завжди. Вона непомітна та зустрічається усюди.

Номер слайду 3

Взагалі усі джерела радіації можна поділити на два види: природні та штучні. Але в чому між ними різниця??

Номер слайду 4

Насамперед, різниця між штучною та природною радіоактивністю полягає в тому, що у штучній відбувається розпад ядер елементів, отриманих штучним шляхом, через відповідні реакції, а в природній розпадаються ядра елементів, які зустрічаються в природі.

Номер слайду 5

Природні радіонукліди діляться на первинні, космогенні та внутрішні. Первинні утворилися одночасно з усією Землею(уран-238 у грунті, торій-232), космогенні надходять з позаземною речовиною/є результатом ядерних реакцій під дією космічних променів, а внутрішні містяться в тілі живих організмів. Розглянемо співвідношення космогенних і внутрішніх джерел радіаційного випромінювання: Природна радіоактивність та її джерела

Номер слайду 6

Спираючись на інформацію, дану в діаграмі, можна зробити висновок, що основними джерелами випромінювання є природні джерела.

Номер слайду 7

Безпечність природної радіації, її рівні В залежності від геологічного складу порід місцевості, рівні радіації сильно відрізняються в різних місцях Землі, іноді доходячи до 250 та більше м. Зв на рік, також грають роль штучні чинники, такі як конструкції будинків(матеріали будівель, тощо).

Номер слайду 8

Природна радіоактивність оточує нас завжди і всюди та, на мою думку, зазвичай цілком безпечна для людини, бо знаходиться в рамках норми. Навіть коли вона перевищує норму в деяких місцевостях, за статистикою, це не впливає на здоров’я місцевих. Висновки

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
25 квітня 2023
Переглядів
3037
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку